Jak se připravit na Egypt, napište tipy a rady

dzej
20. dub 2013

můžete mi napsat tipy a rady na to, jak se připravit na Egypt? ... nějaké preventivní léky nebo vitamíny (pro děti i dospělé) na Faraonovu pomstu, na sluníčko (betakaroten?), jaký faktor opalovacího krému atd.. ? Pili jste tam rozlívané pití v hotelích nebo jen balenou vodu? Díky za vše.

coxa
20. dub 2013

Na Egypt se dá připravit asi jen tak, že tam nepovezeš malé dítě. Byla jsem v Egyptě 3x ještě bez dětí a teď bych tam asi vzala staršího syna, kterému bude šest, ale mladšího ještě ne. Pít určitě jen balenou vodu a kontrolovat originální uzávěry, dost často vezmou vypitou flašku a znovu naplní, i na hotelu. Preventivní léky proti Faraonovi nejsou, až Vás to postihne, musíš tam koupit místní Antinal. Opalovací faktor pro děti určitě co nejvyšší - minimálně 30, spíš 50.

petra.happyday
20. dub 2013

Já tam byla sice jen jednou a to už před 6lety, ale rozhodně bych tam malé děti nebrala...těžko se dá vyhnout pomstě Faraona. Pila jsme jen balené vody, vyhýbali jsme se ledu a stejně jsme se pomstě nevyhnuli a byl to celkem mazec 😕 Přesně tak, jediným lékem, který zabírá je Antinal, který se dá zakoupit pouze přímo v Egyptě.

veronika.deskova
20. dub 2013

Ahoj, doporučuji koupit léky na průjem až tam. Jsou údajně účinější než naše 😉 a stojí to pár dolarů. Balenou vodu určitě pít a oplachovat si s ní ovoce, zubní kartáček ... Co se týče dětí, uričtě co nejvyšší faktor opalováku, pokrývka hlavy, pod slunečníkem a nechodit v nejrizikovější dobu na slunko, hlavně pitný režim. Jako kdekoliv jinde 🙂

kessa
20. dub 2013

Antinal má stejnou účinnou látku jako Ercefuryl, který se prodává i u nás. Já s sebou doporučuji léky- Ercefuryl a No-Spa- oba jsou na předpis a nevím jak je to s užíváním u dětí. Každopádně lepší je mít hned, než je pak někde shánět. A roční dítě bych tam tedy asi nebrala.

jancip
20. dub 2013

Jak se na cestu připravit? Hm..buď člověk na to imunitu má nebo nemá. Já sama jsem tedy před cestami tohoto typu (navštívila jsem více zemí tohoto typu po vlastní ose) brala předem probiotika Biopron nebo Enterol, ale nevěřím, že by to mělo až tak velký vliv. A u každého jídla jsem si dala domácí slivovici🙂 Nevím, zda to pomáhalo nebo ne, ale nikdy jsem problémy neměla (a to jsem se stravovala na ulici, protože jsme nejezdili do hotelů, takže rozhodně počet hvězdiček nemá vliv, jak si někdo myslí). Vždy si nechám v ČR předepsat Ercefuryl, kdybych se nedostala do místní lékárny pro jejich Antinal (údajně je složení stejné, ale někdo říká, že Antinal zabírá lépe - nevím). Sama bych dítě pod 3 roky do takové země vůbec nebrala, pak bych hodně zvažovala na základě jeho nemocnosti, odolnosti a pod. Co jsem vždy dodržovala, tak k pití pouze balenou vodu, nebo převařené nápoje (čaj, kafe), nikdy led do nápojů, žádou zmrzlinu. Opatrně se saláty, hlavně s těmi kadeřavými, kde se bakterie drží dobře, a které oplachují normální vodou....Jinak jsem jedla vše a všude. Zuby jsem si čistila normální vodou, i když vím, že se to nedoporučuje.

evitaa
20. dub 2013

Já byla v Egyptě dvakrát a nikdy nic. Teď se mi akorát válí dvě krabičky Antinalu v šuplíku. Abych to upřesnila - poprvé jsme tam byli tři dospělí a ani jeden jsme neměli problémy. A podruhé 4 dospělí a roční dítě a opět všichni v pohodě. Takže podle mě jsou to jen pověry.

