Střevní viróza. Zkušenosti?

bauskka
24. srp 2022

Zdravím maminky. Prosím o vaše zkušenosti. Já jsem se v životě setkala se střevní virozou u dětí jen jednou a v dospělosti jen jednou u manžela. Vím že bývá rychlý nástup. Ale zajímají mě zkušenosti, po jak dlouhé době to chytí ostatní členove rodiny a v jaké intenzitě děti nejčastěji blinkaji? A po jak dlouhé době blinkat přestali? Vím, že je to případ od případu, ale zkrátka mě zajímají osobní zkušenosti. Děkuji. A omlouvám se za takové dotazy.

dyechampion
24. srp 2022

@bauskka ted jsme to meli a dostavali jsme se z toho skoro 2 tydny. nejlepe na tom vysel nas rocni synek, mel jen 2 dny teploty a mensi prujem. nejhure ja a manzel. chytili to potom i jini clenove rodiny, prakticky hned ze dne na den. zvraceni, prujem, bolesti v krku..bylo to brutalni, jeden clen rodiny musel sanitkou do nemocnice... ale hned po tech 2-3 dnech uz je to v pohode, jen potom trvalo, nez jsme byli uplne fit.

petramana
24. srp 2022

@dyechampion bolesti v krku? tak to snad ani strevni viroza nebyla...

dyechampion
24. srp 2022

@petramana jj bohuzel byla, ale takove horsi kombo no.

simuska85
24. srp 2022

U nas kluci to chytaji tak dvakrat rocne.Vzdycky to od sebe chytli zhruba v rozmezi 24-48hod. My s manzelem jsme to chytli jen parkrat,nebo jsmw meli jen treba bolesti bricha.
Kluci hodne vzdycky zvraci,treba 6hodin fakt intenzivne a pak se to zlepsuje. Za tri dny je vetsinou klid. Davam cerny ledovy caj s Glukopurem a popr.Kinedryl.

maruskao
24. srp 2022

Posledni virozu, co jsme chytli cela rodina nekdy na jare... Syn (3 roky) zacal zvracet v noci z pondeli na utery. Zvracel tak 5x za noc. Davala jsme slaby cerny caj slazeny glukopurem po lzickach. To moc nezabiralo. Zkusila jsem Enhydrol, ale ten vubec nechtel. Tak rano do obchodu pro coca colu. To uz bylo trosku lepsi. Behem dne jeste parkrat zvracel. Odpoledne podana Smecta a ta asi zabrala. Ve stredu uz nezvracel vubec. Ja to pak chytla od nej a ve ctvrtek mne dostihl jednodenni prujem. A manzela v sobotu zvysena teplota a celkova slabost.