Registrace na ÚP + podpora. Mohu na brigádu?
Dobrý večer maminky,
předem moc děkuji za vyslechnutí a případné zodpovězení otázky a vysvětlení. Nemám s tímhle absolutně žádnou zkušenost, nikdy jsem žádné příspěvky, podpory nebrala a ani jsem nebyla registrovaná na ÚP, nicméně abych vše vysvětlila vezmu to od začátku.
31.10. jsem dostala od zaměstnavatele výpověď ve zkušební době (ješte jsem nic nepodepsala, nadřízený mi to sdělil SMSkou, ale chápu jeho rozhodnutí a stejně k tomu dojde). Teď mě čeká spousta vyšetření s dcerou, která nemůže být nemocná, takže nebude chodit do školky a já s ní budu doma, proto se momentálně do 3 pracovních dní nahlásim na ÚP a zažádám si o příspěvek v nezaměstnanosti, ale otázka zní, mohu při pobírání tohoto příspěvku v nezaměstnanosti a registraci na ÚP chodit na brigádu (odpoledne, až dcera bude s tatínkem) ? Popřípadě kolik si mohu maximálně vydělat? Od nového roku vím, že budu mít práci, ale teď ty 2 měsíce s dcerou musím nějak takhle vykrýt, plus bych ráda přispěla do rodinného rozpočtu protože podpora nebude nic moc a každá kačka navíc, kór před Vánoci by se hodila.
Děkuji kdo dočetl až sem a odpoví mi na otázku, vůbec v tom neumím chodit. 🙈😊
Pokud půjdete na brigádu DPP , nesmíte být na UP registrovaná. Při této brigádě Vás vyřadí z evidence...můžete mít DPČ , nemáte však v takovém případě nárok na podporu v nezaměstnanosti
@volfikovi dobře děkuji, chápu tedy, že nesmím mít žádnou brigádu při pobírání podpory?😊

Pokud půjdete na brigádu DPP , nesmíte být na UP registrovaná. Při této brigádě Vás vyřadí z evidence...můžete mít DPČ , nemáte však v takovém případě nárok na podporu v nezaměstnanosti