Je možné požádat o zpětný přepočet příspěvku na bydlení?
Zdravím všechny,
Tak nějak tuším, že je to marné, ale přesto se zkusím poptat. Třeba je tu někdo ve stejné situaci.
V 1Q 2025 mi byla vypočítaná určitě výše přídavku na bydlení. Ve 2Q mi příjmy rapidně klesly. Žila jsem v tom, že na základě čtvrtletních příjmů bude dávka prepocitána. To se ale nestalo. Řikala jsem si, že asi moje blbost, že jsem měla poslat i náklady na bydlení asi (ty se ale nezměnily). Nechtěla jsem prudit, takže jsem to nechala být s tím, že tu dobu nějak překlepu a ve 3Q tedy pošlu i náklady na bydlení i čtvrtletní příjem.
Jenže kvůli super dávce jsem tento měsíc zjistila, že se nic přepočítavat už nebude. Nevíte, jestli není náhodou možnost požádat o prepocitani dávky za 2Q? Předpokládám, že ne. Ale vrtalo by mi to hlavou, kdybych se nezeptala.Z 1Q kdy jsem musela odejít z firmy jsem teď na 0, takže ten rozdil je dost rapidni. Dekuju
@anonym_autor teď už nic neprepocitaji jelikoz ten systém už nefunguje teď už je systém jiný a musí se požádat o super dávku ...
@anonym_f6e461 aha, děkuji. Takue že to marné. A posílá se tedy prosím teď za 3Q čtvrtletní prijem? Já to nikde nemůžu najit. Všude píšou jen rychle se prehlaste na super dávku. Ale to mám v plánu případně v prosinci (doufám, že do té doby už nebudu muset žádat o žádnou dávku). Ale jestli se tedy klasicky posílá i ten čtvrtletní prijem ted, to nikde nemůžu najít...
@anonym_f6e461 aha, děkuji. Takue že to marné. A posílá se tedy prosím teď za 3Q čtvrtletní prijem? Já to nikde nemůžu najit. Všude píšou jen rychle se prehlaste na super dávku. Ale to mám v plánu případně v prosinci (doufám, že do té doby už nebudu muset žádat o žádnou dávku). Ale jestli se tedy klasicky posílá i ten čtvrtletní prijem ted, to nikde nemůžu najít...
@anonym_autor pokud to budete podávat v prosinci tak budou chtít 3 měs...zpět příjem atd...čas máte do konce prosince ...
Ja jsem o superdavku zadala a dokládá se příjem i výdaje - nájem nebo nejake poplatky za bydlení

@anonym_autor teď už nic neprepocitaji jelikoz ten systém už nefunguje teď už je systém jiný a musí se požádat o super dávku ...