icon

Šicí stroje pro nezkušené švadleny. Máte tip?

ajulinkaaa
19. bře 2026

Dobrý den, ráda bych si pořídila nějaký šicí stroj. Mám zkušenosti jen se strojem starým několik desetiletí, a šiju např. ubrus, obšívám záclony a závěsy, nebo šiju potahy na polštáře apod. A v šití vůbec nejsem zdatná. Stroj už dosloužil a ráda bych si pořídila nějakou náhradu. Máte, prosím, nějaké doporučení?

1pomnenka
19. bře 2026

S přítlakem patky, někdo preferuje manuální ovládání, někdo chce elektronický. Zajdi si do obchodu a předvedou ti je. Záleží na tom, kolik do něj chceš investovat.

mrs.duck
19. bře 2026

Byla jsem cca pred peti lety ve stejne situaci. Koupila jsem v Lidlu SilverCrest asi za 2.500,- a šije pořád. Ted uz siju i kabelky a obleceni. Zadna profi uroven to neni. Ale je to nositelne, takze stroj drzi, funguje, slouzi tak, jak ma.

miryp
19. bře 2026

Šicí stroj používám v podstatě jen na tyto věci + zkracování kalhot a mám už 14 let Janome 920. Za mě maximální spokojenost.

nel_ias
20. bře 2026

Já jsem si kupovala první stroj v Lidlu. Nechtěla jsem do toho investovat moc, nevěděla jsem, jak moc ho nakonec budu využívat, ale docela se osvědčil a už drží dlouho.

cilkat
20. bře 2026

Taky mám Jerome, i když nevím typ. Za mě je důležitá požadavek kovový mechanizmus (= "vnitřek stroje").

ajulinkaaa
autor
20. bře 2026

Děkuji za reakce.

elis101
20. bře 2026

Šiju profi, záleží co od toho čekáš....co se domácích/kuglfříků týče za mě volím vždycky co to jde stroj mechanický, můžeš si pak víc ,,hrát" stroj tě pustí...a krom toho, že má milovaná česká Zetina už není (mam jí bez poruchy 20 let) , volila bych Berninu nebo Brother...Singer je blbost, tak už drží jen jméno a uprimne korejce/japonce nesnášim právě kvůli absenci mechanických možností (janome a spol...)