Neočkované dítě do státní školky
Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.
A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?
Předem moc děkuji
@normalnimatka ju máme tu přímo homeo lékárnu i s dr, dostanu a objednáji vse co chci, a nahoře v patře přímo super homeopatika
3 kul do dvou deci vody během dne popijet vždy rozmichat a ne kovovou, ale to víte😉 zák chamomila od boironu,
Česká nám stačila 2 tabletky nárazové
Drosera to dávkování zase má jiné, rozmichat klasický a vždy po zachvatu kašle...prostě homeo od Homera
Ale základ 3 kul do dvou deci
@popelka1984 neplodnost zp někdy priusnice u chlapců v postpuberte, ne v dětském věku... každopádně prodělání nemoci je celoživotní kdežto očkování ne...když už jste začla, tak potom podchytit...když už tak očkovat až po pubertě aby byla zachována nějaká ochrana
Ad pneumo...hm..ochrana bohužel z vl.zk trvá tak 3 roky max, vl ZK😞
@mogwaika
@katushka82 To nema cenu😉
@katushka82 zkus zagůglit, třeba najdeš. dostala jsem v lékárně celou takovou brožurku homeopatie v pediatrii, kde jsou takový typický dětský problémy a vypsaný na to homeopatika. ale ted jsem mimo domov. nebo mi pak napiš do zpráv po víkendu, já kouknu do tý knížečky, kdybys to nenašla🙂
@lenusaak Muzu se te zeptat jako zdravotnika, ja si vysvetlujes funkcnost homeopatie? Ja treba jsem je zkousela asi pred 15ti lety a efekt zadny, od te doby k tomu mam despekt. Ale kdyz si ctu kolika maminka to funguje. Uprimne ja teda uvazuju nad tim, jestli to nefunguje na principu placeba, protoze zase z praxe vim, ze placebo muze mit nekdy ucinnost i 40 procent. Ja pracuju s lidma s dusevnim onemocnenim, ale setkavam se i se studiema ze somatiky.
A jen takova mala poznamka pro vsechny, ona ucinost "klasicky mediciny" je taky mnohdy na zvazeni. Napr. prave u tech psychofarmak podle jedne studie je na urovni placeba, coz je bych rekla dost alarmujici. Jenze aby se neco zmenilo je dost slozite. Treba psychiatr pracuje s lidma s vysokym rizikem sebevrazednosti, takze tam nejake experimenty nepripadaji v uvahu. A kdyz si predstavim byt v jeho roli, tam fakt lze asi jen zahodit cele vzdelani a dat se uplne jinym smerem, kdyz je to treba mama od tri deti, ktera studovala 7 let... Ale to je fakt od tematu, nicmene je to zajimava diskuze, nechcete v tom pokracovat nekde jinde? Verejne zdravotnictvi a co my na to, ci neco podobneho?
@lajla ptala jsem se na tu dobu ucinnosti a ochrany ockovani proti dane nemoci, pri prvni davce MMR. Doktorka mi tvrdila, ze to je dozivotni.
Jen poznamka k tomu, co jsi psala. I mne to vrtalo hlavou, protoze za me se neockovalo. Sama jsem mela zardenky i priusnice (ty hodne boli) v obdobi dochazky do MS (v tom veku, pamatuju si to).
@normalnimatka anglie.
A ano sice není povinné ale pořád se na to ptají takže vlastně povinné je.
Myslela jsem že si můžete aspoň o vakcíně načist pač znáte jejich jméno.
To tu neexistuje aby mi řekli jméno. Koukali na mě prý k čemu mi to bude. Když jsem řekla že mě to zajímá a chci si něco o tom přečíst, tak mi odpověděli že pokud nejsem profesí medik tak tomu nemůžu rozumět a stejně internet nečíst 😔
@lajla ale ne díky za optání. Stejné. Nyní ještě horší protože od povinné školní docházky (5 let věk) ze může zameškat maximálně 8 dní ve školním roce. Díťe má nyní již druhý zánět průdušek od začatku šk roku a musí do školy ať nemocné či zdravé. A bez antibiotik protože se s tím přece musí vypořadat samo 😲 ( slova Dr)
Pardon za odbočení z diskuse.
