icon

Dentální ošetření dětí. Kde využít rajský plyn v Královéhradeckém kraji?

keplici
20. bře 2025

Zdravím maminky, chci se Vás zeptat zda nevíte o někom v Královéhradeckém kraji, kdo opravuje dětem zoubky? Pomocí třeba rajského plynu?

Naše zubařka, synovi (4) jednou zoubek opravila, bez injekce, bez ničeho, ale pak už na preventivní prohlídce nechtěl otevřít pusu. Teď jsme u ní byli zase, protože jsem našla tečku na stoličce. Syn tentokrát spolupracoval, protože jsem mu odpřisáhla, že tentokrát foukat nebude. Nakonec fouknout potřebovala aby usušila zoubek a to byl konec, malej se v křesle otočil a už nechtěl spolupracovat a chtěl jít domů. Po dalším a delším přemlouvání se syn otočil, nechal si zub usušit tampónem a dobrý. Zubařka moji černou tečku vyvrátila, že to kaz není, ale na druhé straně mu našla mezizubní kaz 🤦‍♀️ , radovala jsem se předčasně.

Takže jsme řešili co a jak, protože u vrtání se už bez foukání neobejde. Prý mu může dát injekci, že má i nějaký sprej, který by vpich měl lehce znecitlivět, ale prý to není žádný zázrak, že to i tak ucítí. Máte se sprejem někdo zkušenosti? A nebo, že nám napíše žádanku k lékařce do Jaroměře ( Šárka Šejvlová), že je na děti lépe vybavena a má i rajský plyn.
Vzala jsem si žádanku. Volala jsem do Jaroměře, ale bohužel, teď mají úplně plno, takže máme smůlu.

Tak jsem se chtěla zeptat, zda nevíte o někom v Královéhradeckém kraji, možno i Pardubický kraj, kde by malému ošetřili jeden mezizubní kaz? Známá s malým byla v Pardubicích a pry než se dostali na řadu s vratinim, museli na vstupní prohlídku (což chápu) pak 2x na dentální hygienu, pak až teprve vrtali a než došlo k vrátní, tak už tam byla za veliký peníze, plus oprava a se vším všudy za 20k. A určitě maminky na RD pochopí, že 20k fakt teď dát nemůžu. Samozřejmě pocitam s tím, že i tak rajský plyn, nebo ten sirup co se dává, že to stát něco bude, jen teda doufám, že se vylezeme pod menší částku, než měla známá v Pardubicích.
Děkuji 🍀
Znama

j.a.n.i
20. bře 2025

Ja zkušenost mam, tedy z Prahy, ale misto je asi fuk, neb z nasi zkusenosti je slušně receno rajsky plyn na prd. Skoncilo to uspanim.

keplici
autor
20. bře 2025

@j.a.n.i
Jakto? Nezabral vůbec, nebo bylo dítko agresivní? 🙂 no na uspání se mi kvůli jednomu kazu nechce.

squezy
20. bře 2025

@keplici mam zkušenost s rajskym plynem, že ho syn (4 roky) 5min nadychaval a za 5 min zase vydychal, takže za me je to dobrý max pro pichnuti injekce,aby se zub umrtvil,ale pak by musel spolupracovat. Před 2 roky jsme v Praze za tohle dali 1000Kc. Pak davaji v Praze Midazolam,to stojí už kolem 8000Kc a je to prášek, který dítě v dzusu vypije a může se třeba pul hodinu vrtat. Pokud tedy dítě "lehne" a neprojevi se vedlejší efekt a to dítě jako turbo :D :D No a pak celkovka. Takže je otázka,co by vice vyhovovalo vam,ale je blbý, že jak je v puse jeden kaz,tak to v puse pak může napadnout další zdravé zuby,jede to pak jako lavina :(

j.a.n.i
20. bře 2025

@keplici Nezabral vubec. A jeste se ditko tvarilo, ze to boli i pres injekci, kterou si nechalo dat celkem bez problémů.

keplici
autor
20. bře 2025

@squezy já si myslím, že by malej pak spolupracoval, protože by to už necítil, takže ani to foukání by necítil..takže si myslím, že ten rajský by byl super, na to aby mohla paní zubařka opichnout pusu. Rajský plyn pak oblbne a utlumí bolest, že? Takže vpich asi malej necítil?
Můžu kdyžtak poprosit na jaké klinice jste byla a jaká byla čekací doba?
Právě, je to pak rychle no. Takže chci co nejdříve. Hlavně i dříve, než ho to začne bolet.

j.a.n.i
20. bře 2025

@keplici No, vyzkouset to můžeš, ale neverila bych tomu, ze by to foukani necítil, jednak je umtrneve jen ta konkrétní cast a druhak to i tak uslyší a tedy bude vnimat.

normalnimatka
21. bře 2025

na spoustu dětí to nefunguje... já bych se na to asi vykašlala a rovnou hledala někoho, kdo pracuje s Midazolamem (nápoj na vypití)
že by to tlumilo bolest, tak to vůbec pochybuju...
nám bylo řečeno, že to nejblíž nabízí někdo v Jaroměři...(ten plyn). takže to sedí. o nikom jiným nevim.
jo a vpich opravdu může bejt znecitlivělej.... to mívala už i moje zubařka před 20 lety, já spíš nechápu, proč to nepoužívaj všichni doktoři, aspoň na děti. jako že to ucítí i tak...no tak ucítí, že tam něco dělá, nebo trošku tlak, ale rozhodně to není to štípnutí. když jsem to říkala známýmu zubařoj, tak se hrozně divil, že o ničem takovým neví.

normalnimatka
21. bře 2025

a to foukání zkuste doma nějak trénovat...vysvětli mu, proč je to potřeba...

squezy
21. bře 2025

@keplici vzali nas asi do týdne,ale už jsou to 2 roky. Zavolej si tam,ptej se hned na ten rajčák,asi za zkoušku to stojí..

keplici
autor
9. dub 2025

@squezy tak jsme dnes ještě byli vyzkoušet naší zubařku a bohužel bez úspěchu. Tak zítra budu volat na kliniku, kterou jste mi doporučila. Jen se ještě zeptám, platilo se i první setkání a seznámení? 🙂

squezy
10. dub 2025

@keplici prvni setkání už rovnou bylo s tim rajčákem, měla jsem ale v telefonu už rentgen.

keplici
autor
10. dub 2025

@squezy dobře. Děkuji 😊

squezy
10. dub 2025

@keplici zavolej tam a na všechno se vyptej 😉 Držím palce