Reflux. Může se projevovat jen kašlem dítěte?
Ahoj, nas syn je lecen na astma, ale problemy jsou dal a stale nam spousta doktoru rika, ze by mohlo jit o reflux.
Syn ma vzdy davivy kasel pred usnutim, ale vice po nemoci- pomuze mu ventolin, ale ne uplne zazracne hned. Ale trochu si myslim ze pomuze i psychicky. Ten kasel nema uplne porad, napriklad kdyz navysime leky u na astma, tak je do dalsi nemoci bez obtizi - pak nastane nemoc a zhorseni kasle. Ale jasneze to neni duvod zas navysit leky, poslechove a tak je ok, proste se jen davi a nevime proc.
Rezimova opatreni absolutne nepomahaji! Syn je kvuli alergiim dlouhodobe bez sladkosti, jime zdrave, 2hodiny pred spankem neji, nebeha, ma vyvyseny polstar (nekdy usina v polosede a stejne se davi). Pokud nekdy ji sladkosti, nebo ma treba i spekacek pred spanim, tak zhorseni taky neni.
Nikdy nezvracel pokud nemel strevni virozu, nestezuje si na paleni v krku, ale neumi vysvetlit co ho nuti kaslat. Jedine co mi prijde podobne je to ze to prichazi, kdyz si jde lehnout, ale zaroven docela kasle i v aute. Jakmile jednou zacne, nebo o tom nekdo mluvi, tak pak se davi taky - ma to castecne i psychogenni, ale nemyslim si ze vzdy.
Mel nekdo taky reflux, ktery se projevoval opravdu jen kaslem a nereagoval na rezimova opatreni? Nepomohl ani gaviscon duo efekt, mame ted narizeno brat helicid, ale bojim se, co mu to udela se zazivanim.
Zkusime pep test, ale zatim neumi vytvorit sliny a plivnout 🙄
Režimová opatření nezabrala. Pomohl Helicid, dlouhodobě, ale až třeba po měsíci užívání. Příznaky se objevovaly na jaře a na podzim, jinak celkem bez potíží. U nás hrály roli nervy - pomáhaly meditace v tabletu, jóga, v jednu chvíli bachovky na míru. Co ji ale asi zachránilo, byly rehabilitace, konkrétně viscelární terapie. Astma nemá, má zvětšenou mandli, ale může to být práávě od refluxu.
K helicidu určitě berte probiotika. Dlouho jsem se smiřovala s léky, doteď mi přijde šílené, že tak malé dítě má léky na žaludek. Ale on už je pak ten jícen tak podrážděný, že stačí málo a opět kašle. Po vymizení příznaků jsme užívali ještě cca měsíc. A ještě vlastně tinkturu Hericium - doporučila mi ho i naše fyzio, ta také hodně pomohla.
K helicidu určitě berte probiotika. Dlouho jsem se smiřovala s léky, doteď mi přijde šílené, že tak malé dítě má léky na žaludek. Ale on už je pak ten jícen tak podrážděný, že stačí málo a opět kašle. Po vymizení příznaků jsme užívali ještě cca měsíc. A ještě vlastně tinkturu Hericium - doporučila mi ho i naše fyzio, ta také hodně pomohla.
@hejluc on vubec nesmi helicid kvuli laktoze, mel by sice omeprazol ale jinou znacku a taky netusim jak zvladne polknout tabletu. Stejne tak nesnese zadna probiotika. Resili jsme to s gastro, ale neprisli jsme na zadne co by mu nezhorsily traveni jeste vic. Vzdy mel ale strevni problemy, nikdy ho netrapilo zvraceni, ani vraceni obsahu zaludku.
Zatim doufame ze zvladne pep test...
Režimová opatření nezabrala. Pomohl Helicid, dlouhodobě, ale až třeba po měsíci užívání. Příznaky se objevovaly na jaře a na podzim, jinak celkem bez potíží. U nás hrály roli nervy - pomáhaly meditace v tabletu, jóga, v jednu chvíli bachovky na míru. Co ji ale asi zachránilo, byly rehabilitace, konkrétně viscelární terapie. Astma nemá, má zvětšenou mandli, ale může to být práávě od refluxu.
@hejluc Ahoj, prosim ta, co je to ta viscelarni terapie? Ako vies povedat, ze prave ta vam zabrala, co sa s nou u vas zmenilo konkretne? Dakujem

Ano, reflux může způsobovat kašel i bez dalších příznaků – tzv. tichý reflux. Hlavně večer a v noci. Helicid se často podává jako test, jestli reflux kašel způsobuje – krátkodobé užívání je bezpečné. Pokud zabere, diagnóza se potvrdí. Pokud ne, hledá se dál. Pep test a další vyšetření jsou možné, ale u malého dítěte náročné.