icon

Jak ochlazovat v teplech 5m. dítě na dovolený v chatce?

megan2015
10. srp 2015

Máme zamluvenou chatku na víkend v kempu, nikdo nepředpokládal, že budou takovýhle tropy. Můžete mi poradit, jestli by jste jeli a jak případně ochlazovat malou ? Díky moc

smallinka
10. srp 2015

Ve vaničce s vlažnou vodou, nebo kýbl s vodou a namočit do toho plenku. Jiné ochlazení si ani nedovedu představit 🙂 No já nevim ale raději bych takovou "dovolenou" asi zrušila, v chatkách bývá tak 50 stupňů v takovým vedru a holka je malá. My máme na dvorku bazének tak ochlazuji tam jsme tam pod slunečníkem odpoledne nebo navečer, pak se líp spinká. Dnes se mi ale nechce vůbec vylézat, tak ochladím jak se prospí normálně ve vaně.

lucykal
10. srp 2015

Asi bych to také zrušila.

alkuska
10. srp 2015

Vodou, když nekoupat celé dítě tak aspoň nožičky. Sestra má 5-měsíční miminko a dělá to tak a zabírá to dobře, zchladí se při té koupeli i při osychání.

keeshka
10. srp 2015

Pořídili jsme malý nafukovací bazének a fungoval nám i jako vanička 🙂. Teď jí v něm ochlazujeme i na balkoně 🙂

monkriz
10. srp 2015

Mela jsem v tomto veku pro malou bazenek cca70cm prumer. Trosku vody a pasla v nem koniky. Rucky mela venku a hrala si s hrackama. Hrozne se ji to libilo. A jinak bych chodila pres den nekam do lesa, podel reky....nevim, jake tam mate moznosti.

michaela_2
10. srp 2015

@megan2015 Tak zrovna na sobotu už hlásí přeháňky a malé ochlazení, takže já bych asi jela 🙂. Vzala bych sebou cokoliv, do čeho lze napustit vodu a malá se tam vejde vleže na bříšku, tam se krásně ochladí. Navíc, pokud je to kemp někde u lesů, bude tam příjemněji než třeba ve městě....

megan2015
autor
10. srp 2015

Tak koukáme na počasí a stále nevíme, na sobotu už má být líp, ale ten pátek 😒 A jak by jste ochladili chatku ? Jinak díky za nápady 🙂

smallinka
10. srp 2015

@megan2015 do chatky bych v to vedru nejela. Chatky jsou většinou u lesa, ve městě jsem tedav chatku ještě neviděla. Je to dřevenná malá chatka tak tam bude v tomto počasí peklo nejenom pro malou i pro vás. V noci taky nevyvětráte. ... už kvůli tomu do chatek moc nejezdím kór s tak malým mímem. Miminka nemají ještě vyvinutý termoregulační systém jako dospěláci. Jedině fakt čekat do pátku a rozhodnout se aktuálně ale nevím jak to máte. ... Celková nepraktičnost, hygiena, a to vedro. Mě by to za to nestálo, ale každá jsme jiná.

melodygirl
10. srp 2015

@megan2015 chatku v těchto vedrech nevyvetráš, dřevo neizoluje, tak tam bude už od dopoledne pekelně. A kde budete přes den? Pařit se před chatkou? Bez možnosti se schladit v kamenné budově to vidím nereálně. Já bych s tak malým dítětem nejela,

misule55
10. srp 2015

Asi budu mít stupidní dotaz, ale máme čtyřměsíční mimčo a taky pořád koumám, jak jej schladit. To se dá dát mimčo na bříško do vaničky s vodou? Neutopí se???? Malý když je unavený, občas bimne hlavou o zem 😅 Bych se bála, že se nadechne:O

anuliina
10. srp 2015

@misule55 Mame téměř 3 měsíční miminko a přes den vůbec ven nevylezame. Doma ji ochlazujeme mokrou plenkou nožičky a za krčkem.A když jde spinkat,tak vytahneme z mrazaku zamraženou vodu v PET lahvi a dáme ji to v blízkosti pusinky.Krásné to ochlazuje a zvlhčuje vzduch.
Jinak do chatky bych také asi měla obavy vyrazit s tak malým mimcem.

smallinka
10. srp 2015

@misule55 tak ji do vany dej na tu podložku pro mimina nebo jak ji koupeš? Davam holkam přes postýlku mokrou plenku přes den, líp se jim dýchá a zdá se mi že vydrží déle spinkat 😉

misule55
10. srp 2015

Tak my nějaké problémy se spaním ani nemáme, malý je spíš furt ulepený, spocený a tak ho vždycky opláchnu ve vaničce, my nepoužíváme podložku, držím ho na ruce, i když při skoro 8 kilech je záhul :D. Spíš mě zaujalo, že jsou mimča na bříšku ve vodě :o Malý totiž vodu miluje tak by to bylo spestření dne 🙂

dezyre
10. srp 2015

Také vozím pro děti bazének do kempu 🙂

dezyre
10. srp 2015

Jinak s sebou do chatky/karavanu vozíme větrák. U nás je elektřina nutnost, kvůli synovi, takže řešíme větrákem a super. Zrovna zítra odjíždím s dětmi do karavanu - děti 5 let, 2 roky a 6 měsíců.

smallinka
10. srp 2015

@misule55 tak to ti neporadím. Stále ve vaně podložkujem, je to měkké.....na zádech na bříšku jak je libo.....😉 v bazéně na dvorku jsou samo bez podložky. Tam se můžou otáčet a tak, vody minimum.

megan2015
autor
11. srp 2015

Tak to asi vypadá, že to zrušíme, ještě počkám do zítřka na počasí, co budou hlásit odpoledne a rozhodnu. A to jsme měli strach, když jsme tu chatku objednávali, že bude zima a nakonec takový tropy. Jinak taky dávám malou do bazénku, miluje to 🙂

megan2015
autor
12. srp 2015

tak dovolená zrušená, nebudeme to radši riskovat ☹