marcelkap
20. dub 2013

Já byla v Egyptě jednou sama bez dětí a z celýho našeho zájezdu, ze všech čechů na hotelu nevim o nikom ,kdo by měl nějaký problémy.
Na dovolenou jedu proto, abych si odpočinula a užila si to tam a ne řešila a předem se nervovala z možných problémů.
Jestli máte nějaké pochybnosti, prostě jeďte jinam. Nejlépe po Čechách, tady víte co vás čeká 😉

ivarei
20. dub 2013

@dzej Opalovací krém, minimálně 50 - a hlavně dostatek 🙂, ty jejich stojí za prd. Týden před jakoukoli cestou do zahraničí dávám preventivně enterol. Proti střevním potížím vozíme ercefuryl (pro nás), pro děti enterol. Ve většině hotelů je lékárna, kde se dá koupit ten jejich lék, teď si název nevybavím. Vozím klasickou lékárničku, hlavně dezinfekci, náplasťové stehy... Vybírám místa, kde je přímo v hotelu doktor, kdyby cokoli ;). Do letadla cucavé bonbónky a k moři pro jistotu vozíme kapičky do oušek (A+A i manžel často trpí na záněty středního ucha a zvukovodu) garasone (nějakou dobu je nedělali, ale už jsou zase dostupné). Tak ať se vám na dovče líbí, my byli v březnu v Marsa Alam - a paráda

ruzenkas
20. dub 2013

My jsme byli s manželem loni na konci června. Určitě co bych řešila, jaký je vstup do vody. My jsme měli po mole, protože všude byly korály - bez bot ani ránu. Já jsem se první den šla jen podívat do vody, že se smočím a půjdu ven. No, udělala jsem 3 tempa a rozřízla si palec o korál. Takže pak jsem opravdu bez bot nechodila. Opalovací krém jsme měli 50 a vrátila jsem se teda skoro bílá - ale mně se o opalování nejednalo. Poslední 4 dny jsem se mazala 30. Určitě sluneční brýle a pokrývku hlavy. Pak něco pro případ spálení. Vodu jsme si kupovali balenou a nebo čerpali z kanystříků, které měli v hotelu a areálu hotelu (měli jsme All inclusive - nebo jak se to píše 😀 ). A z mé zkušenosti - já jsem celý pobyt menstruovala (12 dní) - nedělalo mi dobře prostředí - tlak, podnebí...apod. a doporučuju pro případ, že by se tak taky stalo, vzít opravdu velikou zásobu hyg. potřeb. Já jí měla, ale i přesto mi nestačila. Jedna hodná paní mi dala velké balení tampónů a přesto mi to nestačilo a shánět tam tampóny, je nadlidský úkol. Je to zboží, které se k ni dováží a taky cena - v hotelové lékárně chtěli za malé balení O.B. 600Kč a ve městě jsem koupila velké balení O.B. za 200Kč. A v materiálech CK jsem četla, že Faraonova pomsta je z nedostatku pitného řežimu. Já jsem pila 3 litry min. denně, nejedla ovoce, ani pusu si nevypláchla jejich vodou a přesto jsem měla průjem, asi 5 dní, manžel měl 2 dny. Ještě jsem měla s sebou lékárničku - já jí vozím všude a byla jsem ráda - takže i minilékárničku (obvaz, náplasti, lék na bolest...apod.) bych taky vzala. 🙂

Pokud se chystáte, přeji krásný pobyt a hodně pohody 🙂

outeq
21. dub 2013

Byli jsme v Egypte 3krat, zatim bez deti a maximalni spokojenost. Videla jsem tam casto cesky s pul-rocnima detma. Takze I my se brzy zas chystame. Urcite koupit za dolar antinal pro klid duse a pouzivat jen balenou vodu I na cisteni zubu. Jo a nebrat hotel s mene jak 4,5-5 hvezdicek...v tech jsme jedli a pili vsechno co nam predlozili