icon

Anovulační cyklus po porodu. Mám to řešit s lékařem?

slunicko166
11. črc 2025

Ahoj ženy,
jsem přes rok po porodu a zatím jsem měla pouze tři cykly. Aktuálně probíhá čtvrtý. Všechny trvaly 36 dní a myslím že ovulace neproběhla. Teď jsem si dělala i ovulační testy a byla patrná slabá čárka, která pak zmizela aniž by zesílila. Tak to ostatně i cítím. Vždy jsem o ovulaci přesně věděla a teď je to jako kdyby se vždy blížila, ale pak najednou nic.
Máte některá podobnou zkušenost? Mám to řešit s Dr nebo počkat ještě pár cyklů, jestli se ovulace nedostaví?

lencaa11
11. črc 2025

@slunicko166 když už tak se ovu test dělá od konce Ms do pozitivního testu každé tělo reaguje jinak a ne vždy jede pořád stejně tak že ovu žena nemusí poznat a ovu test není 100%

inah91
11. črc 2025

Já bych taky testy holt dělala celý cyklus, a přidala bych teda měření bt, to Ti ukáže ovulaci za mě nejlépe ☺️

slunicko166
autor
11. črc 2025
@inah91

Já bych taky testy holt dělala celý cyklus, a přidala bych teda měření bt, to Ti ukáže ovulaci za mě nejlépe ☺️

@inah91 Zkusím příští cyklus testovat celý. Děkuju! 🙂 To bude testů, na tak dlouhý cykly 😂😂

enikla
11. črc 2025

Na mé ovulační testy nefunguji, ale měřila jsem pár dní po menstruaci až do další.
Jinak u mě ovulaci prokázalo až měření BT. Ikdyz se mi do toho vubec nechtělo, tak mi to ovulaci ukázalo.

ruzova_pastelka
11. črc 2025

Nemít ovulaci rok po porodu je naprosto normální, může fyziologicky naskočit klidně až do dvou let po porodu. Menstruační a ovulační cyklus jsou dva propojené, ale nezávislé procesy.

Jinak je velmi pravděpodobné, že už začne probíhat brzy, pokud cítíš, že se k tomu tělo chystá a pak neproběhne. To je pro návrat ovulačního cyklu velmi typické. Ale fakt je ještě hodně brzy.

Pokud bys chtěla její nástup urychlit, tak víc spi, lépe jez a pokud je to tvůj případ méně častěji koj. Přesně v tomhle pořadí 🙂

slunicko166
autor
15. črc 2025

Hah, poslední dva dny jsem měla pocit že je tady ovulace, ale testy negativní. Už jsem si říkala že je na to vykašlu 😄 Ale tak nedalo mi to a dneska je positivní. Když to začnu řešit, tak to přijde 🙈 Klasika... No sice 29. den cyklu, ale to se asi časem srovná. Jsem zvědavá jestli ta ms přijde zas 36. den.
Budu teda předpokládat, že jsem v pořádku a má to všechno jen delší rozjezd 🙃