Jak zvládnout dovolenou s dvěma dětm v **** hotelu?
Za dva měsíce jedeme na rodinnou dovolenou do 4* hotelu v ČR a mám obavy, abychom si dovolenou nějak užili. Minulý víkend jsme se totiž vrátili z víkendového pobytu z hotelu a jsem fakt ráda, že jsem doma.
1) Jak řešíte v restauraci snídaně a večeře? Děti budou mít pobyt bez nároku na stravu. Můžu jim u snídaně dát normálně čaj a třeba jogurt, aniž by se na mě někdo škaredě díval? Večeři bych jim klidně dala svoji - nevečeřím. Ale jak to zase kultivovaně udělat? Bude jeden talíř...
2) Vydrží vaše děti sedět u jídla na židli? Moje tedy ne. I když hned vedle stolu jsme měli hrací koutek, ten roční lítal po restauraci, vztekal se, rušil ostatní. Tříletému bylo třeba pár věcí vysvětlit, ale jaksi nebyl čas .... Dva dospělí byli málo. Nebyli jsme schopní se najíst. Jídlo studené a chaos. Děti si navíc v jídle vybíraly. No děs. Doma takový problém nevidím, vše vyvstalo až v kontextu té restaurace.
3) Děti měly problém usnout, asi nové prostředí. Roční brečel, měla jsem pocit, že si na nás sousední pokoj bude stěžovat.
4) Výprava na výlet nebo do bazénu nám zabrala srašně času. Brzy byl v pokoji pěkný binec. Přece jen 4 lidi v pokoji, který byl herna, obývák, ložnice, kuchyň - varná konvice na sunar. Pořád jsem něco hledala, i když jsem se snažila o dobrou organizaci.
Mám tedy živější děti, ale takový zápřah jsem nečekala. Doma je mám mnohem více zmáknutější ... Prosím o rady, jak to zvládáte, řešíte vy.
Mám dvě děti které vlezou i na strop, často s nimi jezdím po hotelech i sama - sedět prostě vydrží, přesto nejede vlak - na každé jídlo s námi chodí minimálně dvě autíčka - zticha nejsou, ale nelítají po restauraci číšníkům pod nohami apod 🙂
Jídlo neřeším - i když nemají nárok normálně jim něco k snídani vezmu a nikdy nikde to nebyl problém -předpokládám, že když vidí, že jedu s dětmi tak se s tím tak trochu počítá 😉 ani bych se nebála poprosit ještě o jeden talířek u večeře - nic horšího, než, že vás odmítnou se nestane 😉
Se spaním bohužel neporadím - některé děti to tak mají, že se jim v cizím prostředí špatně spí, naše naštěstí ne 🙂 a bordel v pokoji? Těch pár dni to člověk vydrží, zda se mi nemožné tam udržet pořádek, takže přijdu na pokoj tašku s důležitými věcmi ihned nahoru do skříně, následně uklidím lampičky, skleničky a ovladač od tv a pak děj se vůle boží 🙂) Ještě nikdy nás z žádného hotelu nevyhodili, nikdy si nikdo nestěžoval, nebo se to ke mě nedostalo 🙂 Žádný stres, v hotelích jsou zvyklý na ledacos a dvě živější děti určitě nebudou žádná vyjmka 😉
Děti mám dvě,tablet jeden a je to levný Lenovo. Máme ho už přes dva roky. Spokojenost.
Já sem koupila na cesty přenosný DVD s dvěma "monitory" da se pustit i na pokoji ze zásuvky a když jedem třeba 3 hodiny a víc tak ho beru, jinak zůstává většinou doma a po cestě si říkáme co kde vidíme za značky, co které auto veze apod. Mladší teda zatím nadšeně umí vykřikovat akorát hů hů, ale tak snaha se počítá 😀
Musím se zastat děti. 🙂 Je to hodně i o tom, jak jsou zvyklé. Jsou to děti a prostě děti se hemží a mají své dny. Zase těžko čekat, že kdy nikdy nikam nejely budou fungovat jako vycvičená armáda. A systém jednou zlobilo už nikam nepojedem mi prijde...Nevím no..Nechtěla bych už nikdy nikam nejet. Když někdo nema tu potrebu tak v klidu. Jen pro mě. Je to nemyslitelne. Já jsem se třeba bála sama s holkama do bazenu, ale řekla jsem si, že si to nacvicime a uvidíme. Teď už se dokážu sama sebe zorganizovat i děti, že si to všichni užijeme, ale na poprvé mi jedna utíkala z kabinky a druhá se vzteklá, že ji nejdou nandat ponožky. Žádný učený z nebe nespadl.
@radka8888 Jsem přesvědčena, že u některých dětí je lepší pro dobro všech počkat s většími výjezdy cca od 2,5 roku. Já ty svoje beru na jednodenní výlety a aktivity od narození, protože se doma nudí, mají rádi nové věci. Ale vždy to bylo velice náročné a vyhovoval nám návrat domů, kde máme zaběhnutý režim. Babičky se mnohdy z takových výletů "léčily" týden, známí nechápali. Mysleli, že to byla jen výjimečná situace.
Každé dítě je jiné - moje obě prakticky první půlrok non stop prořvaly, do 2,5 roku se starší několikrát za noc budil (s mladším je to asi o 20% lepší), nevydrží déle než 15 min. v manduce, krosně, zabavit se. Když jedeme s kočárkem na delší trasu (1-1,5 hod.) snažíme se užít si to a nemyslet na to, že po 20 min. se dere z kočárku a řve a musíte tak střídat krosnu s manducou a totálně vyřízení dojít do cíle. Do toho starší od dvou let nezavře pusu 🙂 Těžko se to popisuje, ale u hromadnějších pochodů s dětmi vzbuzujeme celkem pozornost.Nechci si stěžovat, jsou moc šikovní, jen jak říkají ostatní - nároční.
Vždycky trochu závidím rodičům, kteří si dovolí vzít roční dítě do Thajska (jak to dělají v letadle, čekačky na letišti,...). Nebo říkají, že se dítětem nenechají omezovat a tahají ho v krosně po Tatrách a ono vydrží, nebo si jen matka ve třech měsících zajde na kafe s kamarádkou, protože se dítě nechá pohlídat někým jiným a ona se vrátí jen nakojit apod. a všichni jsou v pohodě.
@unow Moje starsi dcera prvni dva roky nespala. A tim myslim, ze opravdu nespala, stridali jsme se u ni na smeny. Takze ani muj zivot neni jen radost a smich. Pokud tedy Vase deti jsou takove, tak to nebylo z dotazu poznat a za druhe je brat do wellness hotelu, kde manzel bude chodit na masaze, je blbost.

@unow kupovala jsem tablet týden před pobytem v ozdravovne a bylo to k nezaplacení.