Tříkolka Smoby Mountain Bike - máte zkušenosti?
Ahoj, uvažuji o tom, že bych své dvouleté dceři koupila tříkolku. Máme doma koloodrážedlo, na kterém obstojně jezdí. Ale chci, aby se také naučila šlapat. Máte někdo doma tuto tříkolku https://www.mall.cz/trikolky/smoby-trikolka-mou... Jak jste s ní spokojeni? Ušlápne ji vaše dítě v pohodě? Bydlíme v místě, kde jsou samé rovinky a převážně chodníky a silnice, ale přesto bych chtěla, aby to dcera ušlápla a tříkolka jela dobře. Nemám v plánu ji jenom vozit, chci, aby to zvládla sama. Moc vám děkuji za odpovědi, uvítám i jiné návrhy tříkolek se šlapáním uprostřed.
@kocour1 ahoj, reaguju sice později, ale ráda bych se zeptala, zda jste tedy tu tříkolku smoby mountain bike zakoupili? Přemýšlím, že ji koupím synovi 3 roky, protože na kole nechce šlapat - bojí se, ale na koloodrážedle zas už jezdí dobře.. Děkuji.
Tak jsem ji nakonec koupila...asi dva dny trvalo, než dcera pochopila princip šlapání, pak ji v pohodě ušlápla, jezdila na ní asi týden, pak objevila u soudedů klasické dětské kolo s přídavnými kolečky a chtěla jezdit jen na něm...takže nakonec jsme koupili malé kolo s kolečky...jezdí na něm dobře, stejně tak si občas vezme i tříkolku, ale ta nemá moc dobrou rychlost a kolo jede lépe🙂...ale i ve dvou letech ušlápla obojí bez problémů. Další děti v ulici se díky této tříkolce naučily do týdne šlapat a teď už mají všichni kola s pomocnými kolečky🙂...jen moje neteř, která neumí jezdit ani na motorce s tříkolkou trochu bojovala - bylo toho na ní moc - šlapat, do toho řídit řidítky, koukat se kam jede...takže určitě je dobré mít před tím nějakou zkušenost s říděním - např. z motorky, pak se jen naučit šlapat...ale k tomu by stejně posloužilo první kolo s kolečky - je to v podstatě totéž🙂...
Ale nelituji toho, že jsem tříkolku koupila - bude super i pro druhé dítě, které na tom budu moc vozit s přídavnou tyčí...je stabilní, dobře se ovládá a na to, že je to tříkolka, tak jede dobře🙂

@kocour1 přijde mi že je to pro dvouletý dítě dost veliká zátěž a mě popravdě nenadchla, možná proto že jediné na čem do té doby dcera jezdila byla ta klasická plastová motorka a tohle mi po lehké motorce přide dost těžký.
Do provozu nemám odvahu-šlapat jsem ji učila hned jak jí dostala a pak celý léto, ale neušlápla to, pomáhala jsem jí vodicí tyčí, zároveň musí řídit a soiustředit se kam jede. TAky mě dost překvapilo že nemá brzdy nevím jak zastaví až pojede z kopce dolů a bude muset zastavit na konci chodníku. Letos jí to chci doučit pořádně aby se tříkolka využila, loni řádila na plastový motorce a ta už jí letos bude malá.
Moje představa byla motorka, kolo bez šlapek a pak klasické kolo ale přítel má svou hlavu a tříkolku koupil bez porady se mnou ale to je mimo téma 🙂