icon

Refluxní kašel u tříleté dcery. Máte zkušenost s Gastrotussem?

luna03
27. kvě 2025

Ahoj, neřešila jste tu některá refluxní kašel? Ne u miminek ale větších dětí. Mám 3 letou dceru a půl roku kašle. Na radu sem koupila gastrotuss baby a dávám na noc a docela pomáhá. Máte zkušenost? Díky.

jancazao
27. kvě 2025

Řeším u sebe, co by tě zajímalo?

luna03
autor
27. kvě 2025
@jancazao

Řeším u sebe, co by tě zajímalo?

@jancazao jak se to léčí? Přes doktora? Asi takhle volně prodejný sirup nebude moc fungovat

jancazao
27. kvě 2025
@luna03

@jancazao jak se to léčí? Přes doktora? Asi takhle volně prodejný sirup nebude moc fungovat

@luna03 nejdůležitější je dieta. Mě ten kašel nejvíc způsobuje čokoláda, ovocné čaje a když jsem měla antibiotika. Mám napsaný lék Omeprazol, beru ráno nalačno a jinak mě nikdo neléčí.
Je potřeba si vypozorovat co dráždí. Pomáhají mi pastilky islandský lišejník.

luna03
autor
27. kvě 2025
@jancazao

@luna03 nejdůležitější je dieta. Mě ten kašel nejvíc způsobuje čokoláda, ovocné čaje a když jsem měla antibiotika. Mám napsaný lék Omeprazol, beru ráno nalačno a jinak mě nikdo neléčí.
Je potřeba si vypozorovat co dráždí. Pomáhají mi pastilky islandský lišejník.

@jancazao no, u dětí je to asi trošku jiné si myslím. Určitě to budu muset prokonzultovat v mudrou, díky za reakci 👍♥️

zuzekk
28. kvě 2025

Doporučuji vyšetření, byli jsme na Národní, vše nám dobře vysvětlili. Syn má nakonec “nepravý”, kdy dieta není tak významná jako u toho žaludečního. Hlavní opatření: nejíst pozdě před spaním, spát ve zvýšené poloze (zvednout postel), bez stresu. Po jídle nelítat, ale být v klidu. Dále bez bublinek v pití a případně dieta podle mnoha internetových návodů (bez kynutého, smaženého, dráždivého, čokolády, citrusů, rajčat atd atd atd). Může vymizet a po case se vrátit, příležitostne se objevit. Synovi to po vyšetření přestalo, kamaradka byla s dcerou řadu týdnů v lázních.