Jemné látkovky, poraďte

barbucha1310
13. únor 2017

Ahoj maminky. Potřebovala bych poradit jemné látkové plenky. Používám systém Haipa daipa (froté plenky a PUL kalhotky) a taky zavazovací Disany. Od doby, co se syn začal pohybovat má ale od plenek odřená stehna. Plenky suším v sušičce a zdají se mi docela měkké, ale asi ne dost... Uvažuju, že než látkování vzdám, tak zkusím ještě vlněné svrchňáky a jiné plenky. Jenže nevím jaké - poradíte nějaké fakt jemné?

j.a.n.i
13. únor 2017

@barbucha1310 Bambusové ctverce... ale i nektere klasicke ctverce, ale spise ty socialisticke nez novosobe.

j.a.n.i
13. únor 2017

Plus tedy pocitej s tim, ze z jednorazovek muze byt odreny stejne.

verusak87
13. únor 2017

Používám Anavy vlněné svrchňáky a Anavy plenkové kalhotky a takový problém jsme nikdy neměli.

monaluza
14. únor 2017

S tim jsem se jeste nesetkala... Je to opravdu odrene? Neskrti ho treba gumicky? Pak bych doorucila spis PULky lemovane fleecem (Bamboolik, Bambiroxy, Petit lulu, Breberky). Pokud to dela to frote tak vymenit treba za bambus?

normalnimatka
14. únor 2017

no já bych byla opatrná s bambusovejma čtvercema.... nevim, mám zkušnost jen s jedněma, kupovanejma ve vesně, ze 40% bambus, zbytek bavlna, a za tři čtvrtě roku používání neuěřitelně šly do kytek.... postupně se všechny srážej a sou z nich "kapesníky". když se je snažim po vyprání trochu vytáhnout, tak snadno přervu vlákna...no fakt strašný. vyhožený peníze:( a jinak právěže s emi zdály ze začátku rkáásně jemný narozdíl od klasickejch libštátů koupenejch teďka, ale taky dost zhrubly:( ale to mi přijde, že bude možná spíš praním ve slizu nebo já nevim. sušička je na tohle lepší, no...:/ i starý soc. plíny byly ze začátku jemný a zhrubly mi. nevim, co dělám blbě:/
ale jinak teda ač mi připadaj všecky plíny docela dost hrubý, syn po tom odřenej nikdy nebyl.... jinak mě napadá, používáš celulózový separačky? ty by to taky trochu měly ztlumit tu dřecí vrstvu případně.

stefikat
14. únor 2017

Ahoj. Přidám se se svým postřehem. Látkuju od úplně malého miminka a od začátku jsem měla nejradši pastelky od Haipa Daipa. Ale přesně jak se syn začal hýbat, mrskat, tak mu nevyhovovaly-moc široké mezi nožičkama. Tak sem je na chvíli odložila a v tu dobu mu nejvíc sedly Bambinex bambusové- tenkrát jsem u inzerátu našla popis, že je to ,,štíhlá" plenky a taky že je. Syn byl spokojenej, mohl se hýbat a po půl roce jsem se k pastelkám vrátila a všechno v pořádku. Jak nám dětičky rostou, maj hold jiné potřeby.... Hodně štěstí a nevzdávej to tak rychle 🙂 ale dítě bych taky odřené nenechala 😉

netopejr
15. únor 2017

Rozhodně bambus na vnitřní vrstvě. Bamboolik kapsovky, kalhotovky z Unuo plus vkladáčka, Petit Lulu ma skvělé. Svrchnaky rozhodne s kridylkama, tzn. Bamboolik, Thirsties nebo tak. Nebo katyvbaby dela vlnaky se zapínáním na sucháče, strih jako běžný svrchnaky, ne navlikaci.

S bambis čtvercovkama mam taky spatnlu zkušenost jako @normalnimatka
Navíc ti tem moderním latkovkam velmi malo saji.

Anavy bych už nekupovala, ta jejich velikost do 3 let je mala průměrně velkymu, spis hubenymu miminu, v pojem l roce, jak na obvod bříška a zapínáni, tak výškou sedu, vychází jak bikiny.

barbucha1310
autor
15. únor 2017

Děkuji za postřehy. Jinak, ano, je to fakt odřené, kožní říkala, že to taky ještě neviděla, ale že je vidět, že má syn jemnou a citlivou kůži. A navíc není zrovna hubeňour a má docela macatá stehna. U jednorázovek není problém, protože ty mají ty gumičky spíš v tříslech. PULky obepínají nožku spíš kolem toho stehna. Ty od Haipa daipa jsou lemované fleecem, ale stejně ho to odírá. Zkusím vlňáčky a na zdejší doporučení zkusím plenky s bambusem. I když mám (jak se tady taky objevilo) špatnou zkušenost s bambusovou osuškou - srazila se a zhrubla. Tak jsem se ještě chtěla zeptat, jakou máte zkušenost s praním bambusu - perete na 60°C (prát plínky na 40°C mi připadá málo) a sušíte je v sušičce, pokud máte? Moc děkuji 🙂

netopejr
15. únor 2017

@barbucha1310 Ty co jsem psala ja jsou ok i po mnoha praních na 60 i občasné sušičce. Doma sušičku nemam, chce to sušit na sušáku dal od topeni, moc blízko jsou tvrdší.
Na citlivější kůži je nejlepší větrat, třeba mezi přebalováním chvíli. Dat máchaní navíc, vhodný prací prostředek, např. tekutou Lovelu nebo nějaký kapsle nez praci prasek - z toho tam můžou zůstávat mikročástice. Nebo mýdlový sliz, mýdlové ořechy, nebo gel či prací prášek z nich.
Pokud mazat, jen něčím jako přírodní olej a dobrá na opruzeniny a podrážděnou kůži je měsíčková mast pro kojence od Weledy. Sice dražší, ale spotřeba malá a nam vše brzy spravila.