Sen o vypadlém zubu a neblahé předzvěsti
Ahoj, na dnešek se mi zdálo, že mi vypadnul zub a bylo po něm krvavé místo. Přišlo mi, jakoby to byla korunka, která sjela. Jsem z toho od rána vyřízena. Loni se mi zdálo o vypadaných zubech, onemocněla babička a do měsíce zemřela. Uplně me to dneska paralyzovalo a je mi příšerně🙈
Pokud tě to paralizovalo, pak je vhodné tuto zkušenost opečovat v rámci terapie.
Navíc to loni bylo taky v tuto dobu.. leden/únor. Achjo🙈jinak s psychikou mám problémy to jo, ale myslím, že za tohle psychika nemůže
Navíc to loni bylo taky v tuto dobu.. leden/únor. Achjo🙈jinak s psychikou mám problémy to jo, ale myslím, že za tohle psychika nemůže
@anonym_autor může za to psychika, je to důsledek nezpracovaného traumatu. Když máš s psychikou problémy, zavolej svému terapeutovi, že je ti hůř a potřebuješ intenzivnější terapii.
Mně se pravidelně zdá o zubech, že se mi kývou, vypadávají.. nic to ale nikdy nepredikovalo.
Zub znamena nemoc, ci smrt blizkych. Ale pred tim stejne neutecene.
Zub znamena nemoc, ci smrt blizkych. Ale pred tim stejne neutecene.
@sigyn ano, proto mě to semlelo. Proto si nemyslím, že to je psychika
Má ještě někdo nějakou zkušenost?
@anonym_autor Ja na tyhle sny "trpim", mela jsem jich uz mnoho, klidne ze mi vypadly vsechny horni, jsou to osklive velmi realisticke sny, a jeste s tou pachuti, ze se rika, ze to znamena smrt. Nikdy se nic nestalo. Ale prichazeji vzdycky, kdyz jsem hodne psychicky v haji.
Muze to bejt, ze podvedome se ti ta lonska ztrata pripomina. to nezahojene misto, ktere zbylo po babicce i po zubu ve snu. Je normalni, ze po roce to s clovekem jeste hodne mava. 🫂
@anonym_autor Ja na tyhle sny "trpim", mela jsem jich uz mnoho, klidne ze mi vypadly vsechny horni, jsou to osklive velmi realisticke sny, a jeste s tou pachuti, ze se rika, ze to znamena smrt. Nikdy se nic nestalo. Ale prichazeji vzdycky, kdyz jsem hodne psychicky v haji.
Muze to bejt, ze podvedome se ti ta lonska ztrata pripomina. to nezahojene misto, ktere zbylo po babicce i po zubu ve snu. Je normalni, ze po roce to s clovekem jeste hodne mava. 🫂
@anonym_9e10cd mě to včera vykolejilo uplně na celý den. Nebyla jsme schopna ničeho. Děti mě nezajímaly, nic. Jen jsem googlila a hledala lidi, u kterých to nic neznamenalo.
Ano, s psychikou mám problém několik let, ale včera jsem s tím absolutně nedokázala pracovat a uplně mě to rozložilo. A netýká se to absolutně babičky, mam úzkosti, kancerofobii a tak.🙈
@anonym_9e10cd mě to včera vykolejilo uplně na celý den. Nebyla jsme schopna ničeho. Děti mě nezajímaly, nic. Jen jsem googlila a hledala lidi, u kterých to nic neznamenalo.
Ano, s psychikou mám problém několik let, ale včera jsem s tím absolutně nedokázala pracovat a uplně mě to rozložilo. A netýká se to absolutně babičky, mam úzkosti, kancerofobii a tak.🙈
@anonym_autor a resis to nejak? Tohle neni bohuzel normalni. Taky se mi zdavaly jednu dobu sny o tom ze mi vyoadaly snad vsechny zuby. Bylo to neprijemny ve smyslu, ze se me to porad opakovalo.
Ale ze bych pak cely den byla mimo a ani me nezajimaly deti je uz docela mazec. Mela bys to resit u psychologa
@anonym_autor a resis to nejak? Tohle neni bohuzel normalni. Taky se mi zdavaly jednu dobu sny o tom ze mi vyoadaly snad vsechny zuby. Bylo to neprijemny ve smyslu, ze se me to porad opakovalo.
Ale ze bych pak cely den byla mimo a ani me nezajimaly deti je uz docela mazec. Mela bys to resit u psychologa
@hanka_12345 za mě už je popisovaný stav na medikaci, takže to chce i psychiatra. Ale stejně nepůjde, protože podle ní to psychika není...
@hanka_12345 za mě už je popisovaný stav na medikaci, takže to chce i psychiatra. Ale stejně nepůjde, protože podle ní to psychika není...
@miryp na mou obhajobu, už jsem na AD skončila 2x, takže pro mě to hanba není...
jen jsem trochu doufala, že se tomu vyhnu, ale asi ne..
mám strach teď z každého telefonu od rodiny, pouštět někam chlapa.... vím, jsem blázen
@miryp na mou obhajobu, už jsem na AD skončila 2x, takže pro mě to hanba není...
jen jsem trochu doufala, že se tomu vyhnu, ale asi ne..
mám strach teď z každého telefonu od rodiny, pouštět někam chlapa.... vím, jsem blázen
@anonym_autor já si také nemyslím, že by ses za léky styděla, já říkám, že u tebe dochází k popírání samotného problému. Prostě tvá reakce na sen není reakcí zdravého člověka, je to stav vyžadující medikaci a intenzivní terapii. A neoddalovala bych to.
