Šťastné stáří Aurelka/donio

aurelko14
13. kvě 2023

Krásný dobrý večer,
předem chci poprosit o shovívavost ke sbírce, někdo si může říct, proč jsme si ho brali, ale zvládali jsme financovat spousty věcí, jen teď se nám toho sešlo s Aurelkem moc.
Od svého dětství vlastním dvě fenky yorkšíra, ( v současnosti s věkem 14 a 10let), před necelým rokem jsme se ujali ještě 14letého zlatého retrívra Aurela ze Slovenska, který pochází z nevhodných podmínek. Předchozí "majitel" se o něj nestaral, byl alkoholik, kterého nezajímal zdravotní stav Aurela a chtěl ho nechat zemřít s nádorem na genitáliích (nádor byl o velikosti dětské hlavičky či melounu). Po nahlášení lidí, kterým nebyl lhostejný, se dostal do záchranné stanice, kde ho dali do kupy (problémy s klouby a nutnost užívat léky do konce života na bolest už nedokázali zachránit), ale i tak se mohl dostat do nové rodiny. Ozvali jsme se my s partnerem, že sháníme pejska na dožití, abychom mu dopřáli šťastný zbytek života. Všechno bylo super, podařilo se nám Aurelka rozchodit, takže ušel mnohem více, než když jsme se ho ujali, jezdili jsme na výlety, lumpačili, ani byste neřekli, že je to dědoušek 🙂. Jenomže před 2-3týdny se nám začal pomočovat, nedokázal se postavit na nožky, měl horečku 41. Upřímně jsme si mysleli, že je to konečná.. Na jedné nejmenované veterině nám řekli, že mu zbývá 5dní, kterých se nemusí dožít. Nechtěli jsme se s tím smířit a jeli jinam, tam Aurel skončil na kapačkách, kde mu klesla teplota na 39 a diagnoza byla jasná podle sona: Nádor na prostatě, prostata o velikosti 7cm. Prý velice bolestivá diagnoza. Operace vzhledem k věku nereálná, laser v zahraničí vychází na okolo půl milionu a výsledek nejasný, proto se rozhodlo pro konzervativní léčbu antibiotiky do konce života. Jediným problémem je, že je výpadek antibiotik a musí se nahrazovat výrazně dražšími, kdy krabička vychází okolo 1000,-. Antibiotika nám zabírají, Aurelko je velký bojovník, na veterině jsou unešení, jak se dokázal dát rychle do kupy. Před pár dny, ale Aurelkovi prasknula podebraná tuková bulka na těle, takže jsme opět skončili na veterině. (výplach dezinfekcí, převazy, vymačkávání tekutiny..)
Čekají nás další sono vyšetření, injekce v kapačkách na ulevení od bolesti, nákup léků. Jsme mladí lidé, kteří chodí do zaměstnání a vydělávají si, platíme nájem, potraviny.. apod. jako každý druhý. Taky můžete říct, že to nemá cenu u starého psa.., ale kdybyste ho viděli, má to cenu. Je to moc velký bojovník, který tu s námi chce zůstat, co nejdéle, proto jsme uspořádali sbírku na Donio, finance budou použité na nákup léků, veterinárních vyšetření.. ( v blízké době chtějí na veterině přistoupit na lokální anestezii, aby mu vyříznuli tu bulku, že to prý zvládne.) a taky nečekané výdaje s Aurelkem, bohužel až teď v jeho stáří se začíná všechno dostávat na povrch z jeho minulosti.
Na fb (OZ Východoslovenské labky či Šťastné stáří Aurelka) se můžete dočíst, jak se k našemu příběhu vyjádřila samotná záchranná stanice.

https://www.donio.cz/stastne-stari-aurelka
Děkuji za dočtení až sem, mějte se krásně 🙂
Přidávám fotku Aurelka dnes na výletě..