icon

Rotavirová gastroenteritida. Zmínil se o ní váš doktor?

zuzka11
25. zář 2009

Ahoj holky!

Ráda bych se poradila, moje dr.mi na prvni kontrole s Adamem dala leták ohledne rotavirové gastroenteritidy, dělá se v 6ti týdnech, mimčo to prý jen sní a je to jinak pěkná sviňucha, ta nemoc, v minulém roce prý v evropských zemích zabila 271 kojenců......mám dotaz - zmínil se váš dr.o této nemoci, případně, poradil vám zda očkovat nebo ne? já jsem na vážkách, nejde o cenu, která je podle mé dr. 2500Kč, ale o to, nechat tak malé dítě očkovat.....na druhou stranu bych nerada něco propásla......uvítám názory.

shaula
25. zář 2009

Ahoj, nikdo mi o takovém očkování nic neříkal, poprvé jsem o něm četla tady na MK. Očkovat nebudeme, přijde mi to zbytečné, nechci do dětí rvát každé dostupné očkování, nemyslím si, že je to pro ně přínosem.
Pohledej, témata o rotavirech už tu jsou.

zuzka11
autor
26. zář 2009

Moc diky, shauli, mrknu........

inna12
26. zář 2009

Zuzko, jestli ti to pomůže, ptala jsem se na tuto vakcínu na porodnici.cz , toto mi dr. odpověděl

Je to perorální vakcína a stimuluje lokální imunitu ve střevě, přetížení imunitního systému bych se rozhodně nebál. Očkování doporučuji. Pokud by takto malé dítě zejména do 3-5 měsíce života prodělalo rotavirový průjem, tak téměř s jistotou skončí na infuzi v nemocnici (pobyt většinou 5-7 dnů) a může i poté přechodně netolerovat mléko (až 14 dnů) což je také komplikace

Shaula, toto očkování je přínosem pro kojence do 6 měsíců

berynka
26. zář 2009

Ahoj, dokud jsme nechodily mezi lidi, tak jsem netušila, že nějaké rotaviry jsou 😅 . Každopádně je to pěknej hnus. Nejsem si jistá, jestli to očkování je na všechny typy 😅 , to by pak trochu ztrácelo na významu 😉 .
Zuzi, já bych se na to zatím vyprdla 😉 . Ta povinná očkování jsou i tak zátěž na dětský organismus... je to jen názor.

morgan
26. zář 2009

inna12, ale toto je také názor jednoho doktora, stejně jako na prevenar atd...těch nepovinných očkování je tolik a které vybrat? Podle mě ty děti nejde na všechno očkovat, spíš podporovat přirozenou imunitu... 🙂

janasty
26. lis 2010

Očkování vřele doporučuji, rotavirové gastroentritidě se nelze vyhnout a průběh je hodně těžký a nepříjemný pro tak malý organismus, průjmy, křeče, bolesti břicha, zvracení, horečky...dehydratace...Právě ležíme v nemocnici s mojí čtyřletou dcerkou a nepřeji to nikomu zažít. Je na kapačkách už druhý den a zatím se moc nelepší. Maminky, tohle je nebezpečné a vysoce nakažlivé onemocnění, viry jsou vysoce odolné i proti některým dezinfekčním prostředkům. Je na vás zvážit jaká je pravděpodobnost, že vás to potká a něco s tím udělat dokud je čas. Nechci strašit, jen přidávám svoji zkušenost.