Podání Midazolamu u dětí ve stomatologii. Máte zkušenost?
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s podáním Midazolamu. Jak to probíhalo, zda z toho dítě nemělo trauma, když bylo jen malátné, a jestli při tom brečelo. Moc děkuji za vaše zkušenosti.
@squezy moc děkuji 🙏
@petracadova Loni v červnu jsem byla s čerstvě tříletou dcerou na opravě zoubků. Dcera dostala od anesteziologa Midazolam ve stříkačce od Nurofenu, zapila ho troškou džusu a po chvíli byla taková zpomalená. Bylo to spíš úsměvné, ukazovala mi něco na prstech a mluvila hrozně pomalu 🙂 Poté jí anesteziolog pustil pohádku a uvedl jí do analgosedace. Následoval zákrok cca 1,5 hod. Vše proběhlo bez jediné slzičky a naprosto bez problémů.
@petracadova dceru nejdřív zvazili, změřili tlak a tep, pak dostala na vypití příslušnou dávku sirupu, pak čekala na "prijimacim/dospavacim" pokoji ve své postýlce, zmalatnela. U ní tedy vlivem vysokého adrenalinu došlo k potlačení ucinku midazolamu v době zákroku, takže jsme ji drželi v pěti. Nicméně zákrok si nepamatovala a to byl hlavní účel. Pak byl ještě jednou, opět stejná reakce, ale hlavní účel amnezie byl opět splněn. Dnes už ji je 13 let a je bezproblémový pacient. Takže za mě jediné doporučuji.

@petracadova nemám osobní zkušenost,jen co jsem vygooglila a co se dozvěděla na klinikach, když jsem se o to také dost zajímala. Je to prášek, který se nasype dětem do dzusu, který vypijou. Pak se třeba pul hodina ceka v čekárně a čeká se na reakci ditete. Bud bude dítě najednou "adhd",nebo začne odpadavat. V tom případě se jde pak vrtat,ale stale se dítě může drobet branit,ale dycha si sam. Zakrok si pak dítě nepamatuje,po zákroku je dítě pak ještě tak 2h v čekárně a celý den se na něho musí davat pozor. Cenu za to jsem videla i kolem 8000Kc v Praze,ne vsude to mají a dají. Třeba nekdo napíše přímo osobní zkušenost. My to řešili nakonec celkovou anestezii v Benešově u Prahy,klinika Senzadent a velká spokojenost.