Bulharsko 2019 - tipy, zkušenosti

karlam
2. črc 2019

Ahoj, chystáme se letos poprvé do Bulharska, nějaké tipy, rady, zkušenosti?

magdanaty
2. črc 2019

@karlam Ahoj, zrovna včera jsem se s dcerou z Bulharska vrátila. Co by tě konkrétně zajímalo?

karlam
autor
2. črc 2019

Jé, to je náhoda, jaké jste mělli počasí? Přijde mně, dle předpovědí, že zde máme tepleji než tam? Jak velká je dcrka? Já mám sedmileté

biedronca
2. črc 2019

@karlam Jestli mohu radit, jedte s prázdným kufrem. Nekupujte v ČR si plavky, ani jiné další hadříky k moři. Tam to seženete opravdu za pár korun (levněji než u nás) a stejně vam to nedá, trička, šaty atd si tam nakupíte.
Mají tam výborné zmrzliny, pozvolný vstup, moře čisté (záleží kde budete). Jen rada, nenakupovat hromadu věcí /co se před dovčou kupujou/ tady, zbytečně. Přivezete dalších plno kousků. A směnte si na jejich měnu, né EURA (nebo jen pár), vyjde Vás to levněji 🙂 A pro děti doporučuji Delfinárium ve Varně - výlet.

magdanaty
3. črc 2019

@karlam Dceři je dva a půl. Počasí tam bylo ano, "horší" než tady🙂 Bylo příjemně. Za celý týden nám 1x odpoledne pršelo (a to dost, v ulicích voda stála), další dny většinou polojasno, chvíli slunce, chvíli mraky.. až poslední den úplně jasno a dle předpovědi to už ted vydrží. Moře bylo překvapivě teplé, teploty vzduchu příjemné do 25 st., některé dny zafoukalo, takže bylo opravdu příjemně. Koupačka, opalovačka, ale zároven to nebylo úmorné jako tady v ČR. V červnu je podle mě počasí v Bulharsku vždycky tak trochu s otazníkem, 100% krásně tam bývá jen červenec-srpen. Jinak podle mě na to že ještě nebyla sezona bylo už dost lidí, i když teda co bych chtěla v centru Slunečného pobřeží, že🙂 doporučuji vybrat nějaké menší letovisko, Slunečné pobřeží je strašně komerční.

magdanaty
3. črc 2019

@biedronca Tak s tí tak uplně nesouhlasím. Je pravda, že tam toho je spousta a za dobré ceny, ale s prázdným kufrem bych rozhodně nejela. Taky jsem se těšila, jak si nakoupím atd a ve finále jsem si na sebe nekoupila vůbec NIC🙂 Všechno na stejné brdo, samé napodobeniny známých značek...prošla jsem toho spoustu a nic tak extra mě nezaujalo.

karlam
autor
6. črc 2019

Prosím vás, je možné aby bylo týden v kuse v Bulharsku v létě zataženo s deštěm? Začala jsem sledovat předpověď a má být teda pěkně hnusně, letíme příští neděli, doufám, že to změní ale ani ty teploty nic moc 😬

vanilkacka
6. črc 2019

Ahojky. Byla jsem v Bulharsku několikrát. Převážně prelom cervenec - srpen a vždy krásne počasí. Co se týče oblečení a obuvi, tak jsem tam nikdy nic nekoupila. Připadalo mi to takové kolotocarske nebo to vůbec nesedlo. Jezdí tam hromada ruských turistu, tak jim to pasuje asi lépe. Rozhodne bych nespolehala na to, že si tam hned koupíš Plavky atd. Jinak třeba opalovací olej jsem si kupovala tam. My máme nejraději Sozopol. Je tam hodně obchodu, lékáren a všude kolem moře výborne restaurace a bary. Určitě si dejte i nějaký zákusek. Dorty jsou vyborne. Když jsem byla poprvé v Bulharsku, tak jsem měla střevní potíže z vody. I když je pitná a vetsine lidi nedělá problém, tak je lepší pít pouze balenou.

sonisek
6. črc 2019

@karlam já teda byla v Bulharsku před 5ti lety,v půlce června a pršelo 5 ze 7 dní,fakt super dovca 😂 teď v létě by to snad mohlo být lepší,ne...

kristalinkacz
31. črc 2019

@vanilkacka z těch pouličních stánků vůbec nenakupujte a na vodu z kohoutku zapomeňte, vždy balená. pokud jezdíte v srpnu, dávejte pozor na vlny a zpětné proudy, obzvlášť v severní části (varna, zlaté písky). a do restaurace se trochu snědší obsluhou raději nevcházejte

zelenaesmolda
31. črc 2019

@karlam
tak je to Evropa,samozrejme,ze to mozne je :D

@kristalinkacz
vodu z kohoutku klidne pit muzes,byli jsme v Bulharsku asi petkrat a nikdy jsme balenou nekupovali a predsudky kvuli obsluze?jakoze ma tmavsi plet tak co?Ja se zase na dovolene vyhybam Cechum,jsou to burani a neumi se chovat.

ivi88
31. črc 2019

@karlam Já byla ted druhý týden v červenci na Slunečním pobřeží.
Počasí nic moc- pulka dovolené pod mrakem, jeden den pršelo. Klimatizaci jsme ani nepotřebovali. Hodili se i dlouhé lehké kalhoty.
Moře- nic moc, kalné, po dešti úplně zelené plné mořské travy a ras, deti do toho odmítli vstoupit. Na pláži šíleně foukalo, odnášelo to ručníky.
Hotel- klasika, vše v pořádku, tak jak jsme koupili
Ve městě- všude jen jejich leva, nikde nebrali eura. Všude jen napodobeniny, já si teda žádné oblečení nekoupila.
Snědí tam byli samozřejmě vsichni místní, asi jak všude na jihu...
Jinak jsme byli s Alexandrii a českým animacnim programem a to bylo teda top, fakt skvělá zábava pro děti. Měli teda program i pro dospělé, ale na to já moc nejsem....