Zhoršení refluxu a kašle u dítěte. Jaká vyšetření žádat?
Mile maminky, prosim poradte.
Dcerka 6r.mi vyrazne v Maji ochorela. Zacalo to kaslom po kazdom jedle. Reflux asi, alebo hit. Pridali sa k tomu sople no postupne neskutocny kasel. Z vyterov nosa jej vysiel streptokok, a ano ma vela soplikov zlto zelenych. Ale to mi nepride ako hlavny problem. Ona zacala mat take neskutovne zachvaty kasla, ako pri laringitide. Ide jej dotrhat hrdlo ked ju ten zachvat chyti. Ten kasel sa pocas dna velmi meni, rano akonahle vstane, kase aj 2 hod., mme to pride ako vlhky kasel, niekedy sa jej podari vykaslat zelene hlieny, ae to tak max 1x za den.Dr.tvrdi ze to je suchy kasel, dala nam Tussin, kt.nezabera a Atb. Oddrha cely den takmer, ci uz po jedle, rano, najhorsie to je vecer ked ide spat.
Vsimli sme si, ze ked je vonku na zahrade, tak nedrhne, ale akonahle vojde dovnutra domu, zacne to :( neviem si t vysvetlit.
Dcerka viem, ze ma reflux, ale nechapem preco sa jej to mohlo takto neskutocne zhorsit od maja.
Je alergicka, bojim sa ci nema astmu. Ideme na spirometriu a vysetrenie bronchitidy. Aj ked ta spirometria je asi klamliva, ze ak dieta nevie nadychat, ma hned astmu?
Citala som o Eer refluxe, slor mi to pride na to. Poznate to niekto?
Dalej dcerka mava zihavku, ma hit int., laktozovu int.,papame len maso niektore, zeeninku a ma malicko ovocia.Nemoze jest ziadne sladkosti, dalej ziadne obilniny, strukoviny....
Nasa gastro je katastrofa, musime najst asi inu, no teraz potrebujem hlavne poriesit preco sa jej ten reflux tak nenormalne zhorsil, ona nemoze ani cistu vodu sa napit lebo z toho dostava tie zachvaty kasla, uplne ju skriabe v hrdielku a nevie sa zastavit v kaslani.
Prosim je tu nejaka mamicka kt.ma podovne skusenosti s detmi, alebo niekto, kto by nam vedel,poradit, nasmerovat nas, ake vysetrenia si pytat? niekto kto vie dat deti dokopy, ich travenie.
Nahodou nemate skusenost s osteopatiou?
Dakujem moc.
Niekoho kto vie datdokopy ;) dudam, ze niekto taky existuje.
Dakujem moc.
Já mám reflux a nejhorší jsou na to antibiotika, to potom kašlu i 3 měsíce po dobrání. Jinak přesně jako dcerka, když to přijde, dráždí mě i voda. Na zklidnění mi sedí pastilky islandský lišejník.
@jancazao Dakujem. My lisajnik nemozeme kvoli alergiam.
Ako ti to prejde potom ten kasel, co s tym robis?
Kedze reflux je problem s travenim, hladam niekoho kto sa celkovo vyzna do zazivacich tazkosti, do priepustneho creva atd... musime sa toho dako zbavit, vyliecit.
Kedze reflux je problem s travenim, hladam niekoho kto sa celkovo vyzna do zazivacich tazkosti, do priepustneho creva atd... musime sa toho dako zbavit, vyliecit.
@miaknm Zdravim 🙂 My resime podobne trable, ale naopak tusim astma a reflux se mi moc nezda... syn ma tez laktozovou intoleranci a je alergik. Ma alergii mimo jine na roztoce, coz treba odpovida tomu ze se to zhorsi doma, ale uz ma protiroztocove povlaky a nekdy se stejne davi. Co se tyce refluxu, tak ja si stale myslim, ze reflux nema, ale doktori me presvedcuji, ze ano. Jako ja jim to nechci vyvracet, ale absolutne nezabira rezimove opatreni (obecne ho dodrzuje a pokud ne, tak zadne zhorseni nenastane), nezabira ani gastrotuss apod. a zachvaty kasle ma hlavne v aute a v posteli (i pokud je v polosede). Nekdy ale to uz ma i psychicky - treba se o tom bavime u doktorky, zacne pokaslavat a pak se toho nemuze zbavit, protoze ho to nuti uz kaslat dal, jak si to rozdrazdi.
Je leceny na astma, loni mel v lese pri zatezi i par slabych zachvatu, kdy je rozdychal bez ventolinu... ale na spirometrii a poslechove je ok, jenze je leceny kortikoidama, nema to vysazene pri kontrole. Jen proste po nemoci ma dalsi mesic zachvaty davivoveho kasle 🤷🏻♀️ Podle doktoru mam dat helicid a uvidime, jenze kvuli silenym problemum se strevama co ma vzdy kdyz sni neco co mu nevyhovuje se mi do helicidu apod. nechce (helicid ma laktozu, takze primo tem bych nedala). Navic ted ten davivy kasel zas z niceho nic ustal, tak bych ucinek rozhodne nevidela. Za me to jsou i nejake pyly a tak, ale v testech mu moc nevysly, takze pry ne 🤷🏻♀️🙄
Jsem z toho na nervy, protoze ten kasel prichazi a odchazi uplne necekane. Chtela bych ho testovat pep testem a mit jasno, ale nezvladne plivat 🙈🙉

Já mám reflux a nejhorší jsou na to antibiotika, to potom kašlu i 3 měsíce po dobrání. Jinak přesně jako dcerka, když to přijde, dráždí mě i voda. Na zklidnění mi sedí pastilky islandský lišejník.