icon

Teplota a průjem po očkování Hexa a Bexsero u dítěte. Je to normální?

nikol1612
23. kvě 2025

Zdravím dcera 11 měsíců, ve stredu dopoledne očkování Hexa+Bexsero, dnes vylétla po probuzení teplota na 38,7 a řídký průjem. Ale není ani červená ani horka, nevíte prosím zda je to normální nebo čím to může být. Jsem z toho vyřízena, potřebujeme něco akutně odpoledne vyřídit a nevím zda vzít malou sebou nebo ne, zatím nemám koho sehnat aby ji pohlídal na těch 15-20min. Měřila jsem za půl hoďky znovu a měla už 37*9 tak já vůbec nevím

misha31
23. kvě 2025

Dejte Panadol, muj malej mel teploty asi 5 dni + prujem po ocku. Pokud se jedna o 20minut, klidně bych ji vzala a neresila hlidani

kristyn86
23. kvě 2025

Odpovida to reakci na ockovani. Pokud je to neco,co nejde odlozit,tak bych dite dala do kocarku a sla. Avsak pocitat s tim,ze dite muze byt plactivejsi,protivnejsi atd...

nikol1612
autor
23. kvě 2025
@kristyn86

Odpovida to reakci na ockovani. Pokud je to neco,co nejde odlozit,tak bych dite dala do kocarku a sla. Avsak pocitat s tim,ze dite muze byt plactivejsi,protivnejsi atd...

@kristyn86 v zadečku má pořád 38,6 ale na čele 37,2 tak se s tím asi opravdu jen tělo pere

nikol1612
autor
23. kvě 2025
@kristyn86

@kristyn86 a navíc si tlačí na dásně a říká auvi...tak snad se do toho nepřidaly ještě zuby 🤦🏻‍♀️

kristyn86
23. kvě 2025
@nikol1612

@kristyn86 a navíc si tlačí na dásně a říká auvi...tak snad se do toho nepřidaly ještě zuby 🤦🏻‍♀️

@nikol1612 Muzou to byt i zoubky. Dala bych na bolest a teplotu Paralen nebo Nurofen. A uvidite...

petrasipkova1
23. kvě 2025

Když mám horečku 38 tak venku teda nelítám, může mít zimnici, rozhodně bych dítě s horečkou nikam netahala.

nikol1612
autor
23. kvě 2025

A holky prosím jak obléci, a co okno, někdo mi říká otevřené někdo zavřené ...je to první miminko a já už jsem vážně hotová 😓 a první horečky ...za celou dobu jsme neměli

kristyn86
23. kvě 2025
@nikol1612

A holky prosím jak obléci, a co okno, někdo mi říká otevřené někdo zavřené ...je to první miminko a já už jsem vážně hotová 😓 a první horečky ...za celou dobu jsme neměli

@nikol1612 Oblekam normalne,podle potreby ditete,jestli je mu teplo nebo zima. Okno taky podle potreby. Klidne vetrej,nemusite byt jak ve skleniku. Deti se mi v tomto veku normalne hraly a fungovaly. Padly jen na chvilku,kdyz mely vysokou teplotu a po zabrani leku uz nelezely,zase normalni provoz.

elesse
23. kvě 2025

Na bexero normalni reakce, jen blazen to ockuje najednou, promin… byla bych doma, okno normalne podle pocasi otevri

nikol1612
autor
23. kvě 2025
@elesse

Na bexero normalni reakce, jen blazen to ockuje najednou, promin… byla bych doma, okno normalne podle pocasi otevri

@elesse no mě se nikdo neptal, jen my bylo řečeno že dostane dvě injekce hexu+bexsero

nikol1612
autor
23. kvě 2025
@elesse

@elesse je to moje první dítě takže opravdu nevím co a jak funguje

nikol1612
autor
23. kvě 2025
@elesse

@elesse malá je většinou tak 2-2,5h vzhůru že si hraje, povídá a pak chce zase spinkat, a spinká tak 1-1,5h, jíst chce jak co, prevazne chce ale hlavně prso

kristyn86
23. kvě 2025

Neboj,bude to dobre. Hlavne,ze se koji. Ona se tim i uklidni. A zitra uz muze byt lepe.

linusha
23. kvě 2025
@nikol1612

@nikol1612 po očkování běžná reakce. Pro příště zkuste spíš očkovat po jednotlivých vakcínách než dohromady 😊 a chápu že jste vycvakana, teplotu nám pediatra doporučila měřit v konečníku. Taky jsem byla vycvakana když přišla dětská nemoc a k tomu přes 40st.horecky.

elesse
25. kvě 2025
@nikol1612

@nikol1612 chapu, ale chce to si o ockovani neco zjistit, kdyz uz ockuju dobrovolne vakciny… mame je taky, ale s odstupem