icon

Pomoc pro Daníka

monikakr92
17. říj 2020

Dobrý den všem, rada bych Vás touto cestou požádala o malou pomoc, i sdílení je v tomto okamžiku hrozně moc.

V červnu jsem šla se svým skoro 4 lety synem k naší paní doktorce s tím, že má nejspíše neštovice, paní doktorka po prohlídce řekla sbalte se a ještě na příjem do nemocnice a tam začal náš zlý sen, synovi vzali krev a řekli okamžitě sanitkou do Motola... Tam nám oznámili zdrcující diagnózu - akutní lymfoblasticka leukémie... Ihned nám tedy zahájili léčbu, jenže ta nezabírá jak by měla a tak nás zhruba za 2 měsíce čeká transplantace kostní dřeně.
Vlivem léčby Danik přišel o téměř všechnu imunitu a transplantace zničí i ten zbytek.
A tady je náš problém, máme domek v rekonstrukci, který potřebujeme urychleně dodělat, aby jsme se tam mohli po té transplantaci vrátit. Celý náš příběh společně se sbírkou je na www.donio.cz/danik . Chybí nám vybrat už jen zhruba 90tis. Není to zrovna málo, ale když se spojí hodně lidí po malých částkách je to pro nás neuvěřitelně moc!

keksik002
17. říj 2020

@monikakr92 sdilim a něco prispeju.. Muzu dat na fb?

monikakr92
autor
17. říj 2020

@keksik002 určitě budeme noc rádi, za jakoukoli pomoc děkujeme 😍

herkules6969
17. říj 2020

Přejeme hodně sil Daníkovy a nějaké penízky jsme také přispěli 🙂

monikakr92
autor
17. říj 2020

@herkules6969 ❤❤❤

jednaholkaa
17. říj 2020

@monikakr92 Poslano 🙂 Drzim palce Danikovi! 💕💕💕

monikakr92
autor
17. říj 2020

@jednaholkaa moc děkujeme

chumlee71
18. říj 2020

@monikakr92 něco málo přispěno a hodně sil přeji😉

monikakr92
autor
18. říj 2020

@chumlee71 děkujeme😍

honzinenka
20. říj 2020

Zkuste se obrátit o pomoc i na https://cs-cz.facebook.com/groups/378402092817271/
Je to skupina, co původně pomáhala Oliverkovi se SMA, teď pomáhají po týdnu či dvou pokaždé jinému dítěti formou aukcí věcí. Kolikrát skutečně pomohou vybrat celou potřebnou sumu. (Přispívali i na auto.)
A jak to máte s transplantací kostní dřeně? Máte štěstí alespoň v tomhle a bude od příbuzného dárce?
Pokud ne, tak bude obtížnější najít dárce - u nás mají velký registr například v IKEM - sama jsem tam v registru nepříbuzných dárců - už asi 8let a ozvali se mi v momentě, kdy jsem byla těhotná - tudíž jsem nemohla kostní dřeň darovat. Přemýšlela jsem, že po porodu udělám s pár lidmi větší kampaň na vstup do registru kostní dřeně - vycházelo to na jaro, na duben - ale přerušil to covid. ☹

Přeji hodně sil a hlavně ať je Daníkovi lépe..Držíme palečky..

monikakr92
autor
21. říj 2020

@honzinenka
@honzinenka děkuji mockrát za radu, zkusin to 🙂
Danik sourozence nemá, takže vhodný příbuzný dárce není, ale naštěstí už je nalezen nepribuzny. Teď jen doufat, že vše klapne a 2.11. Proběhne odběr...

honzinenka
28. říj 2020

@monikakr92 Tak ať to dobře dopadne i v dnešní době covidové, držíme palce!🙂