icon

Dokládání vážného důvodu výpovědi na úřadu práce: Jak na to?

nikolaamiminko
30. lis 2021

Ahoj, máte někdo zkušenost s ÚP a dokládání důvodů proč jste samy daly výpověď. Aby byl nárok na 65% podporu v nezaměstnanosti, musí se dokládat vážný důvod. A já se ptám, jak jste to dokládaly? Co chtěl úřad vědět? Na co se ptali? A co jste říkaly? Dala jsem v zaměstnání výpověď, protože mě to tam s*alo, ale taky jsem měla problém stíhat vyzvedávat syna ze školky a byl věčně nemocný a oni s tím měli problém. Myslím, že to vážný důvod je, jen nevím jak to doložit? Nějaká rada?🙏

jitkacv
30. lis 2021

@nikolaamiminko hlavně jsi měla uvést do výpovědi, že dáváš výpověď z důvodu péče o dítě do 4 let.

nikolaamiminko
autor
30. lis 2021

@jitkacv Je to slozitejsi, dala jsem 1 vypoved ve zkusebce a tam ten vazny duvod uvedeny mam, jenze UP po me chce i vypoved z predchoziho zamestnani, kde ten duvod vypovedi uvedeny nemam. Takze ted resim jak to budu dokladat u toho prvniho zamestnavatele

irmamala
30. lis 2021

Já jsem teda ještě na pracáku díkybohu nebyla, ale ono se musí vysvětlovat, proč jsem dala výpověď v práci, abych měla nárok na podporu?

adula000
30. lis 2021

@irmamala nárok na podporu má, ale pokud chce tu nejvyšší, tak by neměla dát výpověď ona, ale zaměstnavatel. Takže z toho důvodu

nikolaamiminko
autor
30. lis 2021

@irmamala Vysvětlovat nic nemusíte, pokud jste ok s tim ze podpora bude jen 45% pokud chcete plnou podporu (65%) tak musite mit vazny duvod k te vypovedi z vasi strany a musite ho dolozit 🙈 a to je to, co nevim jak se dela….Jinak kdyz vam da vypoved zamestnavatel, mate automaticky 65% (pokud to neni dohodou)…no je to slozitejsi, ale da se to dohledat na netu.