icon

Zanícené molusky u dětí. Co s tím?

26. kvě 2025

Máte někdo zkušenosti s molusky? Dcera 4,5r je má už asi rok. Zkusila jsem mazat kde čim co je na trhu (molusc, molutrex... betadine, jodysol...) a furt je to horší. Teď má jednu zanícenou a bolí jí to. Minulý týden jsem byla s ní na kožní. Doporučila namazat betadine, píchnout a nechat být (nemackat). Jenže ona nespolupracuje 😡😡. Nenechá si domluvit. A jen řve, řve a řve. Zkusila jsem jí zasednout, že to udělám prostě násilím ale vždycky chytne takový hysterak, že nemůže dýchat. A já už nevím co a tím 😭😭😭. Úplně se bojím co udělá ta zanícená.... Co s tím 😶.

Zanícené molusky u dětí. Co s tím?
zmrzlinka
Autor odpověď smazal
ada22
26. kvě 2025

S molusky nemám zkušenost, ale na zanícený pupínek dřeci pomohl Višňák.

romkov
26. kvě 2025

Dcera na ne hodne trpela, prestala jsem s ni chodit na bazen. Ja je propichovala, kdyz dcera spala.

astracreek
26. kvě 2025

Koupila jsem mastičku EMLA (je drahá jako prase), znecitliví kůži. Pak buď píchneme jehlou a mažeme Betadinou, pak obvykle zmizí. Naše kožařka říkala, že máme vymáčknout tu bílou kuličku. Ta zanícená bude už hluboká, tak to bude asi chvilku trvat, ale ta Betadina je fakt dobrá. Navíc ta mastička tu kůži změkčí (namazat, přelepit a pak to není cítit).
A naposledy jsem koupila Serafin bradavicové mazání a je to malý zázrak! Sice to trvá třeba týden nebo 10 dní, než moluska úplně zmizí, ale fakt mizí. Nepálí, jenom se to prostě namaže a je to.

baruniceslepice
26. kvě 2025

Za nás pomohl až odvar z dubové kůry. V lese nasbíraná, 20 minut povařená ve vodě a pak jsme dávali obklady po koupání. Jinak nepohlo nic.

tinuna
26. kvě 2025

Pomohl nam Sudocream, mazala jsem cca 5x za den slabou vrstvu a po roce a pul pekla a vyzkouseni vseho mozneho, molusky byly za 14 dni pryc 🙂)

marketa1218
27. kvě 2025

Taky to měla dcera jeden čas opakovaně, vypichovali jsme to. Doma se také moc nechtěla nechat, dělala jí to dětská. Potírala jsem jí to moluskem, ten jí pálil. No ale zbavili jsme se toho naštěstí.

elaki
27. kvě 2025

Zkusila bych potírat dračí krví, popřípadě nasadit homeopatika.

misha31
27. kvě 2025

Opravdu pomáhá sudokrem, mazala jsem 2x denne a po 10 dnech cisto.