icon

SOUTĚŽní otázka - Co podle vás znamená název naší řady pro atopiky XeraCalm A.D.?

jitka_avene
22. zář 2014

Své odpovědi posílejte do čtvrteční pulnoci 25.9. Tři nejzajímavější návrhy odměníme Xeracalm A.D. relipidačním balzámem 200 ml a Termální vodou Avène ve spreji 50ml.

Děkujeme všem soutěžícím, které odpověděly na otázku. Gratulujeme výherkyním @hest @kalkulantka @maumaty, které zároveň prosíme o zaslání doručovací adresy na: avene.cz@pierre-fabre.com. Výhry budou odeslány do týdne od obdržení adresy.

Nejste mezi výherkyněni? Zkuste štěstí příště, již dnes vyhlásíme další soutěž, sledujte odkaz Dny s AVENE.

SOUTĚŽní otázka - Co podle vás znamená název naší řady pro atopiky XeraCalm A.D.?SOUTĚŽní otázka - Co podle vás znamená název naší řady pro atopiky XeraCalm A.D.?
Strana
z2
lilinnka
22. zář 2014

Tipuji, ře xeracalm by mohlo znamenat, že výrobek zkldidňuje (z angličtiny calm) suchou kůži (xera - suchost, suchý). A to A.D. by mohlo být anti dry 🙂 Hezký den!

anzet
22. zář 2014

Svoji odpověď zdůvodňuji také angličtinou. Calm AD by mohlo znamenat zklidňující (calm) krém pro atopickou (A = atopic) a suchou (D = dry) pleť.
Xera by zase mohlo znamenat něco jako mnohoúčelový (na celé tělo, nejen na obličej)

Tedy mnohoúčelový zklidňující krém pro atopickou a suchou pleť.

marilyn5
22. zář 2014

Podle mě XeraCalm A.D. znamená že vytváří klid pro atopicky suchou kůži 🙂

hest
22. zář 2014

Xero jako suchý (xerodermie) Calm jako zklidňující , nicméně první dojem jsem přehlédla r a myslela jsem si že to je Xenacalm aneb silně tiší jako Xena válčí🙂- A. D. atopic dermis ?-)

flowerbl
22. zář 2014

Xeracalm A.D. - Přináší klid a úlevu pro problémovou pleť i dětskou prdelku 🙂

punkzuza
22. zář 2014

Tak to,co jsem vygooglila mě překvapilo. 😀 Podle překladače je Xera přeloženo z Galicijštiny (což jsem nikdy neslyšela 😀 ) a to znamená generuje.Když jsem potom napsala celý název XeraCalm tak mi to přeložilo "vytváří klid".Takže odpověď jsem tak nějak z toho vykoumala sama a podle mě to znamená XeraCalm A.D. Zklidňuje a regeneruje atopickou a suchou kůži. 😉

tanu
22. zář 2014

Po 12 letech biotechnologického výzkumu laboratoře AVENE vytvořily první emolienční péči, která působí přímo proti svědění.
Nová patentovaná aktivní látka I-modulia je srdcem velmi bezpečné a účinné emolienční řady XeraCalm A.D určené pro kůži se sklonem k atopii a pro kůži trpící svěděním.

monk14
22. zář 2014

Zázrak pro atopiky 🙂

dubina
22. zář 2014

Zklidňující péče vhodná i pro nejcitlivější pokožku miminek

wali85
22. zář 2014

Velmi zklidňující péče pro extrémně suchou atopickou pokožku 🙂

privka1984
22. zář 2014

Xerodermie-vrozená suchost kuže, Calm- ticho, klid , A.D - atopic derm. Zklidňuje vrozeně suchou pokožku a pokožku s atopickým ekzémem.

vlajka1
22. zář 2014

Pece pro zklidneni pro velmi suchou az atopickou pokozku 🙂

megy
22. zář 2014

péče o suchou pokožku se sklonem k šupinatění zejména pro atopiky 🙂

palmickamaya
22. zář 2014

Péče, která pomáhá odstranit svědění suché pokožky a tím i její podráždění a je speciálně vytvořená pro suchou pokožku se sklonem k atopii

p_e_t_k_a
22. zář 2014

"živá voda" pro atopickou a problematickou pleť 🙂

lenkalenulka
22. zář 2014

Co to znamena to pisou holky vyse🙂 ale jiste je ze ,to bude neco bajecneho pro pleť🙂 ...

