icon

Zánět ledvin u miminka

reziinnka
17. dub 2017

Dobrý den maminky, to téma už tu je, ale chci se ještě zeptat.
Po dvou dnech horečkách jsme zajeli na pohotovost, rovnou si nas nechali v nemocnici, měla nález v moči a řekli nam, že máme zánět ledvin. CRP jsme měli 152. Říkali nám že antibiotika se berou 3-4 dny zilne. Jak dlouho jste zůstávali v nemocnici? Měla jste některá stejný nebo podobný případ? Je nám 16 měsíců. Diky za info

slunickova123
17. dub 2017

Ahoj jsem pediatr, ano cca 4 dny zilne, pak, pokud klesnou teploty a v moci je potom negativni nalez ( tozn.ze bakterie tam jiz nejsou) se dite prevede na ATB tablety a obvykle se potom pusti do dom. Osetrovani. Pokud tedy se to onemocneni nekomplikuje, to se pak pobyt v nem. Muze prodlouzit. Bude pak ve sledovani v nefrolog.ambulanci.

gumak
17. dub 2017

ahoj, měli jsme to podobně ( malá akorát měla 9 měsíců) a byly jsme v nemocnici od čtvrtka do pondělí a pak nám daly antibiotika domů....

23363
17. dub 2017

Ahoj, u nás to samé. Byly jsme pět dní v nemocnici, pak nás pustili domů a malá měla ještě pět dní antibiotika v sirupu.

lucy_89
17. dub 2017

Syn mel zánět ledvin ve 14 dnech. Týden v nemocnici, první dva dny na jip. Po propusteni domu a dobrani atb byl zanet hned zpet. Nakonec diagnostikovan ledvinovy reflux IV.stupne na obou stranach. Už máme ale vse vyřešeno, syn ma za sebou 2 operace a je uplne v poradku 🙂 preji, at je to u vás jen jednorazova zalezitost!!! 🙂

laurinka2016
17. dub 2017

@slunickova123 mohla bych mít na vás dotaz ohledně očkování když jste pediatr? Chtěla bych jen další názor ať si v tom všem udělám třeba jasněji.

Co se týče zánětu ledvin měli jsme také když malé byli 2 měsíce a to je předčasně narozena v nemocnici jsme byli nějakých 6 dnů, měli jsme i vyšetření ledvin po prodelani zánětu, malá pak měla hlavně striktní režim co se týče hygieny a do jejího roku jsme nesměli nikam na bazén a podobně nebyli jsme ještě nikde a malá má 16 měsíců

slunickova123
17. dub 2017

@laurinka2016 ja jsem pro - ockovaci, ale klidne se ptejte😃

laurinka2016
17. dub 2017

@slunickova123 já jsem taky pro očkování jako takové, ale mám teď dost velké dilema co se týče očkování MMR, bydlím v kraji kde je epidemie spalnicek, dcera je narozena v 31 tt takže všechny očkování byli odkladany vzhledem k její nezralosti, teď momentálně má 16 měsíců biologicky korigovane 14 měsíců a já řeším jestli je opravdu dobrý nápad očkovat takhle brzy malou touhle vakcínou, ještě nemáme ani doockovano hexu jen prevenar ano a tak se pořád ptám zda je moudré očkovat malou, snížit ji imunitu bát se možných reakci + možnost nakazit se spalnickami vůči nebezpečí nakažení spalnickami bez očkování v tomto věku... čekám ještě na návštěvu neurologie a vyjádření doktorky tam ale zajímá mě i další nestrany názor vás jako doktora? Snad jsem to napsala dost srozumitelně. Děkuji za odpověď

slunickova123
18. dub 2017

To se tezko soudi.... Asi bych ale do mmr sla, vzhledem k epidemii, bala bych se toho. Take bych se ridila stanoviskem neurologa...

mrskato
18. dub 2017

ahoj, dcera měla to samé ve 14ti měsících, 5 dní jsme byly v nemocnici a měla ATB žilně a pak ještě 5 dní brala ATB v sirupu. CRP měla kolem 130.

mecoun
25. kvě 2017

Ahoj, moje dcera má zánět ledvin už po páté!!!
2x jsme s tím byly v nemocnici, to bylo v jejích 10.měsících a pak v 1,5 roce a pak jsme 3x stonaly naštěstí už doma. Vyšetření na reflux prodělala a reflux nemá. Mohla bych se zeptat prosím na Váš názor @slunickova123 co může ještě způsobovat, že se jí to pořád vrací? V létě ji budou 4 roky. Moc děkuji!