Růst zoubků. Jak ho poznám?
Mám dotaz holky... Jak poznám, že se malému začínají klubat nebo brzy budou zoubky???? Poslední dobou je strašně protivný a já se bojím, že by to mohly být zoubky. Bude mu 5měsíců...poraďte...prosííím.
jj je to přirozené...ale bojím se toho proto že on je citlivý na bolest a to myslím tak že fakt hodně citlivý...řekla mi to i doktorka...
janneberuska tak muze mit opuchle dasne,vetsi potrebu kousat hracky(kousatka),muze hur papat,hur spinkat,i zvysenou teplotu nebo horecku muze mit,prujem....... Nevim co jeste. 😎
My uz sme meli snad vsechno a zub porad nikde zadny.. 😀 A to uz nam i doktrorka rikala ze urcite lezou kdyz mel prujem teplotu a opuchle dasne..Je to asi mesic a porad nic. Ale deti pry ty zoubky boli dlooooouho pred tim nez vylezou..
ahoj, malej byl taky dost protivnej, hodně vše kousal a slintal, ale že by nějak řval to ne. Jo a taky se začal zase jednou budit na mléko. Pak jsem mu našla zub, týden na to další atd. Zatím máme 6 zubáků. Pokud ti nějak extrémně neřve, nemá horečky ani průjem, tak buď ráda, některé děti to prožívají dost, u jiných o tom, že mají zub ani pomalu nevíš. Doporučuju zkusit kousátka, dásničky máznout gelem na zuby, snad se mu trošku uleví.
Momin-ty jsi mě to všechno vzala z pusy 😀 😀 ,koušeme už od 2 měsíců,jsme protivní,průjem taky byl,v noci se mi taky začala budit(jen holka,kluk zatím v poho)a zuby nikde 😀 😀 Dneska jsem říkala sousedce,že budeme chodit,ale pořád budeme jíst kašičky 😀 😀
uz me ta nase stve hryze jak veverka slinta zurive vsecko smrdla v puse a to asi dva mesice a stale ani tuk
Momin,tak bacha ať se to příště neopakuje 😀 😀 😀 Oni zvládají i bez a pěkně to bolí, 😅
To jak kousou kdyz papaji? 😎 No nemyslim si.. maly nevypada ze by ho neco bolelo kdyz papa... 😅
U nás to probíhalo vždy tak, že se asi měsíc před vyklubáním zoubku jeden týden budila často v noci a pak asi týden předem měla na dásni bouličku a budila se každou hodinu v noci a i přes den byla protivná a víc slintala. Také měla téměř permanentně průjem. Jo a taky se mi zdá, že když se zub klube, tak daleko míň jí.
Sem rada ze tu nepisu jenom ja. 😀 😎
Jeste sem chtela napsat ze danik mel tyhle priznaky taky,ale ted spinkal asi tyden uplne krasne..pres den byl hodny,zadny prujem..a dneska mame zub. 😀
Ahoj holky!Nám se první zoubek vyklubal pár dní před sedmým měsícem.Malý nejdřív dostal asi dva týdny před vyklubáním jednodenní horečku.Potom byl protivný a hodně slintal.a pak se mu udělal na dásínkách bílej flíček a další den byl zoubek venku.🙂
Máme stejný problem, asy do 4 měsíců byla nejhodnejsi miminko na světě ,pak začala hůř spát v noci , ale poslední dobou je to hrůza hrůz ,za par dni ji bude 6 měsíců a poslední týden se budí v noci skoro každou hodinu , slinta víc než nás pes😉 , všechno co vidí strka do pusy, teplotu nemá ,ale dnes v noci dostala rýmu , hodně maminek právě říká, že při prorezavani zoubků může byt i rýma. Už ted dokáže pěkně kousnut a to ještě nemá zuby, bojím se toho co dokáže az je bude mít 😉
Ahoj, mám dvouletého syna.. Má v puse momentálně zoubky až po šestky. Zajímá mě kdy vyrostou i sedmičky? Hledala jsem ale nemůžu nic najít.. Zubarka tu teď není, tak hledám info všude možně =)
@pravdova1306 dobrý den máme teď stejně boulicky na stejném místě jak jste tehdy dopadla byli to vážně zoubky?

U nás se cca měsíc před vyklubáním hodně zhoršilo noční spaní 😒 . Jinak na dásních vůbec nic, až týden před samotném vyklubáním zoubku se objevila na daném místě jakoby prasklinka a do 5ti dnů byl zoubek. Protivná bývá malá průběžně 😎