icon

Pomáhá Bactoral posílit imunitu u dětí?

helcakab
12. led 2022

Máte někdo zkušenosti? Pomohl vám bactoral?

barborka09
12. led 2022

@helcakab No nevím jestli chápu dobře pojem "imunita" . Mě osobně tenhle lék doporučila dětská doktorka pro mě jako dospělou před dvěma lety, když jsem byla s dcerou na prventivce a stěžovala jsem si na bolest v krku. Je i ve variantě pro děti. Mě jako dospělému zabírá když mě začne bolet v krku. Ale je pravda že ho neužívám moc často. Jestli myslíš že bys to dítěti dávala preventivně na posílení imutity, tak k tou to podle mě není. Ale možná se pletu.

missbufy
12. led 2022

@helcakab Bactoral se pouziva (i vzhledem k vysoke cene) pri pouzivani antibiotik, zlepsuje pak strevni mikrofloru nebo pri bolestech v krku, pomuze hodne. Preventivne staci davat levnejsi lactobacily nebo probiotika.

helcakab
autor
13. led 2022

@barborka09 aha dekuji, vyskocilo mi to jako reklama na netu, jsem už zoufalá jak pomoci synovi jsme stále nemocní☹ jenže neporadí nikdo ☹

barborka09
13. led 2022

@helcakab To chápu, že je z toho člověk zoufalý. Měli jsme jako dítě to samé. První rok ve školce byl doslova očistec. Ale každý rok se to trošku zlepšovalo. Taky jsme zkoušeli na posílení imunity dávat kde co, ale težko říct jestli to k něčemu bylo. Nakonec jsme byli odeláni i na alergologii, jelikož s jejím kašlem si už doktorka nedokázala poradit. Jsem ráda, že s nástupem do školy se to zlepšilo a nijak výrazně nebyla nemocná. Teď jí bude 13 a zhruba tak jednou za rok si s nějakou tou virozou či angínou poleží. Jinak celou zimu dávám vitamín D každý den a vzhledem k věku dcery, si už občas sama zobne i vitamín C co máme doma pro nás. Tak držím palce ať se to brzo zlepší! Bohužel chce to čas - toť má zkušenost.

helcakab
autor
13. led 2022

@barborka09 tak syn chodí do školky druhý rok a je ještě horší než ten loňský...odchodil celé září a tím to skončilo. Od října do konce prosince byl ve školce 2 DNY!! V říjnu spalova angina, pak mykoplasmata antibiotika v kuse měsíc. Teď šel v lednu do školky vydržel týden a už doma super. Mám ještě mladší dceru ale syn věčně doma nemocný tak s ní ani pořádně nikam nemůžu protože nechci tahat i nemocného syna. Měl z alergologie 2 léky na imunitu efekt nula, dávám i bylinky, D, C a stejně nic.

jipe
13. led 2022

@helcakab letos je to s těma nemocema náročné, u nás prvňáček a školková a už máme za sebou zánět průdušek, streptokoka, virozu a ted covid. Bactoral nám všem doporučila dětská po tom streptokokovi (měli jsme ho i my dospělí), že by měl pomoct, aby ty sliznice nebyly tolik náchylné na bacily, i moje dr. se o něm zmínila, že to na ORL doporučují proti "kokům" (no, před omikronem nás to neochránilo, ale to je vir a ne bakterie a ještě specifická, takže uvidíme, co bude až zase vezeme do institucí). V práci znás asi mají radost. Jinak dávám taky bylinky, rybí olej, C

novamamina
13. led 2022

Bactoral není na střevní mikroflóru, ale na ústní mikroflóru. Pomaha vytlacovat mrchy které tam nepatří. Ale neřekla bych že to nějak extra pomaha

lenkule
13. led 2022

@helcakab Zkuste to. My ho dáváme teď dva týdny a poprvé tenhle týden byl syn ve školce celý týden bez nemoci. Od září ještě celý týden nikdy nevydržel. Dáváme prášek do nějakého jídla. Tablety syn nechce. O Bactoralu tady nedávno psala jedna maminka že jim pomohl. Je to probiotikum pro dutinu ústní. Tak jsme to taky vyzkoušeli a zatím dobré!

helcakab
autor
13. led 2022

@lenkule děkuji my sme na hromadě furt :-/

lenkule
13. led 2022

@helcakab My právě byli taky. 3dny školka 14 dnů doma. Vlastně i vloni. Takže to taky zkoušíme jestli zabere. Zatím nic jiného taky nepomohlo.

helcakab
autor
14. led 2022

@lenkule je to na palici že:-/

lenkule
14. led 2022

@helcakab jo je to hrozný. Tak pak napište jestli to u vás zabralo. Ještě jen doporučení - dělají se tablety a sáčky. Tablety jsou na vycucání. Ideálně před spaním nebo pak nějakou dobu nejíst, nepít. Mají takovou nasládlou chuť, jsou docela dobré. Ale náš mr ňous je vybíravka tak mu dávám ten prášek. Může se používat klidně každý den třeba přes zimu. Je to i psané v návodu.

helcakab
autor
15. led 2022

@lenkule díky

misar91
15. led 2022

@helcakab mě bactoral doporučili kvůli častým angínám a opravdu na to fungoval.Stačil náznak bolesti v krku,jedna tableta a byl klid...takže na toto určitě pomáhá ale na imunitu celkově nevím🤷‍♀️

bohumilakupkova
15. led 2022

Synovi nejspíš pomohl. Budeme pořizovat další a uvidíme. Každopádně 2 týdny ve školce jsou zatím úspěch. 😉

bohumilakupkova
15. led 2022

Jinak teď jsem viděla, že v BENU lékárně je kolem 300 Kč v akci měsíční balení místo 500 Kč...

martt
15. led 2022

@helcakab Bactoral jsou ústní probiotika. Synům pomohl na časté rýmy a kašlíky. Ze začátku jsem davala 2× dene asi týden a teď davame 1 týdne.