icon

Strava při ABKM. Co jíst při kojení dítěte?

goovana
22. lis 2021

Ahoj zase já
Máme podezření na ABKM
Co tedy můžu jist když je dítě plně kojene
Nějak se v tom nevyznám

zizkmi
22. lis 2021

@goovana nic v cem je mleko, syrovatka, smetana a radeji i soja. Super dietka. Zhubla jsem behem chvile 5 kg

zuzroko
22. lis 2021

Davej pozor i na hovezi maso, u nas treba vadilo k mleku taky

mamikry
22. lis 2021

@goovana Nemela bys nic, kde je ve slozeni mleko nebo mlecna slozka (syrovatka, tvaroh...). Nekdy muze vadit i hovezi a teleci maso. Casto vedle mleka detem vadi i vejce a kureci maso, nebo soja (pozor, dava se i do peciva). Mleko muzes nahradit ovesnym, ryzovym, mandlovym. Stejne tak jogurty. Z tuku muzes Floru nebo Ghi (maslo je prepustene, takze v nem neni bilkovina). Jinak muzes jist uplne normalne. A taly pozor na probiotika pro dospele Biopron obsahuje mlecnou slozku.

zuzroko
22. lis 2021

@mamikry to Ghi bych tak dobre nevidela. Dceri delalo problem i to 🤭

mamikry
22. lis 2021

@zuzroko Syn bez problemu, takze je to velmi individualni.

mamikry
22. lis 2021

@zuzroko Ono taky zalezi ma tom, jake mate Ghi. Ja pouzivam Ceske Ghicko, ktere by melo byt naprosto v poradku a bez bilkovin. Na internetu jsem nasla, ze ma dokonce atest z laboratore, ze v nem bilkovina neni. 🤷‍♀️

mamikry
Autor odpověď smazal
mamikry
22. lis 2021

@goovana Tak to ghi tedy radeji opatrne a doporucuji Ceske ghicko, ma treba Rohlik 😉

delphine1
22. lis 2021

Nesmíš nic v čem je jakákoliv mléčná složka a v jakémkoliv množství. pozor na kupované věci- je třeba číst složení u všeho. Mleko je i tam kde to člověk fakt nečeká, napr omáčky atd. Doporučuji vše si vařit s basic potravin doma a hlavně vydržet, trvá to prý aspoň 2 týdny kým se to z tebe vyplaví.