Zarudlá špička penisu u kojence, bez bolesti
Prosím o radu - syn mívá poslední dva týdny střídavě zarudlou špičku penisu (někdy až výrazně červenou), ale močí bez problému, také mu nevadí, když mu jej umývám. Od té doby při každém přibalení ho otírám vlhkou žínkou. Někdy to ustoupí. Můžete mi poradit co na to?
otrit hermankovym vytazkem redenym nebo pridavat hermanek do koupele. zeptala bych se pediatra jestli uz muzete pretahovat predkozku - ale podle mne je jeste brzo. pod predkozkou zustavaji zbytky moci, a u kojence o to vice. taky se nam obcas delalo - nejjednodusi je si domu poridit koncentrat a mit ho vzdy po ruce v lahvicce - trosku naredit a otrit do koupele je pak levnejsi si sparit suseny
Našemu synovi se to občas taky stává. Vždycky, když se mu to udělá, nechám ho déle bez plenky, aby pokožka pořádně vyvětrala a před přebalením důsledně promažu Bepanthenem. To většinou zabere a další den je po problému.
uvařím si heřmánek a otírám mu to při každém přebalení, to většinou funguje..Ale překvapuje mě, že se to vrací - třeba je den až dva klid, pak zase..Předkožku jemně poodtáhnu - nebo to nechám na manželovi - a jemně vyčistím, pokud tam má něco nahromaděno..
@sonja01 to se vam bude vracet porad pokud bude v plenach, po odpleneni pri dodrzovani kazdodenni hygieny (pretahnout predkozku a oplachnout vodou) to zmizi. jak toho pimpulu ma v tom vlhku od moci a teple zaparena plena, rychleji se tam mnozi bakterie. uvidis ze az bude bez plen uz to resit nebudete nebo vyjmecne. ten hermanek vysousi a dezinfickuje. ja jsem nakonec koupila ten koncetrat hermanku protoze se mi to nechtelo porad varit a tak nejak si na to zvyknes. kdyzby hermanek prestal fungovat tak zajdi za doktorem da ti nejakou silnejsi mast. ale i tak vracet se mu to bude stale, pokud bude v plence. jinak urcite mu nepatlej bepanten nebo neco jineho pod predkozku bez rady s pediatrem - kuze pod predkozkou jiz neni jako kuze ale velice citliva a choulostiva!
Díky všem. Na odplenkování si ještě počkám - je ještě malý, ale doufám, že se to brzo ztratí..

Pokud ho to neboli a nijak ho to neobtezuje, neresila bych to. Nas to tez mival jeste kdyz nosil plenky, a nic to nebylo, proste to jenom obcas zcervenalo a pak to zas zmizelo.