lily21
22. zář 2014

Dle mého by to mohlo znamenat toto: XeraCalm A.D. = Zklidňující kosmetická řada pro suchou pokožku se sklonem k atopii.
Výrobky této řady pomáhají odstranit svědění suché pokožky a tím i její podráždění. Pokožka je vyživená a zklidněná. 🙂

katkakiki
22. zář 2014

Zklidňující a regenerující krém pro atopickou a suchou kůži. 🙂

fykyska
22. zář 2014

Podle mého název znamená :
Krém jenž znovu navrací a doplňuje příjemný pocit podrážděné pokožce, unavené od diskomfortu (nepříjemných pocitů ) atopie, podněcujicí přirozenou obranyschopnost pokožky 🙂

Doslovně xero- první část slov mající význam suchý, suchost CALME - Francouzky - Klidný
A.D. - Atopic dermatitis (AD) nebo-li je neinfekční kožní zánětlivé onemocnění ..... 🙂
u řady Avene si myslím že AD je konkrétně myšleno ve smyslu - speciálně vytvořen pro jemnou pokožku kojenců ( především miminek 😀 proč JINAK BY OTÁZKA BYLA NA MK ) a pro kůži se sklonem k atopii . 😵 😉 hm hm 😀

eliz80
22. zář 2014

Je to první emolienčni řada, která působí primo proti svedení. Máme vyzkoušeny a je super! 😉

dorkaa
22. zář 2014

Zklidňující sérum určené pro kůži se sklonem k atopii a pro kůži trpící svěděním způsobeným suchostí kůže.

1velrybka
22. zář 2014

Myslím, že už tu vše bylo řečeno. V překladu je to "zklidňuje velmi suché" (suchou pokožku), zkratka A.D. by mohla znamenat - A: atopický, D - suchý (dry) nebo dermatitida. Takže zklidňující péče o velmi suchou, citlivou až atopickou pokožku.

zimkova
22. zář 2014

Je to z angličtiny. Calm AD by mohlo znamenat zklidňující (calm) krém pro atopickou (A = atopic) a suchou (D = dry) pleť.
Xera by zase mohlo znamenat něco jako mnohoúčelový (na celé tělo, nejen na obličej)
Nevídaný zázrak v kosmetice jako mnohoúčelový zklidňující krém pro atopickou a suchou pleť. Kůže je to nejdůležitější a je zapotřebí se o ni starat a je fajn, že na to myslíte 🙂

kalkulantka
22. zář 2014

Zajímaly by mě nápady bez překladače 😀 Mě jako první napadlo, že ten kdo vedl výzkum nad touto řadou výrobků se jmenoval Arex Mlac a za své snažení požadoval zakomponovat své jméno do názvu (v opačném pořadí). Zkratka A.D. je a další kdo na výzkumu pracovali 😅

klarkakrejcova
22. zář 2014

Řekla bych, že název vychází z angličtiny, kdy calm je zklidnění... A.D. bych tipovala na atopickou dermatitidu... Pro spoustu maminek ale asi není tak důležitý původ názvu jako fakt, že pomůže jejich zlatíčku a zklidní svědící a podrážděnou pokožku 🙂

ivetka555
22. zář 2014

jedna sa o produkt anti dryness, cize krem proti suchej pokozke, xeracalm - s ukludnujucim ucinkom 🙂

jitamala
23. zář 2014

Xeracalm A.D. - Xera (suchá kůže) calm (zkliďnovat) A.D. (atopic derm - atopická pokožka)
Závažná suchost kůže - Kůže se sklonem k atopii - Kůže trpící svěděním
Relipidační balzám vyživuje velmi suchou kůži a zklidňuje pocity svědění, pro kojence, děti a dospělé

makulinecka
23. zář 2014

Hezký den, z mého pohledu se na tento název Xeracalm A.D. dívám asi takto: pokud bychom jej překládali z anglického jazyka, tak je to zklidnění, zjemnění suché až extrémně suché atopické pokožky. Pokud bych si ho přeložila jen tak pro sebe řekla bych, že je to "modré z nebe pro atopickou kůži naši malé holčičky".

capricorn
23. zář 2014

Tak z angličtiny určitě zklidnění, obnova pro suchou a atopickou pokožku.
Ale v první chvíli se mi vybavila XENA 😀 takže je to pořádný boj s atopickou kůží... a XENA vždy vyhrává!!! 😵 🙂
A zůstane jen klid a mír 😵

miruska_85
23. zář 2014

Zklidnujici a regeneracni krem pro atopickou pokozku prinasi ulevu od svedeni a napomaha vratit pokozce jeji pruznost 😵

Strana
z2