Mně se roky zdálo tak jednou za měsíc o vypadnutych zubech. Vždycky ty přední, úplně prohnilé a já pak ve snu řešila, jak budu muset mezi lidi. Pak jsem si jednou v tom snu dokázala říct Uklidni se, to je jen sen, zda se ti to každou chvíli...a od té doby se mi už ten sen nezdál. Chápu, že to nelze ovlivnit, ale jen jako povzbuzení. Jo a žádná tragédie se mi nestala. Sice jsem se rozešla mezitím s otcem svého syna, ale za jeho kretenismus moje sny fakt nemohly 😉 Nikdy jsem z toho ale nebyla nějak extra vykolejená, i když jsem si taky přečetla, že sny o zubech nejsou dobré. Jestli tě to tak paralyzuje, tak je odborná pomoc fakt na místě.
@anonym_autor neznam nikoho, kdo by nemel "kancerofobii". Nebo si umis u nekoho predstavit reakci : "jeeee, rakovina, no konecne si to uziju"? Bojime se vsichni, jsme ve stejnym shitu vsichni. Nekoho to paralyzuje, nekoho ne. Ja jsem s tim take mela velkej problem, hlavne po narození deti. Pokud te to paralyzuje, vyhledej pomoc. Trochu mouder, asi to nepomuze, ale coz - kde nezije ve strachu, umira jednou. Kdo zije ve strachu, umira kazdy den". Co me pomohlo - uvedomit si - Kdyz zijes ve strachu, zijes ve virtualni realite, realite svych myslenek. Pokud to jde, obrat pozornost k tomu co JE, kazdej den, kazdou hodinu znovu a znovu obracej pozornost ke konkretni realite, ne k tomu "co by kdyby" - ne k tomu co by MOHLO bejt. K tomu co JE. A - vyhledej pomoc. Je to tezkej zapas -se sebou- ale da se vyhrat. Drzim palce.
@anonym_autor no zrovna nedávno se mi zdálo, že mi vypadl zub, bohužel do týdne zemřela velmi blízká teta. Byla ale těžce nemocná a trápila se, ale sešlo se to tak, už jednou to s ní bylo zlé, ale dostala se z toho , teď se mi zdal sen a do pár ní zemřela 😔 .
Nicméně, jsem četla, že zuby ne vždy znamenají jen smrt, znamenají i velkou změnu, nebo něčeho vyznmneho konec, uzavření nějaké životní kapitoly, asi podle toho, jak ten sen člověk pojme. Samozřejmě smrti se nikdo nevyhne, nicméně snu o zubech jsem měla dost a ne vždy to znamenalo smrt, až tedy na ten poslední
@anonym_autor v puberte se mi opakoval jeden sen, kde byly zlomeny vsechny moje zuby. Nikdo nezemrel, nikdo neonemocnel.
Holky díky za reakce. Názory se různí, budu doufat, že je to fakt jen psychika a nenastane průser v rodině. Fakt mám hrůzu z každého telefonu, hrůzu z toho že se partner nevrátí atd.. fakt se modlím za psychiku. Teď mám i hrůzu spát, aby se to nezdálo znovu.
Jinak k té kancerofobii bych řekla jen to, že ano, každý v sobě ten strach nosí. Ale já si to diagnostikuju ze všeho. Bolest hlavy a hned myšlenky na nádor na mozku, bolest břicha tak hned slinivka, játra. Chodím i hystericky na sono prsou 2x ročně. Každé vyšetření, odběr krve to vše mě vykolejí a počítám vždy s tím nejhorším i když je vše v pořádku.
Těžko se to popisuje a ještě hůř se s tím žije. Řešila jsem to AD, pak jsem otěhotněla a bylo to dobrý, teď se tam ženu znovu.
Holky díky za reakce. Názory se různí, budu doufat, že je to fakt jen psychika a nenastane průser v rodině. Fakt mám hrůzu z každého telefonu, hrůzu z toho že se partner nevrátí atd.. fakt se modlím za psychiku. Teď mám i hrůzu spát, aby se to nezdálo znovu.
Jinak k té kancerofobii bych řekla jen to, že ano, každý v sobě ten strach nosí. Ale já si to diagnostikuju ze všeho. Bolest hlavy a hned myšlenky na nádor na mozku, bolest břicha tak hned slinivka, játra. Chodím i hystericky na sono prsou 2x ročně. Každé vyšetření, odběr krve to vše mě vykolejí a počítám vždy s tím nejhorším i když je vše v pořádku.
Těžko se to popisuje a ještě hůř se s tím žije. Řešila jsem to AD, pak jsem otěhotněla a bylo to dobrý, teď se tam ženu znovu.
@anonym_autor taky jsem kancerofobik 🙂 Za vsim hledam rakovinu... trochu mi pomaha si promluvit s chat gpt 😂 treba jdyz vim ze je to blbost, ze si hned neco diagnostikuju, tak me uklidnuje na zaklade racionalnich duvodu :D nenahradi to terapii, to ne, ale je to takova fajn berlicka. Na socialnich sitich si zakazuju vsechny zpravy od rakovine atd..,protoze jak jednou nekde neco rozkliknu, hned se to vali ze vsech stran a ja mam pak pocit, ze nas to ceka hned vsechny... Uklidnuju se tim, ze mam zdravou rodinu a jsem zdrava ted momentalne a tak se snazim to uzit dokud muzu.
Ale o zubech se mi zdava tak 1x za mesic az dva a nikdy to neznamenalo vubec nic :D
Jo, mně se o vypadavajících zubech zdá často a vůbec nic to neznamená.

Vím, že sny tohohle typu s člověkem umí hodně zamávat, ale zkus prostě najít způsob, jak to vyhnat z hlavy. Pokud s věcí nemůžeš nic dělat, nemá smysl ji řešit a trápit se. Prostě se nadechni a jdi dál.