icon

Tipy na ideální prázdninový pobyt v Krkonoších

2veverka
2. čer 2023

Holky, prosím vás, kdo z vás jezdí do Krkonoš a máte zkušenosti?
Hledám na týdenní prázdninový pobyt místo, které by bylo na východišti turistických tras - tj. dobrá lokalita, fajn ubytování. Nemyslela jsem na Špindl, spíše na Pec, Černý důl, Horní Malou Úpu a Velkou Úpu. Děkuju!

Strana
z2
cicinka0108
5. čer 2023

@2veverka my chodili max tak 20 km, a pro děti je to tam ideální,Teda zrovna tenhle hotel je fakt super

dandaa
5. čer 2023

@sarihy kopec je táhlý,není žádný prudký. Navíc mohou busem na Zlaté Návrší a pěšky zpět přes Pančavský vodopád, Labskou ,pramen Labe a Ruzencinu zahrádku dolů. Tohle jsou mírné cesty vhodné pro děti, to v Peci jsou náročnější.

sarihy
5. čer 2023

@dandaa Jasný. Já to tam znám jak svoje boty, v létě v zimě, ty trasy všechny znám pěšky, na kole i na běžkách. Těch výletů je mrakyy, ale když je uvedeno, že není někdo zdatný, tak i ten táhlý dlouhý kopec může být nepříjemný. 10 km do kopce z Rýžoviště na Voseckou nenadchne jen tak někoho (na běžkách v opačném směru je to ideální, samozřejmě 😀).

dandaa
5. čer 2023

@sarihy my tam máme byt, takže chodíme opravdu hodně, syn už zná každý kámen jak říká 🤣. Vše jsem odmakala jak s kočárkem, těhotná i na skialpech, trošku horští blázni. Mně to fakt přijde mírné když si vzpomenu třeba na Kozí hřbety nebo cestu na Růžovou horu, to právě pro nechodící úplně není.

xnikolan
5. čer 2023

Jestli nevadí, tak tu zrovna taky položím dotaz🙂 jedeme do Harrachova na týden s dětmi 3,5 roku a necelý rok a půl. Nějaké tipy na trasy s kočárkem nejlépe? Tak asi do těch 10 km. Případně, co s takovými prcky nevynechat i v okolí. Budeme autem, takže přesun není problém. Děkuji.

dandaa
5. čer 2023

@xnikolan my s kočárkem chodili vse, měli jsme sportovní. Nechte se klidně vyvézt busem na Zlaté Návrší . Nebo autem vedle do Rokytnice na vyhlídku Stráž tam je úplně nová asfaltová cesta a potom kousek v lese . Dětem se líbí i dinopark ve Sklářské Porębe nebo v Příchovicich u Čápa. Foto cesta na Stráž.

sarihy
5. čer 2023

@dandaa Jasně, chápu. Jen každý má pro zdatnost jiné měřítko.To, co ušly moje holky ve 4L, by jiné dítě podle mě neušlo ani v 6L...takže jsem daleka tomu nějak dávat doporučení, protože to mám velice zkreslené no.

2veverka
autor
5. čer 2023

@dandaa
@sarihy Děkuju moc za konkrétní tipy, kouknu na mapu. Jen vysvětlím kontext: mám 3 děti a každé z nich má aktuálně jiné potřeby. Tj. dávno jsou ty časy, kdy se 2 starší podobného věku čapli a šlo se. Nejstarší (14) byl nejradši na wifině, je znaven ze svého života v pubertě a sám by se viděl doma se svými zájmy a kamarády. Nejmladší (6), vypadá na 5 a není moc zvyklej chodit. Běžně jdeme do 5 km. Prostřední (12) by nejradši byla někde u vody, ev. šplhala po stromech. Do toho strávíme skoro celý den v buse z druhého konce republiky a únava bude jenom z té cesty a z toho, jak je zkrotit, aby se nestrkali a všechno klaplo. Proto mi třeba 14 km na ně přijde hodně, asi bych to měla prostřídat s nějakým jiným programem (typu lezení po stromech, koupání a tak).

sarihy
5. čer 2023

@2veverka Chápu, i jsi to už psala, proto právě píšu, že se složitě doporučuje něco, když má člověk jiná měřítka. Moje holky jsou chodci, už jsou ve věku, kdy my s mužem se brzdíme spíš, ony milujou pohyb a výlety a není problém fakt jako šlapat. Asi mrkni různě na net na doporučení. Ale mně ten Harrachov přijde ideální kvůli i těm aktivitám "nechodícím" a možnosti kratších vycházek. A navíc je tam veškerá vybavenost, takže i z tohoto pohledu je to fajn.

dandaa
5. čer 2023

@2veverka chápu, proto si myslím,že z Krkonoš je Harrachov nejmírnější a jsou tam i jiné aktivity. Ještě můžete do skláren kdyby nevyšlo počasí. Moje děti často "zevlují" jen u hřiště co je u lanovky. Já si sednu a mám klid. Nebo Mumlavský vodopád je pohodová procházka a kontrola kešky co si syn hlídá.

@sarihy tazatelka se právě rozhodovala kam a mně přijde Harrachov nejvíc na pohodu s dětmi, nebo i Rokytnice, tam je úplný klid. Můj syn v necelých šesti ujde běžně kolem 25km ,je zvyklý, dcera ještě ne ,ta dá po svých tak půlku. Je znát když je rodina sportovně založená a tráví víkendy v terénu.

2veverka
autor
5. čer 2023

@sarihy
@dandaa Holky, a pokud by se děti chtěly podívat do Jánek (třeba na stezku stromů), přiblížit Sněžce atd., taky to jde, nebo už ty přesuny zaberou spoustu času? Do Rokytnice se od nás jezdí na lyžák, ta je asi nebude moc rajcovat.

Strana
z2