icon

Stridor - má smysl jít na endoskopii?

verunka39
30. kvě 2019

Dobrý den, chtela bych se zeptat mám skoro 3 mesicni holčičku máme stridor a byli jsme na různých vysetrenich se srdickem na sonu hrudníku a všechno máme v pořádku holcicka mi chrci přes den a když spinka venku a v postylce kde zvlhcuji vzduch tak to nedělá ale poslali nás ještě na endoskopii a nevim zda na to s malou jít nikdo mi na 100% neřekl ze to stridor je:-/ tak nevim 😏😏 moc děkuji za názory

t_era
30. kvě 2019

@verunka39 Nase Anetka taky jako miminko mela stridor. Ted nevim co je endoskopie. My byli na takove hadicce s kamerkou, co ji strkali do krku. Stridor potvrdili. Ale postupne s pribyvajicim vekem ji vymizel.

verunka39
autor
30. kvě 2019

@t_era to je ono na co jdeme mám z toho strach ale lepší vědět asi ze je to na 100% ono

verunka39
autor
30. kvě 2019

@t_era musí teda byt pod narkozou 😏

drep
30. kvě 2019

Stridor není nemoc, je to příznak. Proto ta všechna vyšetření, aby se řeklo, proč dcera stridor má. Respektive říct, že je to funkční (a snad to s věkem zmizí) můžeš až ve chvíli, kdy se ostatní příčiny vyloučily.

verunka39
autor
30. kvě 2019

@drep všechna vysetreni na kterých jsme byli jsou v pořádku tak snad to bude stridor který s věkem zmizí děkuji moc za odpovědi jsem z toho hrozne vydepta přítel žádná opora není jen jsme se hádali ze on žádný vysetreni nechce a takový tak mi to také moc nepomáhá 😏

t_era
30. kvě 2019

@verunka39 vubec se toho nebojte, delali ji to ve 2 mesicich v detske ambulanci orl, takze to bylo opravdu rychle. Je to sice asi neprijemne, ale male miminko je poddajne, horsi by to bylo u vetsiho ditete, ktere by se branilo.

zkec
7. pro 2019

Poprosím o radu máme 2 měsíční holčičku, byl jí diagnostikovan inspirační stridor. Má někdo stejně problémy? Přemýšlím ještě o dalším vyšetření v Motole. Jaké máte vy zkušenosti?

zkec
7. pro 2019

@t_era mohla bych poprosit jak to u vás probíhalo? Kdy ji ho zjistili a kdy se ztratil?