Wroclaw nebo Krakov pro víkendový výlet? Kde je více k vidění?
Ahoj holky, nikdy jsem moc nebyla v Polsku, tak bych tam ráda vyrazila na prosloužený víkend. Kdo jste byl, kde je více k vidění? Popř. máte tip kam zajít, kde se ubytovat, najíst? Děkuji moc! 😊
@marketanovakova14 Ja som bola tam aj tan, jednoznacne Krakow. Je to jedno z najkrajsich miest v Europe podla mna.
@trilien Děkuji za tipy, určitě zkusíme 😊
@marianarem Děkuji, doufala jsem, že to někdo rozhodne za mě. Tak už jdu hledat ubytko 👍🏻😊
Manžel Kraków nesnáší kvůli smogu, ten ve Wroclawi není (nijak výrazně). Mně se Krakov líbí, ale byla jsem tam jen v létě.
Wroclaw pěkná, doporučuji si vzit/půjčit kola, např ve Scandicu půjčují zdarma. Nádherné je akvárium, to případně nevynechte.
@marketanovakova14 záleží co chceš. Za mne z těchto dvou měst určitě Wroclaw. Jako město je moc hezké, jsou tam skvělé hotely, restaurace a bary, kde to fakt žije. Teď před Vánoci doporučuji vánoční trhy, bývá tam hodně lidí, ale jsou hezčí, než třeba vyhlášené ve Vídni a fakt nemají chybu. A je tam x dalších věcí k vidění. Krakow je za mne nic moc.

@marketanovakova14 vo Wroclavi som nebola, nedokážem teda porovnať, ale v Krakowe sme strávili super predĺžený víkend ako mini svadobnú cestu. Jedlo nám chutilo všade v historickej časti mesta (nebola jediná reštaurácia, kde by sme boli sklamaní), čokoládovne boli výborné (vyskúšali sme niekoľko). Wawel je príjemný na návštevu, okrem toho parky a kostoly. Farmona Hotel bol dokonalý (do centra sme jazdili mhd, auto sme nechali pri hoteli). Poslednú noc sme boli v centre v hoteli Alexander (pekný, príjemný s parkoviskom, žiaľ rušný s tenkými stenami).