Syn očkovaný 2 dávkami Varilrix. Jsou to neštovice?

10. črc 2023

Myslíte, že to jsou neštovice? Syn je před rokem očkovaný 2 dávkami vakcíny varilrix. 🤷‍♀️ Staršímu pětiletému synovi neštovice právě doznívají, už se mu hojí poslední stroupky a dnes se osypal tříletý. Na pediatrii mi bylo řečeno, že pokud má 2 dávky, nenakazí se. Pokud by měl jen jednu, tak pak ano, ale s lehkým průběhem.
Je možné, že se nakazil se 2 dávkami?
Těchto pupínků má po těle asi 20, objevilo se to během dneška.

ivkasolavova
10. črc 2023

svědí ho to ? Má to různě po těle? ˇřekla bych že to jsou neštovice

autor
10. črc 2023

@ivkasolavova Nesvedi ho to a ma to ruzne po tele. Oblicej, zada, bricho, koncetiny.

normalnimatka
10. črc 2023

to ještě někdo dneska věří tomu, že po očkování nemoc nelze dostat?:D a je úplně jedno jakoukoliv... po dvou a půl letech kovidový šaškárny?:D to to jako ještě někomu nedoteklo?

jasně, že to jsou neštovice. ukázková inkubačka.
nicméně buď ráda. kdyby bylo dítě teď pár let chráněný, než projde školkama a prvním stupněm zš, kde už to proskáče všema kolektivama, a pak by chráněný bejt přestalo v pubertě a dospělosti, asi by ti nepoděkovalo, jakožto např. otec, kterej to chytne od svejch malejch dětí. průběh v dospělosti je mnohem horší.
shrnu to - je lepší si tím projít, i když sis to očividně nemyslela. asi ti paní doktorka nezdůraznila, že vakcína má účinnost pár let. to by byl syn rád, že by se bejval musel přeočkovávat každejch pár let až do konce života.
jen je škoda hezkýho počasí, ale to uteče;)

1pomnenka
10. črc 2023

Tady měla neštovice téměř polovina očkovaných dětí. Bylo jim řečeno, že očkování není 100%. Průběh byl ale lehký, bez horeček.

kakba
10. črc 2023

Nechapu, ze nekdo veri, ze po ockovani to neni mozne. JE- jen prubeh muze byt slabsi, ale ani to neni zaruceny. A jestli mladsi je ma tak velka pravdepodobnost tam je.

fyii
11. črc 2023

me deti jsou twz ockovane, ale to nwznamena, ze je nemuzou chytit. Jen by meli mit lehci nebo zadny prubeh a o to slo. Takze interpretace jsou ockocani nemuze je chytnou je mylna

normalnimatka
11. črc 2023

mimochodem k takovýhlemu doktoroj bych teda neměla důvěru. evidentně mu hodně jde o sbírání bodíků za píchance, přitom lže jako když tiskne🙂))

kristyn86
11. črc 2023

Jsou to nestovice. Odpovida inkubacka i vzhled. Dceru taky pupinky nesvedily...