icon

Roupy a svědění. Za jak dlouho zabírá Vermox?

sisinkasiska
18. led 2026

Dobrý den, u syna byli v pátek zjištěny roupy. Od úterka si stěžoval na svědění zadečku. Já jsem měla ten stejný problém se svěděním ale přisuzovala jsem to hojení (byla jsem pět dní před začátkem svědění na zákroku s žilní trombózou u řitního otvoru). Od pátku se celá rodina začala léčit vermoxem. Jenže dnes je to už 3 den po požití tablety a u syna i u mě přetrvává svědění, přitom lékař říkal že po pár hodinách začne vermox působit a mělo by to přejít 🤷‍♀️. Za jak dlouho pomohl vám lék a přestalo to svědit? A ještě otázka dcera ani manžel žádné příznaky nemají ale také se léčí, můžem mít s mužem pohlavní styk? Já jsem mu řekla že né abych ho nenakazila, ale 6 týdnů to se z něj zblázním 🤣( bylo mi blbé se na to ptát doktora, a ani bych nemohla měla jsem sebou syna). Vůbec nevím jak jsme se mohli nakazit na hygienu jsem pečlivá, za to syn má pořád prsty v puse, pracuji ve školce jako AP, tak mě jiná možnost nenapadá než tam.

jana_zofie
18. led 2026

To mas ze skolky raz dva. A zabira porakticky hned. Posledni zbytky mrtvolek jsou rozhodne do 24h pryc. Mas je potvrzene? Predpokladam, ze zadne zvraceni, prujem ihned po poziti nebylo?
Nejak si neumim predstavit pohlavne prenosne roupy po preleceni Vermoxem. Tsm bych byla vklidu.

sisinkasiska
autor
18. led 2026
@jana_zofie

To mas ze skolky raz dva. A zabira porakticky hned. Posledni zbytky mrtvolek jsou rozhodne do 24h pryc. Mas je potvrzene? Predpokladam, ze zadne zvraceni, prujem ihned po poziti nebylo?
Nejak si neumim predstavit pohlavne prenosne roupy po preleceni Vermoxem. Tsm bych byla vklidu.

@jana_zofie potvrzené je máme se synem oba dva 🤦‍♀️ zvracení ani průjem nebyli ale ve stolici jsou právě pořád a už je to třetí den po požití vermoxu a svědění stále přetrvává tak nevím jestli je to normální máme to poprvé

anonym_746d5d
18. led 2026
@sisinkasiska

@jana_zofie potvrzené je máme se synem oba dva 🤦‍♀️ zvracení ani průjem nebyli ale ve stolici jsou právě pořád a už je to třetí den po požití vermoxu a svědění stále přetrvává tak nevím jestli je to normální máme to poprvé

@jana_zofie no tak naše děti vylučovaly živé roupy ještě čtvrtý den, až pátý den začaly vylučovat mrtvolky 🙈. A to měly nasazen Vermox v dávkování 2 tablety denně tři dny po sobě.

@sisinkasiska u nás to bylo bez svědění, ale umím si představit, že dokud tělo nevylučuje mrtvé roupy, pořád to může dělat paseku.

jana_zofie
18. led 2026
@anonym_746d5d

@jana_zofie no tak naše děti vylučovaly živé roupy ještě čtvrtý den, až pátý den začaly vylučovat mrtvolky 🙈. A to měly nasazen Vermox v dávkování 2 tablety denně tři dny po sobě.

@sisinkasiska u nás to bylo bez svědění, ale umím si představit, že dokud tělo nevylučuje mrtvé roupy, pořád to může dělat paseku.

@anonym_746d5d wow. To jsem nevedela. U nas i v okoli byl prave do druheho dne klid. Dekuji za upresneni.
Hodne stesti.