icon

Příspěvek na bydlení. Za jak dlouho vám přišlo schválení?

newmama
31. kvě 2021

Ahoj, za jak dlouho vám přišlo vyrozumění/schválení příspěvku na bydleni?

Nevíte kolik času na to cca mají?
Vím že peníze odesílají hned po schválení a měli by dojít cca do týdne, ale nevím jak dlouho trvá schválení.

Děkuji moc

adula000
31. kvě 2021

mělo by to být do 30 dnů

minnie95
31. kvě 2021

@newmama Ahoj, do 30 dní od podania žiadosti. Všetky vyrozumenia majú takúto dobu 🙂

annacb
8. čer 2021

Ahoj, dobrý den, zítra podepíšu smlouvu na byt. V bytě budu bydlet já a dcera, jsem na RD. Prosím můžete mi popsat jak postupovat. Co všechno musím mít za papíry a tak ? Děkuji moc

adula000
8. čer 2021

@annacb potřebuješ nájemní smlouvu, žádat se dá myslím už po měsíci, Vaše příjmy, potvrzení o zaplacení nájmu, služeb (stačí i výpis z účtu pokud se platí bezhotovostně)

annacb
8. čer 2021

A zeptám se, v OP mám trvalý pobyt České Budějovice teď budu bydlet v podnájmu v jiném městě... Slyšela jsem, že to nárok nemám ...

adula000
8. čer 2021

@annacb musíš mít hlavně nájemní smlouvu, ne PODNÁJEMNÍ.
Dříve měl nárok na příspěvek na bydlení vlastník nebo nájemce bytu, který byl v daném bytě hlášen k trvalému pobytu. Trvalý pobyt osob byl i rozhodující pro stanovení okruhu společně posuzovaných osob. Od 1. 7. 2020 však došlo k těmto změnám:

trvalý pobyt v užívaném bytě není podmínkou nároku,
okruh společně posuzovaných osob se stanoví podle zákona o životním a existenčním minimu.

annacb
8. čer 2021

@adula000 V tomhle strašně plavu ten byt je známé, je vlastníkem budu mít normálně nájemní smlouvu .. akorát v jiném městě než co mám v OP, z toho co jste napsala jsem pochopila, že to nevadí. Moc děkuji za odpovědi

adula000
8. čer 2021

@annacb před tím datem to byla podmínka, teď už ne, ale trvalý pobyt si kdyžtak můžeš v tom bytě zařídit spolu s nájemní smlouvou