@kaja2016 placebo to bejt nemůže, protože funguje právě i na děti nebo na zvířata ;)
@britney no vidíte to...a pak si někdo stěžuje, že máme v čr na hovno zdravotnictví a školství a všecko...🙂)) já tenhle stereotyp výrazně odmítám🙂
@dokument hm... mě zase tvrdila že žloutenka je celoživotní...JoJo ty paní.doktorky..je to fakt smutný😞
https://www.vakciny.net/PORADNA/Temata/P_MMR.htm
@elu anglie.
Povinná docházka musí být 92% minimum někde i 94 % jinak začnou posílat dopisy atd.
Teď mi ještě dokonce známá ze školy říkala, že oni dokonce počitají ranní a odpolední docházku takže vlastně jen 4 dny povoleny.. Ale tím si nejsem na stopro jistá..
Tak jako tak to je hrůza když si vezmete že néjaká viróza s horečkama anebo chřipka či průdušky nepřejde jen tak zázrakem přes noc..
@normalnimatka Ja myslim, ze se to nevylucuje. Deti jsou dobre sugestibilni a pokud to je predtim, nez chapou, tak tam muze zase roli hrat to, ze tomu veri matka. U zviratek nevim.
Ten viburcol dostane se koupit v lékárně.? V jedné mi řekli že už se nevyrábí a v další že jim ho dodavatel přestal dodávat? Jak to tedy je víte některá?
~katushka82~ Tady máte holky potvrzení doktora, kterej není neinformovanej ani slepej, ze očkování je p*ůser😈 takže jestli je zakladatelka informována, tak s tím neockovanim neměla na výběr. Maucta🙋
@katushka82 kec, je běžně dostupný...
@kaja2016 Tak s velkym zpozdenim dodavam vice info k tomu autismu po ockovani. Synovi mamcine kolegyne je dnes uz 16 let,ma autismus v hodne vazne forme. Trvale o neho musi pecovat. Doktori v Praze,kde to resi,pry rikali,ze by se to pry projevilo tak jako tak,nebot ma vazne zmutovane geny. Ocko "zajistilo" -i dle doktoru ocko- ze to propuklo okamzite a v plne palbe. Kolik mu bylo a po jake presne vakcine nevim,ale protoze maji jeste mladsi dceru a tu nenechali ockovat zivou vakcinou,dedukuji si,ze slo o MMR. Nastup prakticky okamzite.
Jinak podle me je jedno,jestli je ocko pricina nebo jen spoustec,kdyz dusledkem je postizene dite a nestastna rodina. Porad bych si rikala,ze nebyt ocka,treba by se dite s jinym spoustecem nesetkalo a nebo by se to aspon nerozjelo tak moc.
@pajula123 - pokud to má dítě v genech, tak si myslím, že by se to stejně projevilo, ale otázkou je ta míra toho projevení se...
Jinak k tématu, obcházení zákona, aby neočkované dítě nemohlo do školky asi není ok, na druhou stranu já mám dceru očkovanou jen základním minimem, aby ji přijali a neočkovaných dětí se nebojíme...spíše mi vadí, že rodiče neočkovaných dětí, jsou tak zodpovědní a vědí co je díky tomu čeká, své dítě ochrańují, už jim je fuk, že my ostatní tohle podstupujeme, abychom do té školky to dítě mohli dát a ještě jim není blbé si založit tohle téma, jak to obejít. Přece když už se někdo jednou rozhodně neočkovat, tak se všemi důsledky z toho plynoucí, já také malou nechtěla očkovat, ale bez školky by to nešlo, tak nakonec jsem se rozhodla pro hexu 2+1 a 1 MMR a to máme splněné...Tím chci říct, že je chvályhodné, že někdo neočkuje kvůli přesvědčení, ale na druhou stranu, dělat pak podvody kvůli školky, to už mi tak chvályhodné nepřijde, takoví lidé se pak dle mého ke svému rozhodnutí neumějí postavit čelem a se všemi důsledky.
@pajula123 Dekuju za info. To je mi lito..... Myslim, ze nema smysl, abych to komentovala nejakym svym neodbornym nazorem. Moc doufam, ze se to s tema vedlejsima priznakama a nasledkama ockovani brzo ztrasparentni, protoze v tuto chvili je to dzungle a clovek fakt nevi, cemu verit

@normalnimatka a název je jaký prosím?