icon

Zimní dovolená s rok a půl starým dítětem. Byli jste?

limin
27. říj 2009

Ahoj holky, byly jste některá z vás na lyžovačce s rok a půl malým dítětem? Přemýšlíme s manžou a našimi kamarády, že bychom v únoru nebo březnu vyrazili na pár dnů do alp i s naší Terynkou 🙂 .
Cesty se nebojím, byli jsme v chorvatsku a zvládli to v poho. Jen nevím, jak s tím lyžováním. Uvažovali jsme, že si s manžou koupíme jen jeden ski pas a budeme se střídat. Jen se trošku bojím rýmy a ták. Přece jen v té zimě je ta dovolená jiná než v létě a s dětičkama to nejde naplánovat 100%...

paolin
27. říj 2009

Limin, my byli a v poho. malý dostal na botičky lyžičky a frčel 😀 skipas jsme měli jeden, střídali jsme se. jinak boby, sáňky, velká lopata na sníh a super 🙂

petraluk
27. říj 2009

Paolin v 18m jste dali malýmu lyže 😕

JInak já bych se taky nebála, s malym bych chodila na procházky. Jen bych si asi předem zjistila, kde tam je případně dětský dr. člověk nikdy neví co se může stát.

paolin
27. říj 2009

petraluk, jasný 😉 takový ty plastový na přesky. vozila jsem ho pod pažičkama-samozřejmě po rovině. byla to sranda 😀

petraluk
27. říj 2009

Tak mě to loni nenapadlo vyzkoušet, ale malýmu bylo 18m až v únoru a sníh se mu zrovna moc nezamlouval. Letos se na to určitě chystam mimo jedný týdenní dovči na horách jezdíme i několikrát jen na víkend, tak je určitě musíme pořídit 🙂

paolin
27. říj 2009

to pořiďte 🙂 za rok jezdil z kopce s tátou - sice to dlouho nevydržel a loni už frčel sám a nechtěl toho nechat 😀 loni už dostal helmu a reflexní vestičku.

aponchie
27. říj 2009

tak rymy bych se bala spis v domacim prostredi mezi obchodama institucema nez na horach kde je cerstvej zdravej vzduch..jel abych hned 😎

dida_tn
27. říj 2009

Limin, my sme vyrazili s malým na lyžovačku do Álp, keď mal polroka..išli sme aj s kamošmi a mojimi rodičmi, takže sme sa pri malom striedali. Ešte som kojila, ráno som nakojila, uspala a išli sme na tri-štyri hoďky na svah. Po návrate znova kojo a už som pri ňom zostala. Prechádzky a pod. sa mu veľmi páčili. Štyria (my s manžom a moji rodičia) sme si kúpili dva skipasy a striedali sa. Malého som vôbec nebrala hore na vleky, kvôli nadmorskej výške.

Ochorieť Ti môže dieťatko aj v lete, toho by som sa až tak nebála. Podnebie skoro ako u nás, čiže aj obliekanie a pod. ako u nás.

limin
autor
27. říj 2009

Dík za povzbuzující info 😉 .
S tím dětským dr. mě to teda vůbec nenapdlo, ale v těch větších lyžařských střediscích určo nějakej bude 🙂...

aponchie
27. říj 2009

vybav si lekarnicku a nech se pojistit a jses v klidu 😎

lenula.b
27. říj 2009

my jsme byli s malou na lyžovačce když měla 7 měsíců, s tchánama a švagrama, takže vždycky někdo hlídal, vozili jsme ji na saních a pohoda, teď v zimě se chystáme zase a MM ji už chce taky zkusit postavit na ty plastové lyžičky, tak uvidíme jak se jí to bude zamlouvat...