icon

Vyrážky kolem úst miminka. Poraďte, co pomáhá?

kocurek
11. dub 2008

Chtela jsme se zeptat, zda nektera nemate nahodou zkusenosti s vyrazkami okolo pusinky. Maly mel vzdy plet nadhernou, hlavne v dobe kojeni, coz je normalni. A posledni 2 tydny si casto saha do pusinky, rostou mu zoubky (mame 14) a vzdy pres den se objevi vyrazky, takove malinke cervene pupinky a pres noc zmizi. MUDr. rikala, ze to muze byt stravou a nebo tim, ze porad dava prsticky do papulky. Stravou to neni, vyzkousel ajsme vse. Poradte, please..... 😅

dvojka
12. dub 2008

Ahoj my jsme se s tím jednou taky potýkali....Šla jsem do lékárny a tak mi řekli,že to může být kvasinkového původu a doporučili mi mastičku fungicidin.

To ale neznamená že to musí být to samé co máte vy,ale fakt je ten,že podle toho jak to popisuješ,tak se to podobá tenkrát naším problémům 🙂

kocurek
autor
12. dub 2008

dvojka Moc dekuji za radu, zkusime.

draga
12. dub 2008

kocurek tak to máme to samé...Dalíček má přes den pořád něco v puse, hlavně prsty a třeba i od písku...já používám na mazání přímo krém na okolí pusinky od sebamedu...no uvidíme podle mě to je tím, že hrozně slintá a matlá si to všude kolem ..má to celý rozlezlý a přes noc se to vždy uklidní

kocurek
autor
13. dub 2008

Tak to mame uplne stejne. Dnes jsem udelala vyvar z hermanku a nekolikrat mu to potrela a vecer to bylo daleko lepsi, jak jiny den. Jinak mu to mazu panthenolem, ale neni zadny uspech.

barbara74
13. dub 2008

Ahoj,mě se u malýho osvědčil Septonex,párkrát potřela a za pár hodin už to bylo pryč 🙂 🙂 🙂

kocurek
autor
14. dub 2008

Chci jen jeste dodat, ze jak malemu rostly zoubky, slintaval, ale nikdy se nic podobneho nevyskytlo az ted ve 12.mesicich.

cumacek
14. dub 2008

Ahoj , my jsme měli to samé. Kolem 4.měsíce začal hrozně slintat a začala se mu dělat vyrážka nejdřív kolem pusinky a pak mu to šlo dál nahoru. Naše Dr. nám napsala mast Imazol, ale to bylo snad ještě horší. Tak mi v lékárně poradili mast Infadolan a bběhem 2dnů bylo po vyrážce a už se neukázala.

kocurek
autor
15. dub 2008

Diky za rady, zkusim, uvidim, jak to zvladneme a nebo to prejde samo

kocurek
autor
18. dub 2008

Tak vyrazky samy zmizely. Hura........................ 😅

neeve
18. dub 2008

Taky máme občas vyrážku kolem pusinky, je to z toho jak rostou zoubky a jak slintá. Pomáhá nám na to krém z konopí Cannaderm Robátko. Dvakrát máznu a je to pryč 🙂 Pomáhá to na všechny druhy vyrážek včetně ekzému 🙂

kocurek
autor
18. dub 2008

Jak jsem psala, mame hodne zoubku, nikdy s enam to nestalo, az ted. ale uz je to opet fuc.