icon

Zkušenosti s léčbou hemangiomů u dětí?

pampeliska1313
30. kvě 2022

Ahoj, mám otázku.. syn má od porodu hemangiomy. Na ruce přes tři cm, je takovej dost nabobtnalej, pak menší na patě a v nosní dirce, to je asi jedno. Nicméně mi dětská říkala, že se to bude sledovat. Teď jsme byli na “cévní ambulanci” v Bulovce a doktorka mi říká, že se to mělo řešit do pátýho měsíce. To mě nastvalo, netušila jsem to. A že teď (synovi je 11m) je už asi pozde na lecbu kapickama a později se to děla až laserem třeba na druhým stupni zs. Řekla ze mi da ještě kontakt na někoho dalšího a ze třeba ta další doktorka bude mít jinej názor, že třeba ty kapicky půjde ještě dat. A ze když ma ty hemangiomy tak vystouplý budou tam nějaký “vrásky nebo jizvicky” tak mi jede i hlavou, jestli tomu neslo zabránit tím, ze by měl ty kapicky jak měl mít ... nicméně. Nemá s tím někdo zkušenost? Nejen s těma kouzelnejma kapickama, ale třeba i s tím ze po hemangiomu nic nezůstalo, i když byl dost nafouklej? Vlastně teď nevim jestli mám právo bejt naštvaná za to, ze mi pediatra nerekla ze s tím jde něco dělat.. kolikrát jsem se na to ptala. Moc díky.🙂

michelle_01
30. kvě 2022

FB Deticky s flickem 😉

pampeliska1313
autor
30. kvě 2022

@michelle_01 díky, podívám se.🙂)

hvezdicka09
30. kvě 2022

Ahoj, syn má hemangiom přesně mezi pulkama. Takze pěkne blbě místo. Začalo mu to asi ve třech týdnech jako ztencena kůže, která praskala, z toho byla rána až do masa velká cca půl cm2, a teprve potom se to začalo vybarvovat do hemangiomu, takze než se zjistilo o co jde byla ta rána velká, hluboká, on miminko a ja úplně na prášky ptz stolice mu to neustále drazdila. Nicméně se mi podařilo mu to zahojit a dr mi řekli ze se to jen sleduje a ze to do cca sedmi lež věku vymizí. Nic se s tím nedělalo. Ted je mu rok a půl a trochu se to zmenšuje. Známe dcerka má hemangiom velikosti hrasku na rtu a ta na to má nějaké kapky, co vím tak se to léčí jen na místech kritických kdyby se to nějak zvětšovala, třeba u oka apod.

pampeliska1313
autor
30. kvě 2022

@hvezdicka09 ježiši chudák. To musel bejt otřes teda. Syn to prý má “hraniční” jakoze není to tak velký, asi 3cm, ale hodně do výšky, proste jako puchyre a spis se bojím aby si to nerozskrabal a tak. Doteď to moc neregistroval, ale teď už si tam rozmazava prikrmy a už ho to zajímá. :D Ty kapicky teda pomáhají. Asi mi nezbyde nic jinyho než ho teda zase objednat a uvidíme. Mě to nedesi tolik teď, ale do budoucna až bude blbnout a tak no.

sarrita
30. kvě 2022

Syn (4,5 roku) se s hemangiomem na pravé půlce tašku taky narodil. Nejdříve měl v průměru tak 1 cm, postupně rostl jak do plochy, tak do výšky. Chodili jsme s tím na sledování, doktor usoudil, že léčba nebude potřeba, že se vstřebá sám. Hemangiom rostl do cca 3 let, kdy měl rozměry cca 3x5x0,5 cm. Od té doby se začal sám vstřebávat a blednout. Je sice pořád viditelný, ale mnohem světlejší barvy a mezi tou červenou prorůstá normální tělová.

andrea93133
30. kvě 2022

S hemangiomy se chodí většinou na hematoonkologii nebo k odborníkovi, nasazuje se sirup hemangiol, propranolol a to i v 11 měsících. Ale chce to odborníka aby posoudil zda je to potřeba, většina hemangiomů se sama vstřebá. A jinak skupinka na fb Dětičky s flíčkem, tam se dočteš vše včetně zkušeností 😉

kropacov
30. črc 2022

Hemangiom lecba v roce 2022

Nasemu diteti se po narozeni vytvoril vnejsi i vnitrni hemangiom. Jeho lecba zacala ve 3 mesicich na koznim a nasledne detskem oddeleni Bulovka podanim sirupu Propranololomem. Hemangiom se okamzite zacal zmensovat a mizet. Doporucuji vsem rodicum. V nemicnici Bulovka se na lecbu provadeji jiz 10 let a prakticky nema vedlejsi ucinky. Prvni podani leku je v hospitlizaci 3 dny a nasledne se sirup podava doma rano a vecer. V nemocnici jsou strane hodni a vse nam velmi podrobne vysvetlili. Tel. na konzultaci 266082389. Dochazime k MUDr. Pischova Barbora.

badyr
30. črc 2022

Syn je také po léčbě na hematoonkologii ve FNO, začal se léčit cca v 5 měsících, narozen o 2 měsíce dříve. sirup užíval skoro rok, efekt okamžitý. Jeden hemangiom zmizel úplně, druhý je nepatrně viditelný, třetí vidět je, ale není vystouplý, neroste.