icon

Časté svědění a krvácení mimo cyklus při antikoncepci. Máte zkušenost?

lupinek22
10. dub 2025

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na radu..už přes 6 let beru antikoncepci, poslední dobou,ale jsem zaznamenala, že mám časté svědení a otok, který přijde a zase sám odejde..najednou se i objevilo krvácení mimo cyklus… prosím o radu co to může být a jestli máte někdo podobnou zkušenost.
Předem děkuju

lencaa11
10. dub 2025

@lupinek22 může to bejt cokoliv nějaký zánět ,nějaká reakce od partnera ,reakce na mydlo ,prádlo , možná polyp skrze to kravecni nebo něco s cipkem zašla bych k lékaři to je jistější

levandule_k
10. dub 2025

To by chtělo zajít na gyndu, aby se vyloučilo, jestli to krvácení mimo cyklus není nějaký problém.

To svědění může být kvasinková infekce, ale chtělo by to udělat stěry, než to řešit něčím volně prodejným z lékárny.

lupinek22
autor
10. dub 2025

@levandule_k zdravím neváhala jsem a šla…hned ráno..doktorce jsem všechno popsala a předepsala mi Klion-D a Mycomax..a na doléčení mi v lékárně paní dala gynimun..snad to pomůže :( v pondělí si mám volat na výsledky stěrů :( na to krvacení se netvářila nějak že by to bylo neobvyklé já teda jsem posraná až za ušima z toho

levandule_k
10. dub 2025

@lupinek22 S tím krvácením to může být v 99 případech banalita, v 1 problém, je dobře, že jsi šla.

Gynium jsou probiotika s vaginálním kmenem, ty jsou fajn, ty jsem brala taky. Na kvasinkovou infekci mi pomáhá i pití čaje z řebříčku, používám mýdlo na intimní hygienu. Je dobré omezit curk, plísňové sýry a alkohol, protože ten obsahuje hodně cukru.

Možná to bude chtít přeléčit i partnera.

lupinek22
autor
10. dub 2025

@levandule_k děkuju moc za rady, určitě zkusím a čím přesně je dobré přeléčit partnera ? Doktorka mi to nějak zapomněla doporučit 😅

levandule_k
11. dub 2025

Já nejsem zdravotník, ale jen laik. Počkala bych do pondělí na výsledky, tam se zeptala dr., jestli přeléčit i partnera něčím a čím.

Eventuálně se zeptat spíš v lékárně, tam jsou schopni ti lépe poradit než já. Kdyby to byly pouze kvasinky, tak tam použít třeba krém Canesten, ale kdyby to bylo trochu něco jiného, co ti způsobuje výtok, tak to úplně nevím, co použít.

A samozřejmě než se přeléčíte mít sex pouze s kondomem, což je minimálně 2 týdny.