S dětmi 2 roky, 6 let a 10 let do Egypta?

denousek
13. kvě 2018

Prosím co si o tom myslíte litate s tak malymi dětmi do egypta?jde mi o to nejmladší a o možné nevolnosti.potkalo vás to tam?

pettischwarz
13. kvě 2018

ja tam nebyla, ale hodne znamych ano a vsichni litali a meli hrozny krece v brichu. s tak malymi detmi bych tam nejela, navic v lete je tam hrozne vedro... mozna s temi dvema starsimi detmi...ale ja osobne ani zadarmo...

cell
13. kvě 2018

V pohodě. V Egyptě nás nic nepotkalo. Volila bych hotel s nejméně 4****

zmrzlinka
13. kvě 2018

Nejela bych ani zadarmo.

wampzee
13. kvě 2018

V létě ne. Je tam sezona, teploty extrémně vysoké. Nejlepší doba pro Egypt je jaro - konec března, duben, začátek května. Pak už ani za zlaté prase. My jsme tam byli několikrát, žádné střevní potíže jsme neměli. Nicméně s dvouletým dítětem bych tam nejela ani náhodou. Jinak je potřeba vzít v úvahu, že mimo rezort se nikam moc podívat nejde. Nejbezpečnější je Marsa Alam, jih Egypta, kde je ale zase málo vyžití, je to mimo turistická centra. Mořský svět je také nejhezčí v oblasti Marsa Alam, kde ještě turisté nestihli zničit korály.

mku
13. kvě 2018

Nejela bych ani kdyby mi nekdo zaplatil. Za podobne penize lze mit jakekoliv recko, turecko, bulharsko... vsude je mensi vedro a stejne tak mensi riziko nakazy...

wampzee
13. kvě 2018

no...riziko nákazy eliminujete dostatečnou hygienou a tím, že nebudete pít, čistit si zuby v jiné, než balené vodě. Taky to, že nesníte v rámci all inclusive vše, co se vám dostane pod nos, jako typický znak mnoha českých rodin. První dny je potřeba jíst jen tepelně upravené věci, ovoce pouze to, které lze loupat. Po pár dnech postupně přidávat. Nicméně toto je téměř nedodržitelné u dvouletého batolete, které si nacpe vše do pusy. A znám i lidi, co si přinesli průjem i z Řecka nebo Bulharska.

veronikaka
13. kvě 2018

V Egyptě jsem byla několikrát, v různých termínech - jaro, léto, podzim a vždy jsme měli střevní potíže. Sama mám 2 malé děti a do Egypta bych je nevzala - a už vůbec ne v létě .... To leťte raději do Bulharska.

denousek
autor
13. kvě 2018

@wampzee jedem marsa alam

wampzee
13. kvě 2018

@denousek tak pokud už to máte koupené, tak se asi ptáš zbytečně, ne? 🙂 já bych tam s takhle malým dítětem a hlavně v létě nejela. Je to hazard. Faraonova pomsta je katastrofa u dospělého, nemluvě u dítěte.

terry1512
13. kvě 2018

Ani zadarmo. Mimo resort se nedostaneš více méně vůbec. A za lezení u bazénu bych ty prachy teda nevyhodila.
Jsou mnohem lepší a krásnější destinace. Kde je co k vidění atd....

wampzee
13. kvě 2018

@terry1512 no...netvrdila bych, že tam není nic k vidění...mi stačilo tam patnáct dnů jen plavat v moři a pozorovat ryby...ale jako samostatné jednotce bez dětí.. 😀 s dětma bych si to tam tak neužila.. 😀 respektive takhle malýma.. 😀

stazinka2018
13. kvě 2018

Ani zadarmo do muslimskych zemi.

terry1512
13. kvě 2018

@wampzee neříkám že není co k vidění. Jen že s té země jako takové uvidí tak maximálně to moře,a bazén v hotelu.
Jsou jiné země které lze procestovat i s dětmi a beze strachu. Prostě tady my to přijdou úplně vyhozené peníze.

dancamich
13. kvě 2018

Vybodla bych se na Egypt - pokud nechcete dovolenou bez dětí, nemá to smysl. Trčíte jen někde v resortu. Nechcete třeba do Španělska? Teta měla s Egyptem špatné zkušenosti a to rozhodně nejsou skrblíci. Jeli tam se třemi dětmi a ta nejmladší měla ty dva roky. Každopádně hnačku měli tehdy skoro týden i v pětihvězdičkovém hotelu. O hodně lepší oproti Egyptu je Turecko, kde se dá i dobře domluvit rusky a je tam toho spousta k vidění i pro děti. Ovšem od té doby, co tam je ta politická situace taková nahnutá, bych tam už nejela. I můj otec už raději jezdí s kamionem Německo.

wampzee
13. kvě 2018

@terry1512 my jsme tam před pár lety procestovali s teď už manželem kus Egypta a nikdy na to nezapomenu. Ale vzhledem k množícím se útokům bych už mimo rezort nejela. Sama mám dvouletou dceru a vím, že to pro ji bude tak za pět let...a to jen v rámci hotelu...na výlety si ráda nechám zajít chuť 🙂😉

terry1512
13. kvě 2018

@wampzee no právě. V dnešní době bych tam prostě nejela. Hlavně kvůli bezpečnosti. A s dětmi už vůbec ne.

swetlusska
14. kvě 2018

já už bych nejela, natož s dítětem, to by si člověk musel dávat tolik bacha co jí a pije, že tomu fakt neříkám dovolená. Lepší je Španělsko, Řecko, i když dnes s bezpečností to není nikde OK.

hesstia
19. kvě 2018

kolegyně si z tama přivezla helikobaktera v žaludku, 2 roky lítala po vyšetřeních, úporné bolesti žaludku, kdykoliv něco snědla, z této bakterie později vzniká rakovina, pokud se nevyléčí, jasně, můžete to chytit i tady, ale do Egypta bych nejela a už vůbec ne s dětma, já v blbém Turecku 3 dny prosmolila na záchodě, takhle blbě mi snad ještě nikdy nebylo, nedovedu si představit, jak to zamává s malým tělíčkem

ambret
26. bře 2019

@stazinka2018 A jaký na to má vliv, že je to muslimská země :D

drep
26. bře 2019

Byla jsem v egyptě víc než desetkrát a vždycky v 5 hvězdičkovým hotelu, průjem jsem neměla ani jedinkrát. Já bych obecně s dvouletým neletěla nikam k moři a ještě ausgerechnet v létě, ale egypt obecně mi přijde, i poměrem cena/výkon, jako nejlepší varianta. Helicobactera má kdekdo, to s egyptem nemá společnýho lautr nic a přiznejme si, že i tam většina průjmů z dietní chyby (když vidím, co tam lidi jsou schopný sniśt v rámci allinclusive, tak já bych neměla průjem, já bych asi rovnou umřela). Chce to dodržovat logický hygienický pravidla jako mytí rukou, mytí ovoce, vynechávání ledu atd (ale to bych dodržovala i třeba v řecku).