icon

Truhlářské služby pro obměnu barvy nábytku v Hradci Králové. Doporučíte?

paulie
11. bře 2025

Ahoj, není prosím vás v HK a okolí někdo (truhlář,…), kdo by zvládl odstranit z nábytku z Ikei původní bílou barvu a nanést novou/jinou? 😊

1pomnenka
11. bře 2025

Promiň, ale to je práce pro natěrače, s tím se ti žádný truhlář zaobírat nebude. A možná ani ten natěrač, to si musíš přetřít sama. To fakt nikdo nevezme takový šolích, ani důchodce se ti s tím nebude crcat.

daruna
11. bře 2025

ono záleží na materialu, asi to nebude masiv. Většinou se levnější nábytek se dělá z foliované dřevotřísky a to je umělá hmota. Takže na tom asi nic moc držet nebude, jednou jsem v nějakém pořadu viděla křídové barvy, že drží takřka na všem. Barvy jsou dnes drahé, hodně práce a výsledek nejistý, barva se může i stírat.

paulie
autor
11. bře 2025

Holky, díky 😊 Ještě mě napadla samolepicí folie …

kokoska29
12. bře 2025

@paulie vždyť to zvládneš v pohodě sama. Já si nedávno přemalovávala knihovnu z IKEA. Zajdi si normálně do obchodu s barvama, tam ti poradí jakou barvu a přetři si to 🤷
Tohle určitě žádný truhlář dělat nebude.

paulie
autor
13. bře 2025

@kokoska29 ja myslela, že se nejprve musí ta původní barva nějak zbrousit a potom přetírat (asi) základovkou a barvou? Za pokus to rozhodně bude stát, díky 😊

janety32
13. bře 2025

Já si přetřela bílou ikea knihovnu - zbrousila, nanesla primer, barvu a vosk... Kryje to dobře, ale oděrky jsou vidět...

kokoska29
13. bře 2025

@paulie nemusí. Já jsem ji jenom pořádně umyla jarovou vodou a pak natřela barvou. Dám ti sem fotky.

Stačily dvě vrstvy, nic jsem nebrousila, nedávala žádný podklad. S výsledkem jsem moc spokojená

paulie
autor
14. bře 2025

@kokoska29 wow! To je rozhodně slovo do pranice! Moc díky! 😊

paulie
autor
14. bře 2025

@janety32 vypadá to moc dobře 😍 moc díky 😊

dizi
14. bře 2025

Zkus dat poptávku na nejremeslnici.cz. Uz jsme takhle sehnali několik řemeslníků i na mensi projekty. Maji tam i hodnocení. Nebo me napadl jeste hodinovy manzel Ferda https://www.remeslne-prace-hk.cz/