Zjistím cukrovku u dítěte domácím měřením?
Dobrý den,mam 6 letou dceru,před 2mesici prodělala virozu a od te doby je hodně zizniva.Hned rano třeba vypije 0,5l vody.Za den někdy i 3l.V noci curat chodí výjimečně,takze nocni potize s nadměrným mocenim nemá,ani únavu nepozoruji-je třeba dopo ve školce na zahrade,po příchodu domu běhá po zahrade s kamarádem,pak má fotbalový trénink a zas po něm je s kamarády až do vecera a zvládá to s přehledem.nezhubla na kg,opticky ano,ale hodně porostla.kvůli te nadměrné žízně mě napadla cukrovka.mam tetu,co má doma glukometr-zjistili bychom cukrovku u ditete orientačně z nej?dcera má totiž panický strach z lékařů,ale fakt panický,nechci ji zbytecne trápit,kdyz by o nic neslo.ale taky nechci nic zanedbat.diky
Prodávají se i proužky, které zjistí cukr v moči.
@maki90 a co ještě prosim.naše MUDr je takový spis pohodar...pokud se nic závazného neděje,tak spis jen vyčkává ...
Děti mají pít více než dospělí. S cukrovkou by hodně zhubla. U nás s příchodem tepla začala dcera taky víc pít.
@klea81 ok diky za uklidnění,ona tak ale pije už od února,kdy měla virozu dvoudenní.ale snad jen zbytecne plasim..
Tak změřit ji cukr u tety můžeš.Ale kdyby měl lékař podezření na cukrovku,tak se podle mne hospitalizaci nevyhnete.Chce to komplet vyšetření i s glykemickym profilem.
Ale to ,že víc pije podle mne nic neznamená.
pro klid duše jí ráno na lačno změřit můžeš, orientačně ti to napoví, pak hodinu nebo dvě po jídle
Kdyby měla cukrovku od února, tak už teď nejspíš rozvíjela výrazné komplikace (jako např. Poruchu vědomí). Infekt může vyvolat autoimunitu a to cukrovka 1. Typu je. Jednorázové změření glykémie nemusí být vypovídající, resp. Nemusí to cukrovku vyloučit. Pokud máš obavy, šla bych k praktikovi

Tak glykémii samozřejmě zjistíš. Ale pozor,nejen cukrovka se projevuje ziznivosti. Zavolala bych doktorce a zkonzultovala.