icon

Pomůže cvičení sm-systému při problémech s páteří?

23. zář 2023

dcera má ve velmi špatném stavu páteř, má skoliozu, kyfozu i lordozu a věnuje se houslím, chce být profesionalní houslistkou. když se její stav nezlepší nebo ještě bude zhoršovat, bude muset nechat housle, co si nechci ani představit, je to její život. máte nějaké zkušenosti se sm- systemem, pomohlo vám to?

malytlustyhroch
23. zář 2023

Cvicila jsem ho na VS v ramci povinneho telocviku, takze ne moc intenzivne a za me to fungovalo paradne, poprve jsem treba prisla na to, ze "nehrbit" se muze byt pohodlne,do ty doby jsem asi vzdycky zapojovala nejake uplne blbe svaly. Ale nemam zadny opravdu velky problem, jen takovou tu prihrbenou postavu vysokych lidi, co neradi sportuji 🙂 Ve skratce: jo verim, ze to funguje.
Jinak kdyz me o deset let a dva porody pozdeji zacaly bolet zada, jak mi vsichni vestili uz od detstvi, tak pomohla fyzioterapie. Fyzioterapeutka rozmasirovala ztuhle a zkracene casti, dala nejake cviky na protazeni, pozdeji posileni...

kackakastanka
23. zář 2023

kdysi jsem to cvičila, denně 12 minut a mohu jen a jen doporučit, cviky s lanem je třeba správně naučit někde v kurzu a pak může cvičit doma, je to na chvilku, musí se ale denně a je to geniální, na záda, na svaly i nohou, rukou, mohu jen a jen doporučit...

autor
23. zář 2023

@malytlustyhroch
@kackakastanka velmi pěkně vám děkuji za odpovědi❤️

locika13
23. zář 2023

Pokud se cvičení cvičí pravidelně, nejlépe každý den, tak funguje skvěle.

trilien
24. zář 2023

Nemám ani jednu z hore spomínaných diagnóz. Cvičím 9 rokov každý den (vrátane tehotenstva a šestonedelia). Povedala by som, že je to výborné doplnkové cvicenie k pilates, joge, fitku atd. ale nepokladám ho za nosné rehabilitačné cvicenie. Primárne by som riešila cvicenie na mieru s dobrým rehabilitačným lekárom alebo fyzioterapeutkou.

autor
24. zář 2023

@trilien pravěze se tomu věnuje fyzioterapeut, kterého nám doporučili, ale na všech používá jen tento sm-system, co jsem četla, že jsou opakující cviky, tak si nejsem jista, zda toto stačí jako cvičení

trilien
25. zář 2023

Tiež som bola u fyzioterapeutky, kt na všetkých používa SM systém. 😁 potom som ju vymenila, aktuálna fyzioterapeutka mi SM systém odobrila, ale vždy dostanem pár cvikov alebo strečingových cvikov podľa aktuálneho zdravotného stavu. Mne robí cvicenie SM dobre, ale neviem si predstaviť, že by som fungovala celoživotne iba na ňom.

autor
25. zář 2023

@trilien takže myslíš že máme hledat jiného fyzioterapeuta?

trilien
25. zář 2023

Nie som fyzioterapeut, nedokážem sa teda odborne k danej situácii vyjadriť. Ale osobne by som skonzultovala stav a cvicenie ešte u iného fyzioterapeuta, ak by som mala pocit, že mi iba toto cvicenie nestačí.

kackakastanka
25. zář 2023

Z mého pohledu, pokud se to spravne naučí a bude opravdu denně cvičit, tak má velký kus práce hotov, je to i pro lidi s vyhrezlou plotynkou, zpevnuje je to střed těla a vše spravne protahuje, cviky jde časem i rozvíjet a dělat těžší, určitě to zkuste, je to milionkrát lepší, než hledat kurzy pilates atd. Časem to jde rozšířit

standa2
25. zář 2023

Mě tohle cvičení moc pomohlo.