icon

Slezl stroupek, červené místo se zvětšuje, mokvá

leg
6. pro 2015

V pátek jsem si všimla u 3,5 letýho kluka na zádech stroupku, který vypadal jako kdyby ho někdo spálil cigaretou. (což je nesmysl, protože nic propáleného nemá a byl jen ve školce a doma). V sobotu ráno stroupek slezl a zůstala mu tam červená kůžička jak po puchýřku. Dnes ale to už má rozlezlé na velikost dvojkoruny a řekla bych, že to i trochu mokvá. Po okrajích má vidět tu slabou kůžičku a kolem červený okraj. Nevíte co by to mohlo být?

Slezl stroupek, červené místo se zvětšuje, mokvá
liska01
6. pro 2015

Já měla něco podobného jako odezvu na alergii na nikl. Ale v místě, kde se kůže dotýkala niklového cvočku. Tohle je místo, kde by se s ničím niklovým asi nepotkal... 😢 Asi bych to šla ukázat dokrtorce.

mikis
6. pro 2015

Pravděpodobně impetigo, je to infekční, takže doporučuji k dr.

nika82
6. pro 2015

nieje to pasový opar ?

emisekkk
6. pro 2015

pásový opar vypadá jinak a u tak malého dítěte je to dost nepravděpodobné. Hlasovala bych pro impetigo. Synovi se to tak rozlezlo, že bral i ATB. Je to dost infekční.

qz
7. pro 2015

No a nestiplo ho neco v lete jeste..? Mozna divne, ale je potreba zvazit vsechny moznosti, urcite doktor, kdyz neni mozne nebo do te doby, tak zkusit gencianu... Ale u deti jsem vzdy pro doktora. Co holky pisou, tak infekcni je. Jeste se do toho dostane nejaka superinfekce a super to rozhodne nebude.