icon

Vermox. Jakou máte zkušenost?

27. únor 2025

Jaké máte prosím zkušenosti (a zabralo to)? Četla jsem snad už 5 možných způsobů...
A jak moc jste dezinfikovali doma věci a kdy? Přemýšlím, jestli hned nebo jestli pár dní počkat,až to zabere, ať to nemusím dělat několikrát.... A třeba hračky jste brali komplet, nebo jen ty častěji používané? Moc dekuju, zatím jsem po probdele noci vcelku zmatená a nešťastná 😅🙈

barmil
27. únor 2025

Na tabletach je dospělý 1x4tablety během 5dnu. Dítě 1tabletu denně 5dnu a po 14ti dnech opakovat. Vše vyprat, povlečení, ručníky vyvařit a pořád desinfekci wc a ruce, ruce, ruce.

miryp
27. únor 2025

Našim dětem předepisovala MUDr. dávkování 3 dny za sebou 1-0-1 a pak za 14 dní znovu 3 dny se stejným dávkováním. Mrtvé roupy začaly děti vylučovat pátý den od první tablety. Hned jsem vyprala postele a plyšáky a pak už jsem postel prala v běžném časovém rozestupu. Ráno a večer koupání, máznutí konečníku zinkovkou a ručníky hned do koše na praní, aby nedošlo k opětovnému použití. Jinak jsem nic neřešila. My dospělí se preventivně přeléčili běžně dostupnými přípravky (buď kapsle z lékárny nebo tinktury z netu).

lenerka1
27. únor 2025

Pokud jde o roupy, tak nám dr. řekla přeléčit všechny děti v domácnosti vždy po 1 tabletě co 14 dní, celkem 3 tablety. Za 3 dny jsem vyprala plyšáky, omyla, co omýt šlo. Děti spaly ve spodním prádle, ale i tak jsem během týdne 3* převlékla postele, ručníky každý den. Pak už běžně. Je zajímavé, jak se i doktoři v dávkování léku liší...

autor
27. únor 2025

@lenerka1 právě no 🙈. My máme pro děti od pediatra: 1 tabletu 2 dny a pak jednu za 14 dní. V lékárně mi říkali ještě mírnější dávkování- 1 tabletu a další až za 14 dní (prý už ta 1 zabere,jen to trvá,než to projde traktem). A někde ještě píši třetí "pojišťovací davku".
A někde jsem četla diskuzi,že je to moc mirne a dát ideálně 3 dny po sobě. Tak nechci to samozřejmě podcenit a řešit to pořád dokola 🙈.
A s tím pranim to je právě taky chaos - protože asi než to začne odumirat, nemá moc smysl to všechno dezinfikovat...a nevím,jestli celý pokoj,nebo jen něco 🙈. Zase bych nerada, aby se to kvůli jednomu plysakovi vrátilo 🙈

autor
27. únor 2025

@miryp no mně právě přijde divné to prat hned (být jsem celý den prala😅), když vlastně to začne účinkovat až třeba za 2 dny....čili do té doby se pořád budou vylučovat potencionální vajíčka a to bych musela fakt prat vše komplet denně,což prostě nejde 🙈

miryp
27. únor 2025

Mně zase přišlo nelogické nechat spát děti v "kontaminované" posteli 😂 Vyprané plyšáky dostaly zpět až poté, co bylo po všem (každému dítěti zůstal jeden na spaní a ten se pak zase vypral). Nevím, jak často pereš jinak lůžkoviny, já každý víkend. Ručníky dostávaly ráno i večer čisté a spaly ve spoďárech, které se také ráno a večer měnily a přes to měly ještě pyžamo. Takže to, že by si po posteli cokoliv dalšího roznesly, mi přišlo nepravděpodobné.

marketa1218
27. únor 2025

1 tableta po 14 dnech, opakovat třikrát. Také jsem hned všechno prala, ručníky jsem měnila co druhý den. Častější výměna spodního prádla, na spaní spoďárky. Pořád si myjeme ruce, opravdu pořád. Mám je už suché jako blázen. Ostříhat a nehty. Já měla na ten Vermox alergickou reakci, byla jsem strašně rudá a vše mě svědilo, ale naštěstí to snad zabralo ťuk ťuk. Je to protivné no. Držím palce ať máte brzy klid. My to chytli asi hodně brzy, nakladena vajíčka a nikde se nic nehýbalo 🙈

autor
28. únor 2025

@miryp No to mě samozřejmě taky, prot jsem už včera celý den všechno prala, ale Právě mě u toho napadlo, že když čtu, že stejně Ten lék zabere až po nějaké době a ještě i nějakou dobu trvá, než se to všechno vyloučí, tak že vlastně buď musím prát třeba 5 dní každý den, aby to mělo smysl, a nebo to nějak prostřídat. Že třeba Včera jsem to sice všecko vyprala, ale lék ještě vecer nefungoval a tím pádem dneska můžu zase a zítra opět, protože to už zase by mohla zabírá, tak abych se toho zbavila. No stejně asi nic nového nevymyslim, asi pro svůj klid budu tu postel prat pár dní každý den, Spíš mi jde třeba i o jina společna místa, jak jako je třeba gauč a podobně. Já právě četla, že ono stačí i jen sundavat ty Lůžkoviny a ty vajíčka se můžou vzduchem různé prenest, nebo pokud se dítě bude přes den drbat ( to neštěstí u nás není vůbec), tak potom v podstatě na co sáhne, to může kontaminovat. Tak právě řeším, co všechno ještě pokrýt, abych si z toho zároveň nezbláznila. Jinak plyšáky vrátit až za pár dní je fajn nápad,vrhnu se dnes na ně (dcera jich má právě dost).

autor
28. únor 2025

@marketa1218 tyjo a to jste zjistili ve stolici? To jste dobří, mně přijde umění to objevit i živé🙂. Kdyby dcera v noci neplakala a nedrbala se, asi bych si toho nevsimla...

jittuli
1. bře 2025

Poprvé stačila jedna tableta a další noc už byla v klidu. Pak jsme dali tabletu “pro jistotu” za těch 14dní tuším. Podruhé když to měla tak i noc po tabletě byla naprd, takže jsem dala ještě jednu. Pak už byl klid. Prala jsem jen ložní a pyžama na 90.