Rybí olej. Máte zkušenost?

marry94
15. lis 2023

Dobrý večer dáváte rybí olej na podporu imunity? Pomáhá pro mladší 2 roky bych chtěla začala jsem dávat Vigantol ale ještě bych k tomu přidala ten rybí olej chytá od staršího že školky vse
Děkuji

gdpr
15. lis 2023

Rybi olej nemal u nás žiaden účinok na imunitu ale od roka som davala Hlivacek a ten pomohol ale nie ze nebol chory taky zázračný liek ani doplnok stravy neexistuje ale dĺžka choroby bola kratšia aj priebeh ľahší. Hlívu dávam deťom aj sebe pri každej chorobe + cca týždeň po a ten rozdiel je naozaj vidno už pri prvých príznakoch ju nasadím a niekedy choroba do 4-5 dní prejde bez teplot alebo nejakého ťažkého priebehu.

palja
15. lis 2023

@marry94 rybí olej je spíš na podporu mozku a nervové činnosti. Dávám holkám od Molers můj první rybí olej.

hankapiiisek
15. lis 2023

Podle mě žádné vitamíny - myšleno doplňky nemají žádnou extra účinnost. Důležitější je pestrý jídelníček a vitamíny doplňovat přirozeně v jídle.

miryp
15. lis 2023

U takto malého dítěte bych suplementovala pouze D3 s MK-7 a k tomu max. Acerolu a hořčíkové koupele. Vše ostatní přes stravu, spánkovou hygienu a pohyb. Pokud je to potravinová alergička, tam je to samozřejmě něco jiného a je vhodné suplementovat to, co podle testů vyjde špatně. Jinak tedy k promořování dochází de facto u všech lidí a za mě lepší, když to přijde teď, než když si to začne vybírat až ve škole jako naše děti. Ty se držely ještě ve školce a teď ve škole je to masakr, dcera je doma v průměru týden každý měsíc...

30bar
15. lis 2023

@miryp prosím te ja se zeptám na ten horcik. Dceri 2 roky a synovi 9 let můžu jak casto davat do koupele? A asi tu espomskou sul ze? Zda se mi takove zvlastni,ze by z toho telo melo "nejaky prospěch ". Ale nevyznam se v tom,nevim 🙂

miryp
15. lis 2023

@30bar přes kůži by měl mít hořčík lepší vstřebatelnost než z tablet či nápojů. A jelikož je syn potravinový multialergik a střeva má citlivá, tak suplementace přes koupele nám přišly vhod, protože to nemusí projít trávicím traktem.
Pokud jde čistě o suplementaci pro zvýšení odolnosti, tak bych řekla, že 1x týdně stačí (buď naložit dítko do vany, nebo strčit nožky do škopíku s vodou, ale tam asi nevydrží tak dlouho). Pokud jde o cílenou suplementaci z důvodu nedostatku hořčíku nebo z důvodu růstových bolestí, křečí, migrén, atd., tam se doporučují 2x až 3x týdně.

30bar
15. lis 2023

@miryp Moc děkuji za vysvetleni. Tak detem asi obcas nasypu do vany a sobe do skopiku,ja se spis rada sprchuji. Par migren s aurou jsem zazila po porodu dcery, tak treba by mi to mohlo pomoct. I kdyz uz mam nějakou dobu nastesti klid.