icon

Přechod z evidence úřadu práce na rodičovský příspěvek. Jak na to?

alikscha
23. zář 2022

Ahojky, může mi prosím někdo poradit? Od 4/2021 jsem v evidenci ÚP, hledala jsem něco na zkrácený úvazek, jelikož první syn má PAS (aspergr) a navštěvoval i speciální školku, kterou jsme měli hodinu od domova. Bohužel mi nikdo nevyšel vstříc s pracovní dobou a já tedy zůstávala doma. Teď v září se nám narodil druhý syn, další návštěvu ÚP mám po skončení šestinedělí a já se ptám, pokud už jsem porodila, tak mám se odhlásit z evidence ÚP, i když mi ještě nebyl přiznám rodičovský příspěvek? Nerada bych pak na pojišťovně měla nějaké problémy, že po nějakou dobu nebudu pojištěna. Předem děkuji.

lencaa11
23. zář 2022

@alikscha oni vás po 6 neděli sama vyřadí jak ji donesete rodný list dá vám papír o ukončení na pojišťovnu donesete z úřadu ukončeno z Up a pak potvrzení z úřadu že máte rodicak na mimco ...

jolysek
23. zář 2022

@alikscha při péči o dítě do 4 let je hrazeno zdravotní i sociální, takže žádný dluh vzniknout nemůže, je potřeba jim to nahlásit. O RP doporučuji zažádat co nejdříve, ať nejsi dlouho bez peněz

alikscha
autor
23. zář 2022

@jolysek já žádala už online před týdnem , ale nejsem si jistá, že to odešlo, nepřišlo mi žádné potvrzení na email. A je lepší mít ten papír o schválení RP než se odhlásím nebo nemusím čekat?

alikscha
autor
Autor odpověď smazal
alikscha
autor
23. zář 2022

@lencaa11 moc děkuji