Anovulační cyklus po porodu. Mám to řešit s lékařem?
Ahoj ženy,
jsem přes rok po porodu a zatím jsem měla pouze tři cykly. Aktuálně probíhá čtvrtý. Všechny trvaly 36 dní a myslím že ovulace neproběhla. Teď jsem si dělala i ovulační testy a byla patrná slabá čárka, která pak zmizela aniž by zesílila. Tak to ostatně i cítím. Vždy jsem o ovulaci přesně věděla a teď je to jako kdyby se vždy blížila, ale pak najednou nic.
Máte některá podobnou zkušenost? Mám to řešit s Dr nebo počkat ještě pár cyklů, jestli se ovulace nedostaví?
Já bych taky testy holt dělala celý cyklus, a přidala bych teda měření bt, to Ti ukáže ovulaci za mě nejlépe ☺️
Já bych taky testy holt dělala celý cyklus, a přidala bych teda měření bt, to Ti ukáže ovulaci za mě nejlépe ☺️
@inah91 Zkusím příští cyklus testovat celý. Děkuju! 🙂 To bude testů, na tak dlouhý cykly 😂😂
Na mé ovulační testy nefunguji, ale měřila jsem pár dní po menstruaci až do další.
Jinak u mě ovulaci prokázalo až měření BT. Ikdyz se mi do toho vubec nechtělo, tak mi to ovulaci ukázalo.
Nemít ovulaci rok po porodu je naprosto normální, může fyziologicky naskočit klidně až do dvou let po porodu. Menstruační a ovulační cyklus jsou dva propojené, ale nezávislé procesy.
Jinak je velmi pravděpodobné, že už začne probíhat brzy, pokud cítíš, že se k tomu tělo chystá a pak neproběhne. To je pro návrat ovulačního cyklu velmi typické. Ale fakt je ještě hodně brzy.
Pokud bys chtěla její nástup urychlit, tak víc spi, lépe jez a pokud je to tvůj případ méně častěji koj. Přesně v tomhle pořadí 🙂
Hah, poslední dva dny jsem měla pocit že je tady ovulace, ale testy negativní. Už jsem si říkala že je na to vykašlu 😄 Ale tak nedalo mi to a dneska je positivní. Když to začnu řešit, tak to přijde 🙈 Klasika... No sice 29. den cyklu, ale to se asi časem srovná. Jsem zvědavá jestli ta ms přijde zas 36. den.
Budu teda předpokládat, že jsem v pořádku a má to všechno jen delší rozjezd 🙃

@slunicko166 když už tak se ovu test dělá od konce Ms do pozitivního testu každé tělo reaguje jinak a ne vždy jede pořád stejně tak že ovu žena nemusí poznat a ovu test není 100%