Isofix. Jakou byste doporučili autosedačku?

23. dub 2022

Dobrý den.
Pry je to příprava na isofix ..Co mi tedy ještě chybí? A jakou by ste doporučili autosedačku?
A je lepší dávat na isofix nebo pásat? Kamarádka má isofix a stejně si koupila Joie sedačku na pás, prý se sedačka na isofix naklání..Děkuji za odpověď
Hezký den 😊
Stránku protisměru na fb jsem zkoušela...Odpověď byla ať zadam do lupy ...Ale stejně to na mě otázky nemělo odpověď ... Děkuji

autor
23. dub 2022

Fabie

ajja87
23. dub 2022

Ted uz potřebuješ jen tu sedačku s isofixem... To jsou takovy packy(jsou pridelany na sedacce) který zaklapnes tady do tech háčků. Podle mě je lepší isofix, prijde mi bezpečnější a sedacka se nam nehybe.. Ale mame oba druhy, na starší máme cybex a na mladší Britax.

cherie24
23. dub 2022

Ono totiž záleží jaký máš sklon sedaček v autě. Některá auta mají ty sedátka opravdu tak blbě, že ten Isofix je pak do kopce a miminku pak ve vajíčku padá hlava k hrudníku. S tím se bohužel moc dělat nedá. Isofix nijak jinak nenastavíš a s vajíčkem se v tom taky nedá štelovat. Já měla pro první jen na pásy, pro druhou máme Isofix. Je to pohodlnější a o dost rychlejší. U první mi to nevadilo pasát, ovšem nakládat do auta 2 letého draka a k tomu mimino, které popohání, ať už se auto rozjede, to už je jiný level. Jsem vděčná za Isofix 🙏😄 Ale bezpečnostně je to v podstatě nastejno. 🙂

blondynka400
23. dub 2022

To není příprava, to je isofix. Taková ta prvotní verze, teď už se dělají značně sofistikovanější. I tak ale toto poslouží, stačí jenom připnout sedačku. A určitě isofix, rozhodně se to nenaklání, naopak to krásně drží na rozdíl od připoutání pásem. Co se týče výběru sedačky nepíšeš jak staré dítě.

cherie24
23. dub 2022

@blondynka400 řekla bych, že paní tím myslela, že když je u sedátka velký sklon, tak se pak miminku naklání hlava, je pak vlastně moc do sedu. Potom stejně jiná volba než na pásy není. Zas tak jednoznačné to není jestli pásy nebo Isofix. Některá auta Isofix mají, ale v reálu to není použitelné z tohoto důvodu.

blondynka400
23. dub 2022

@cherie24 za mne je to tím, že ne každá sedačka se hodí do každého auta. Je to potřeba prostě vyzkoušet a ne koupit první na netu a pak se divit, že to nejde a nesedí. Třeba u Fabie i staršího data určitě nebude mít problém najít vhodnou sedačku, která do isofixu půjde.

slunea
23. dub 2022

@blondynka400 nevim, jak nejstarsi fabie, ale ty trochu novejsi maji sedacky zkosene dost. Tech vajicek na isofixu, co ve fabii nebudou moc do sedu nebude moc.
Je treba to vyzkouset, no. Zajimava mi v tomhle ohledu prijde flex base od romer. Tu bazi se da nastelovat, aby mela ok sklon. Anebo se delaji baze, ktere se poutaji pasem (a muzes je vypodlozit) a do baze pak uz normalne cvakas vajicko.

blondynka400
23. dub 2022

@slunea proto jsem psala, co jsem psala. Je potřeba to vyzkoušet na daný ty auta. Určitě se najde typ, který sedět bude .-)

lida9
24. dub 2022

me bylo vysvetleno nasledujici - isofix je dobry u sedacky kdy uz starsi dite pasate hlavnim pasem vc. sedacky, tam totiz isofix drzi sedacku a hlavni pas dite pri bouracce, bez isofixu hlavni pas drzi sedacku i dite... u sedacek, kde je 5 bodove pasani je uplne jedno jestli sedacku drzi isofix nebo zezadu hlavni pas...

janule0123
24. dub 2022

Já z děti v protisměru utíkala… atmosféra silena😂 zkusila bych dotaz na Autosedačky - bezpečí pro děti .: poradi s výběrem 🤩 … máme protisměrnou sedačku… drží jak pribita.. jen to není na přenášení z auta do auta častý… je dobrý říct proporce dítěte, cenu a do jakého auta .. my chtěli do rapida a Fabie, protismernou pokračovaci.. a na výběr byly asi tři vhodný .. kvůli sklonu sedaček ať nepadá hlava ..:

janule0123
24. dub 2022

Je lepší dávat na isofix.. sedačka se v případě nehody chová jako součást auta.. vajíčko jsme ale dávali na pasy .. dal se regulovat sklon sedaček 😂