Jak zaznamenáváte vzpomínky rodiny a dětí?
Ahoj, hledam inspiraci, jak to delaji jine maminky. 😊 kdyz jsme jeste nemeli deticky, vzdy jsem delala jeden velky scrapbook za rok, kde jsem ulozila vsechny dulezite fotky, vstupenky, letenky, pohledy a podobne. Jak uz mame ale deticky, zvazuju, jestli budu dale delat scrapbook rodinny a holkam jenom takovou knihu jejich osobnich pokroku, nebo budu delat rodinnou fotoknihu a scrapbook napric detstvim, kde dam prave ty vstupenky a suveniry z vyletu a dovolenych holcickam. 😊 tak nevim. Chci to delat nejak ucelene, at toho nemame moc a neni v tom chaos, ale je to hezke a konzistentni. A hlavne-jak s tim zacnu, uz to nepujde zmenit. 😂
Delam kazdy rok holkam fotoknihy s QR kodama na videa. Za me lepsi vzpominky na prvni krucky a prvni velky hory atd. nez nejaky listky na prvni let k mori.
Já teda na tohle nejsem, zkoušela sem scrapbooky i takové ty knihy pro miminka jak se zapisují pokroky apod a nikdy sem nedokončila ani jedno 😅 takže nakonec mam klasická alba na fotky, fotky jednou za čas vytisknu a naskládám do alba a mezi ně sem tam nacpu třeba pohlednici, nějakou hezkou vstupenku apod z takových těch větší výletů a akcí. Jinak sem strašně líná něco někam lepit, popisovat, vytvářet online fotoknihy apod 😅
Delam kazdy rok holkam fotoknihy s QR kodama na videa. Za me lepsi vzpominky na prvni krucky a prvni velky hory atd. nez nejaky listky na prvni let k mori.
@kakba je to zní super. Já dělám klasické fotoknihy už několik let ale ani jsem nevěděla že tam jdou přidat qr kody na videa! A asi to musím nutně mít 😀 poradíš kde to vytváříš??
Já úplně nesnášela, když měl manžel potřebu si schovávat vstupenky, letenky, atd. z našich cest, za mě jsou to jen zbytečnosti, na které sedá prach. Jsem ráda, že od toho upustil a ani dětem nic takového neschovávám. Všechny vzpomínky mají ve fotoknihách, které necháváme dělat vždy po narozeninách za uplynulý rok.
@kakba je to zní super. Já dělám klasické fotoknihy už několik let ale ani jsem nevěděla že tam jdou přidat qr kody na videa! A asi to musím nutně mít 😀 poradíš kde to vytváříš??
@kokoska29 je to pracnejsi, ale stoji mi to za to. Nejdriv si ulozis video soukrome na youtube. V jakemkoliv programu - najdes na netu, si vytvoris QR kod daneho videa, vytvoreny kod preformatujes na obrazek a jako malinkatou fotku pridavam k fotce stejneho tematu jako video.
@nika110818 kupujeme diy prazdne kalendare, a misto toho, abychom tam nalepili fotky a darovali je prarodicum, tak si nechame prazdny kalendar poveseny v obyvaku a cely mesic do nej zapisujeme/kreslime vtipne prihody a milniky, lepime mensi dilka deti, turisticke znamky, vstupenky atp. (A v sudy rok ho otocime a lepime na zadni stranu, takze je to vlastne jeden kalendar za dva roky.)
Za kazde dite mam jednu knizku typu Nase miminko, tam se snazim zapisovat vyvojove milniky stran psychomotoriky, jelikoz se na to nekdy ptaji treba v pedagogicko psychologickych poradnach atp., a ja bych to z pameti nevydolovala (jak dlouho lezl, kdy rikal prvni slova atd. atd.).
Oboji to mam pro sebe, ne pro deti, at si prijdou na navstevu, az je ve ctyriceti napadne, ze si chteji zavzpominat.
@nika110818 každý rok už několik let dáváme rodičům na Vánoce foto knihy za celý jeden rok, co se týče nás jako jejich děti a vnoučat. Jednou za rok si vždycky všechny knihy prohlídneme, je to šílené, už to děláme 10 let 😅
@kokoska29 já si qr kódy vkládala do svatební fotoknihy a dělala jsem to stejně jako @kakba
Když jsem fotoknihu v roce 2013 vytvářela, tak jsem na tuhle možnost narazila u CEWE fotoknih. Ty to nabízely přímo v jejich programu s tím, že video se nahrávalo na jejich úložiště.
Já se tím jen inspirovala, videa jsem nahrála na youtube a qr kódy jsem si udělala sama 🙂
Holky moc děkuji za radu, zrovna dodělávám knihu z prvního roku života dcery tak se to hodí, hned tam přidám i nějaká videa, je to fakt super nápad 🙂
Cíleně to nikam neukládám, ale zvykla jsem si dělat taková krátká videa, jen několikasekundová, a pak z toho udělat delší video. Líbí se mi to víc než jen fotky, i když jich mám milion asi 😀
My máme album s fotkami a fotoknihu, ale ne jen za jeden rok, ale méně často. Pak máme krabicí, kam dávám různé drobnosti, které chci uchovat (třeba náramek z porodnice, první vlásky, nějaký kousek oblečení, hračku mini, blahopřání k narození,...) a pak jsme ještě loni začali lepit do sešitu vzpomínky na výlety, takovou koláž z toho, co zrovna máme z výletu.
Delam fotoknihy, i ty vstupenky a spol. jdou naskenovat a dat tam.

@nika110818 taky nad tím uvažuju. Zatím spíš přemýšlím nad fotoknihou, že se dá vytisknout více exemplářů..